» »

Nov članek

Nov članek

Slo-Tech - Nekako je bilo, po vsem medijskem pompu ter napihovanju določenih dejstev, potrebno vso situacijo pretehtati ter izluščiti seme od plev. Ziggga je to tudi za Slo-Tech naredil ter spisal članek o tem, kaj naj bi se v resnici dogodilo kak mesec nazaj. Hitro na branje! Klik! (heh [:D])

18 komentarjev

Paramedic ::

It all makes sense now! :)) Dobra razlaga!
Zdej vem kam sm založo unih 100k ko sm jih mel na računu.
End transmission.

madmitch ::

Pri vseh teh strašnih tožbah se po priloženem pojavlja naslednje vprašanje:

Če nekdo naredi strašno zloben strup, ki bi lahko pobil pol sveta in je le nadgradnja nečesa že znanega, poleg tega pa še protistrup, ki ga želi prodati ustreznim inštitucijam, ki naj bi skrbele za naš blagor, ali ni to navaden terorizem!? Do sedaj je bil.

Ne vem sicer kako in kaj, vendar se meni nehote prikazujejo paralele med mojo hipotezo in vsem v članko povedanem.

Naredim virus in protivirus (bio kemični)ter protivirus prodam, ker sem tako neznansko dober človek.
Naredim virus in protivirus (računalniški)ter protivirus prodam, ker sem tako neznansko dober človek.

Ja pa jade.


Vse kaže, da bi moral vrli možic, če bi hotel kaj zaslužiti, na pot k Sadamu.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

undefined ::

Madmitch, si malo preveč Resident Evil gledal? :>

perci ::

Ziggga: Ne grem še enkrat brat >:D .

Jeebs ::

Madmitch: Ja, sam on je samo izrabil luknjo v sistemu, k je že obstajala. To se men ne zdi terorizem. Če luknja v samem sistemu nebi obstajala, pol tud tazga trojanca neb mogu narest, a ne? Rajš bi mu bili hvaležni, ker jim je povedal zanjo! Pa tud kakšnih 100 jurjev keša bi mu lohk vrgl, če druzga ne.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

City ::

Nikjer ni omenjeno kako okužiti RAVNO uporabnika Klika (vsem je jasno da preko e-maila in priponke..blabla..) oz. kaj ti bo ta programčič, če nimaš podatkov o uporabnikih? Se mi zdi, da pa to skoraj ni mogoče (verjetnost povsod obstaja, samo kakšen je odstotek je pa ?) RAZEN, če imaš kakšno "notranjo" pomoč, zato je tožba proti NLB-ju malo.....
In če je ta program toliko "revolucijonaren" zakaj ga v prvi fazi ni ponudil Microsoftu, katero finančno zaledje je veliko večje od NLB-ja?
In zakaj tožiti policijo? Če tebe nekdo "izsiljuje" a te ni dolžna policija braniti? Zato se mi zdi, da je uporaba besede zaščitniški v tem primeru malo neprimerna.
Skratka fant se mi zdi malo preveč "požrešen" najbolj bedno v vsem tem pa je, da so ga na 24ur.com imenovali kar informatik in to za nekaj kar v bistvu ni "škodljivo", kaj šele noviteta.

Super Sonic ::

kej tolk bednga kokr je tale Škul... tolk bednga nism slišu v svojmu lajfu..
Življenjsko delo my ass..
ne bi reku če bi sam spisu kej, ampak ne, gre "predelat" kodo -kera pravlca- in pol gre na banko in reče, veste jeeeest pa maaaam eeeen prograaam pa laaahkooo unicm vaaššeee strankeee, paaaaa bi llllepo prosu 300,000.000,00 sitotov in oni bojo rekel- se klanjamo, že tečmo vaša škujljeva velikost bomo takoj, evo... NE MORM VERJAMT DA JE EN LOHK TOLK ZABIT... RES.. NE MORM VERJAMT!!!:P




p.s.
pa če je to res tko k to, pa če bi mel iQ nad 0, pol nej bi si jih sam nakazu od strank...
... pa tko k je Žiga dejal- kolk bolših programerjov(tud tuki na slo-techu jih je kr neki) bi lahko nardil štalo.. in kot vsi vemo... luknje so. Sistema v katerga se ne da vdret, NI. Ostaja nam morala.

poweroff ::

Je tole res tako mišljeno: It's a bug, not a feature!, ali pa je obratno - it is not a bug, it is a feature.

mspiller ::

Mediji skos Klik vlacjo po zobeh... Sam to ni bug, ki se tice samo Klik, to je bug, ki se tice celotnega poslovanja preko racunalnika... Skulj se je pac spravil na tistega k ma dnar... Sicer pa uporabnik mora sam skrbeti za varnost svojega racunalnika. Prav tako kot mora skrbeti za samo BA kartico. Ce ti en na cesti ukrade kartico in si gre kupit BMW-ja, a je banka za to kriva, ce uporabnik ni opazil da mu je nekdo ukradel kartico... V tem primeru pa v bistvu uporabnik sam omogocu dostop do svojga racunalnika (ker pac folk klika na vse attachmente k jih dobi)...

