» »

ATI vs Hercules vs Matrox

ATI vs Hercules vs Matrox

EvilK|NG ::

Zanima me katera od teh grafičnih je najboljša za igre.

ATI RADEON VE 32MB DDR AGP
ATI RADEON 32MB SDR
MATROX MILLENIUM G450 32MB DDR DH
GUILLEMOT 3D PROPHET II MX400
GUILLEMOT 3D PROPHET 4500 64MB
GUILLEMOT 3D PROPHET II MX 64MB

Hvala za odgovore!
Play your Cards Right !
  • zaklenil: EvilK|NG ()

MaD_Mavr0 ::

Definitivno
ATI RADEON 32Mb DDR !!

>> Sam imam RADEONA 64MB DDR VIVO 183Mhz pa dela ko šus...npr. 3dMark2001 "izpljune" >:D3028 >:D3dMarkov<<

EvilK|NG ::

A misliš RADEONA VE ali brez VE ker RADEON brez VE in DDR-om še nisem zasledil!?!:|
Play your Cards Right !

MaD_Mavr0 ::

>>evilking:
Mislim brez VE-ja; izdelek pri PowerPlusu še ni na zalogi bo pa kmalu...
Skratka DDR je malo boljši od SDRa

>>Radeon 32Mb SDR pride v PowerPlusu nekaj čez 36.000 z TV out pride tu nekje 38.000
>> Radeon 32mb DDR pa pride 54.587,00
>>>Radeon 64Mb DDR pride 67.508,00
>>>>Radeon 64Mb DDR ViVO pa 69.831,00 Sit
To je to;

EvilK|NG ::

Mislim grafične do tam okol 40k!

A je Radeon 32mb DDR bolši al slabši od Ge-Forca GTS ker cena je skoraj enaka!?
Play your Cards Right !

_Mortal_ ::

Ej od Radeon-a (Radeon 32MB DDR) so boljše sm grafične z čipom GeFORCE 3 boljši je od grafičnih GeFORC-vih kartic ULTRA no to sem vse prebral v reviji

Quake ::

Daj Mortal_Car, ne bluzi, no!!!

Geforce 2 Ultra pelje scat vse Radeone, od prvega do zadnjega! Ma kaj Ultra, ze PRO razlicica jih prehiti! >:D

MaD_Mavr0 ::

Quake; to pa vse ne drži in tudi "pljuval" neoš čez RADEONE....
1. sploh ne moreš dati v isti koš vse Radeone, sploh pa ne "ta hudega" z 64Mb DDR ramom....:\
2.Če lahko pa si kupi tako GeSilo za 130.000 pa boš od mene mel 3frajme in 50 3dMarkov več :D !!!!

Mislim, da so pri ATI-ju pokazali, da se lahko prehitijo GEForceke Mx; kar jim je uspelo, predvsem pa navite verzije teh grafičnih tudi dohaja.....

No moj Radeon dela default na 183Mhz; pa ga lahko jaz dam na 210Mhz [dela brez problemov - testirano] pa potem dosežem rezultat v 3DMarku2001 -> 3960 >:D3dmarksov.....

Luigi ::

Mad_Mavro a pol jo je teb tud uspelo dat na 210. Bravo, sva že dva.Na 210-tki Radeon res pelje scat vse GeSilake pod 50k (da o kvaliteti slike ne govorimo). Če pa mate teto Pehto u amerika pa ga lahko dobite že za 45k (64DDR VIVO).

Quake ::

Cakaj, cakaj: rekel si, da je ATI dokazal, da lahko prehiti vse Geforce 2 MX!!?!?!??

In kdo tukaj govori o Geforcih 2 MX? Logicno je, da bo Radeon z 32 MB DDR pomnilnika peljal scat Geforca MX, ki ima SDR pomnilnik!

SEDAJ MI PA POKAZI EN TEST NA INTERNETU, KJER RADEON 64 MB DDR PREHITI GEFORCA 2 PRO 64 MB DDR!!!

