» »

ATI najavil Radeona VE

ATI najavil Radeona VE

X-Bit Labs - Po pričakovanjih je ATI najavil "dietno" različico Radeona, Radeon VE ( Value Edition ). Dotične kartice naj bi bile direkten tekmec Nvidiini megauspešnici GeForce2 MX, tako da se ne gre čuditi nekaj podobnim rešitvam. Radeoni VE bodo tako na voljo v okusih z 16 ali 32MB SDR/DDR pomnilnika. Seveda tudi ATI sledi ( slabemu? ) vzoru Nvidiie in je pomnilniško vodilo DDR pomnilnika le 64 bitno. Odgovor imajo pripravljen tudi na Nvidiino TwinView tehnologijo, tako bo mogoče Radeone VE dobiti tudi z dvema D-Sub ali DVI ( ali kombinacijo teh dveh ) izhodoma za monitorje.Sedaj še najpomembnejši vprašanji, cena in dobavljivost. Prva je dokaj obetavna, saj naj bi 32MB DDR kartica z vsemi dodatki stala okoli 129$, medtem ko je odgovor na drugo precej bolj črn. Dobavljivost teh grafikulj je postavljena na februar 2001, kar je zelo milo rečeno zelo zelo prepozno [:(].

4 komentarji

PaJo ::

Mogoce pa bo vseeno lahko konkuriral GF2 MX, ceprav moram rect da ta stvarca dela fantasticno:D

mojsterpeter ::

tud jest mislim da je to prepozno, poleg tega verjetno ravno zaradi pomnilnika ne bo konkurenčen GeForcu MX (itak je samo Creativov na 64-bitnem vodilu - pa to je samo ponovitev zgodbe o Rivi TNT M-64)

Matty ::

Prepozno prepozno... Verjetno ne bo nudil revolucionarnih hitrosti, cenovno (vsaj v Sloveniji) bo tam okoli MXa...

Tako da... drugic morajo malo pohiteti...

matevzm ::

V novici manjka precej vazen podatek, da manjka T&L del, ki je odklopljen. Pa se spomin etc... kartica bo cenovno sicer blizu MXu (verjetno drazja), a njen cilj je bolj trga Matroxa. Pisarnisko delo, dva monitorja in podobno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RADEON 9500pro!!! Dobavljiv!

Oddelek: Kaj kupiti
231938 (1064) MEDENA
»

Geforce2MX ali RADEON VE

Oddelek: Kaj kupiti
6929 (765) SavoKovac

ATI vs Hercules vs Matrox

Oddelek: Zvok in slika
401766 (1425) EvilK|NG
»

Twin view / Dual head / ...

Oddelek: Kaj kupiti
6873 (797) JLP
»

Radeon ali MX

Oddelek: Kaj kupiti
91374 (1156) Cveto

Več podobnih tem