Vsaka varnost stane, tako uporabnika kot recimo banko (pa ne samo denar)... Recimo ce izgubis certifikat, mors it osebno na banko, da ti dajo novega... Zato pa rabi banka dodatno osebje, uporabnik pa tezi, kok mu cajta take stvari potem poberejo, ko more 2 uri na banki cakat. Ampak vse za varnost, right?

Tr0n ::

Hmm, nic novega v tem clanku.

Jeebs ::

Hehe, mislm, da sploh ni tok fora v denarju potrebnem za varnost. Tud na netu se dobi dost sposobne antivirusne, firewall in podobne programe zastonj, drgač pa itaq obstaja varijanta, k se jo več al manj vsi poslužujemo. Sej veste...:D Fora je sam v tem, da večina nima pojma o internetni varnosti. 3/4 lolekov na IRC-u naprimer misli, da je dovolj, da imaš inštalirane najnovejše verzije Winsow. ;( O kakšnih popravkih, firewall in protivirusni zaščiti se jim pa še sanja ne. Velik del folka se še tok zmiga ne, da če že uporabljajo računalnik za take zadeve, da bi imeli vsaj nastavljeno avtomatično posodobitev Winsow. Pol pa jokajo...[:\] 8-O

BTW, lohk jst čez vikend napišem en tak člančič za začetnike, sam nej mi en od S-T ekipe pove, če bi kej tazga sploh objavil, pa v kaki obliki naj napišem (Word, HTML...???).
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

V-i-p ::

Bravo Ziggga! Megastičen in odličen članek.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

ToniT ::

Zadnjič sem malo gledal po firewall logu in šel preverit zadnji IP, ki je iskal moje odprte porte. In našel na tem IP-ju popolnoma odprt računalnik. Eden od direktorijev je bil c:Certifikat. Trikrat lahko ugibate, kaj je bilo v njem :D .

SanSan ::

jeba 1: Ja, sam on je samo izrabil luknjo v sistemu, k je že obstajala. To se men ne zdi terorizem.

Saj tisti, ki naredi naprimer strup in z njim okoli strasi, tudi izrablja samo luknje. Sicer luknje v nasem organizmu, ki pac ne nekatre substance ni odporen. A pol to tudi ni terorizem??

Pri vsem je vazen le moralni pogled. Luknje so vsepovsod, taksne ali drugacne.
SanSan pravi: poslusajte Konfucijeve modrosti.

nodes ::

To se pravi, da lahko odklenjen avto vedno ukradeš.
Noben alarm pri avtu ne pomaga, tako tud ne bo računalniškega sistema brez lukne. Izrabljat te pomanjkljivosti je kaznivo.
Opozarjati o pomanjkljivostih in za to prejeti ustrezno plačilo ni kaznivo. sam moja misel.

Ziga Dolhar ::

Sem mnenja, da Vas nemalo, ki tukaj komentirate, članka sploh ni prebralo. :(

SanSan ::

No jaz sem ga prebral in mislim da Akter, nima nobene pravice zahtevat plačila za nekaj kar je sam povzrocil. Njegov protivirusni program deluje samo proti njegovemu trojancu, ki pa ga ne sme dati v obtok (ker to pa je kaznivo), torej je protivirusni program brez pomena, ce virusa ni v obtoku.
Po moje je dobil cisto to kar si je zasluzil, saj to druga kot izsiljevanje na malo bolj prefinjen nacin ni bilo.
SanSan pravi: poslusajte Konfucijeve modrosti.

Justy ::

Zanimiv clanek. Se pa pridruzujem zgornjemu mnenju.
Ker ce je bilo tako (kot pise tudi v clanku), ne vem kaj so pri nlb-ju cakali tako dolgo. Tozit ga za izsiljevanje.

Prav hecno, najprej naredim strup in nato protistrup, nato izsiljujem za denar za protistrup, ki odpravi oziroma obvaruje pred strupom, ki ga pa imam samo jaz. Zakaj za vraga sem strup izdelal ne vem niti sam!?:|

Problem je pa zopet v nasi ljubi dezelci, k so zakoni vsepovsod tako luknjasti (se bolj kot programska oprema) da scitijo barabe... advokate, ki so pa se vecje barabe

Kaj bo kurac mali tozil drzavo, drzava smo mi, on je pa en mali spijun... ce bo on tozil drzavo, bo potem dobil denar (ce bo dobil, v kar pa mocno dvomim) denar davkoplacevalcev..... kiss my ass.... naj najprej pokaze ce zna sploh spisat Hello World.



Drugace pa v kaki EULI;) sigurno kaj pise o zlenamernem izkoriscevanje "takih lukenj" v operecijskem sistemu in pomoje ga zna tud Microsfot nazaj udart, ce se bo na njih kaj spravlal...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linuxovo jedro 4.2 je tu

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
2613932 (9328) Jst

Več podobnih tem