Aja, pa ko ze govorimo o cenah: Radeon 64 MB DDR stane okrog 60.000 SIT, medtem, ko se dobi SUMA Geforce 2 PRO 64 MB DDR pri Eventusu za 52.000 SIT.

In upostevajoc razne probleme pri nekaterih igrah(jaz to vem, ker sem ga imel) in kriminalno grd prikaz 16 bitne slike, potem je menda jasno, da si raje clovek kupi cenejsega(in se hitrejsega) Geforca 2 PRO.

Jaz to lahko govorim, ker sem si Radeona 32 MB DDR namrec lastil sam in sem z njim imel nemalo problemov. Da o ceni sploh ne govorimo!

_Mortal_ ::

To so vse bili krivi slabi gonilniki zdej je izša nova verzija

tha_man ::

ATI itaq ni sposoben skupaj spravit spodobnih gonilnikov za Windows 2000 >:D

Sicr pa mislim da je (glede na ceno) še najboljši GUILLEMOT 3D PROPHET 4500 64MB, ki ima baje v redu gonilnike in zakon kvaliteto slike. Da ne govorimo o tem, da v večini iger (na koliko-toliko spodobnem CPU-ju) pelje scat vse Radeone in Geforce GTS. No, za GTS to ne drži, če daš na 16 bit, ampak res ne vem zakaj bi na kartici vredni več kot 50k SIT igral v 16 bit... Pustimo zdej T&L, ker se je v vseh testih ki sem jih do sedaj videl, izkazal samo v majhnih ločljivostih, medtem ko je pri 1024*786 in več spet razturil Kyro (sploh pa pri vključenem FSAA). Poleg tega pa bo v novejših igrah ki bodo izkoriščale nFinite engine mrzel tako Radeon kot GTS, medtem ko Kyra to ne bo kaj dosti prizadelo, itaq že sedaj ne uporablja T&L-a (če že govorimo o nakupu kartice za "prihodnost").
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

A.L.T. ::

tha_man, dj mi no prosim te pokaz ki si staknu da kyro II prehiti vse GeForce? niti GeForce 2 Pro ne prehiti, kaj sele ostale hitrejse... pa tut v 32bitni barvi ga ne prehiti! sploh nevem ki vi folk pobirate take... Glede tega boja, ki se kle odvija med Nvidio in ATIjem in ostalimi, morate priznat da je Nvidia z GeForce 3 najhitrejsa, in bi blo pametno da nehate bluzit kdo je hitrejsi itd, ampak pomagate cloveki k je topic odpru! evilking, od teh k si jih nasteu sta najhitrejsa ATI RADEON VE 32MB DDR AGP in GUILLEMOT 3D PROPHET II MX400. GUILLEMOT 3D PROPHET 4500 64MB
je tut hitr, sam so gonilniki slabsi, no drgac pa tut ni slab...
Don't worry about life; you're not going to survive it anyway.

tha_man ::

A.L.T., nisem rekel da prehiti vse GeForce, ampak da prehiti GTS (pa tud Pro včasih). Malo si poglej teste, naprimer tukaj , pa tukaj , pa še marsikje. Saj ga ne prehiti v vseh testih, vglavnem caruje v 1024*1024*32 in z vključenim antialiasingom. Torej? :D
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

MaD_Mavr0 ::

To ni res vendar si očitno nekateri ne dajo dopovedati da toti GeForce 2 ni edina grafična na trgu -> predvsem pa ne morate zanjo govoriti da ima dobro grafiko pa take fore saj to ni res. Da o kakšnih performancih v takšnih in drugačnih klonih GeForce procesorja ne govorimo !
O takih zadevah naj ne razpravljajo ljudje, ki nimajo pojma; predvsem pa delujejo ko stare babe; saj nekaj preberejo površno + čujejo = drek v njihovih glavah !

Najboljši od ATI RADEON SERIJE JE:
ATI RADEON >:D64Mb DDR VIVO !

tha_man ::

Aja, EvilK|NG, karkoli od naštetega boš že nabavu, prste stran od Matrox G450, če rabiš grafikuljo za igre. Čeprav je to sicer zakon kartica, za igre to ne velja sploh! Sicer pa kot sem reku, car je Prophet 4500, kot cenejšo alternativo pa bi predlagal MX400 32MB, ki je po mojem boljši nakup kot Radeon za igre(manj problemov), pa tud za windows 2000 ima še kar v redu gonilnike, kar za Radeon ne bi mogli reči.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

_Mortal_ ::

Ok vemo že da je od ATI serije najboljši Radeon 64 Mb DDR ampak jaz mu svetujem da si kup ATI-jevo 32 MB z TV-OUT bo lahk tud filme gledu:D

MaD_Mavr0 ::

To je ravno tisto kar sem predhodno napisal;
Če nimaš pojma o ATI-jih in ostalih splošnih zadevah ti nisem jaz kriv; apmak, na www.rage3d.com lahko vsak lastnik bilokaterega ATIjevega grafičnega pospeševalca najde vse LATEST, Tweakest, forums in tako dalje !
:8)
>>Človek sprašuje za grafično za igranje in poglej tha_man ne bereš nič "samo kvasiš" torej; na Win2000 niso mislili za igranje igerc (tudi delajo na njih nea vse - razen redkih izjem; pa tudi "pihnil" si mimo bistva vprašanja, ki se je postavilo ob otvoritvi posta; aja si že slišal za novejše drajverje [pri atiju razvijajo driverje in so se z zadnjimi 4 verzijami zelo potrudili pa še delajo ko šus - vseeno na Operacijski 98/98SE/ME/200 -> torej beri malo bolj in s tem boš lahko komu pomagal !

No EvilKIng, da ti pomagam iz zagate;
VE je na dva monitorja in z boljšim ramom;
oni 32Mb SDR pa ima šibkejši ram (počasnejši) pa samo en monitor out !

>>Upam, da ne boste zamerili, ampak "jezi" me ko samo nekateri nekaj besedičijo in samo oddajajo poste; berejo in razmišljajo pa nič ne; <<

Hvala za razumevanje;

Milko ::

A lohk se men kdo priporoca graficno kartico predvsem za delo v Win2000 (XP), medtem ko mora biti dobra tudi za kaksno strategijo, dirkacino. Cena naj bo do 40.000 SIT. Hvala

Quake ::

Mad_Mavro::))

To, kar si rekel, da se na www.rage3d.com najdejo tipi, ki najdejo tweake in optimizacije za Radeone, je sicer res, ampak dejstvo je, da se s taksnimi problemi zagretemu igricarju pac ne da ubadati.... Sedaj ne deluje en spil, sedaj ne deluje drugi spil, za unega je potrebno imeti popravek, v unem spilu mora biti to in ono disablano.... Skratka, saj ves, o cem govorim.

To, da ima Radeon lepso sliko od Geforca(se posebej v 2D), se sicer popolnoma strinjam, ampak ne pozabi, da ta trditev velja le za 32 bitno barvno globino! V 16 bitnih barvah je Radeon zanic in to je minus, ki mu ga ne gre spregledati! Veliko dobrih iger, kot so Half Life, Opossing force, prihajajoci Blue Shift in druge se vedno uporabljajo le 16 bitne barve in tem igram moras pac reci pri Radeon-u good bye ;(

Takole bom rekel.... Radeoni so odlicne kartice, toda mislim, da so za igricarje TRENUTNO Geforci 2 MX/GTS vseeno boljsa resitev.

tha_man ::

MaD_Mavr0, na Windows 2000 delajo prav vse nove igre, mogoče ne na ATI-ju, ampak no mojem Banshee-ju z 2 leti starimi beta gonilniki pa prav lepo (sicer hitrosti grafične in računala primerno... :\ ). Win2k res ni sistem za igre, kar pa ne pomeni da ATI zato ne rabi spacat spodobnih gonilnikov zanj. Itaq pa je bla tisto samo Zlobna Opazka(tm)>:D , ki pa je na žalost kar resnična. Poznam kar precej lastnikov ATIjevih grafičnih kartic (in enega z njihovim starim TV tunerjem na ISA), ki so ATI že stokrat prekleli zaradi bednih gonilnikov pri raznih "eksotičnih" operacijskih sistemih (NT4, win2k, linux...). Večina jih je na koncu le obupala in si nabavila kaj drugega (celo nVidia je boljša, kar se gonilnikov tiče). Sicer se strinjam da je Radeon zelo v redu grafična, ampak samo če uporabljaš trenutno najbolj mainstream operacijski sistem (zaenkrat še win98). No, nasplošno se strinjam s tem, kar pravi Quake.

Torej vztrajam pri trditvi: najmanj problemov pri igrah: MX400, najboljše razmerje cena/hitrost(&kvaliteta slike): Kyro2. Za filme gledat je pa Radeon verjetno res najbolj kul.

Milko, jaz bi reku da si nabavi Matrox G450. V Win2k ima zadeva odlične gonilnike, dual-head pa baje normalno deluje celo na linuxu. Kvaliteta v 2D je pa pri Matroxu itaq prefovorbo zakon. Za strategije pa dirkačine bo pa stvar tud dokaj v redu laufala, čeprav ne pričakuj preveč pri hitrosti v 3D.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

element ::

Suma GF2 = 54k = zakon za ta kesh.
Tud ostale grafične so dobre, Kyro nikol ne pelje scat GF2ja, ker je po testih med GF2 GTS in GF2 mx. Radeon je dober, samo ne pri cenejši modelih, ker je razmerje cena\kakovost zanič. Kupi 3D Prophet 4500, Suma GF2, 3D Prophet 2 mx400 64mb. Stvar je čist v tvojih rokah. Eni so privrženci nVIDIE, eni ATIja, eni STMja in vsak ti bo reku, da nabav tisto kartico, katere firme privrženc je. Tele kartice, k sm jih naštel so vse dobre, tko da sploh ne moreš falit kaj nabaviš. :))

_Mortal_ ::

Jaz nisem privrženec nobene in mu svetujem kar mislim da je najboljši nakup

EvilK|NG ::

Hvala za odgovore, še vedno me bega vprašanje, ali 3D Propheta 4500 ali Ge-Force 2GTS.Ker Kyro II je full pocen za njegovo dobro delovanje za GTS pa nevem kako deluje za to mi se to mal svetujte bi prosu!
Play your Cards Right !

_Mortal_ ::

Hmal bojo zečele izhajat igre z podporo T&L zato ti ne bi svetoval KYRO II

EvilK|NG ::

A mogoče ve kje bi se dal dobit GF2ULTRA pa za koliko, pa mislim v sloveniji?
Play your Cards Right !

_Mortal_ ::

A se to sploh da v sloveniji dobit jaz vem sm za GF 3 kje lahk dobiš
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

MaD_Mavr0 ::

Ni mi všeč, da tako grdo govorite čez ATI-jeve kartice; menim, da so driverji in vse na zelo visokem nivoju, predvsem pa >>Quake<< na www.ati.com, dobiš driverje trenutno so 4.13.7115; in ne rabiš nič nastavljat, kr default sn pustil in dobo ven vse na default settings in 3DMark2001 3131 3dmarksov; tako da driverji delajo, pa tudi na 2000; dela meni vse bez problema, vse igre pičijo;

Nikoli nebi ni pomislil, da bi igral kaj na 16Bit, saj je RADEON car v 32bit globini barv, zato tudi razlike med 16 in 32 biti....Radeon pač v testih nese vse MX predvsem v 32bit globini barv in nad 800X600;

Moram pa misel tako zaključit;
Predvsem, se boš >>EviLKing<< lahko tako odločil, če veš koliko imaš denarja vzami najboljšo možno rešitev, saj grafične karte bodo v prihodnje curljale na tržišče like a river in bodo zato vse predhodnje izdelane avtomatsko out....tako, da danes je pač tak koliko imaš denarja toliko si pač lahko privoščiš....

Lp to all

tha_man ::

Kar se ATI-ja tiče, jaz vem toliko, kolikot so mi povedali lastniki njihovih kartic in pa iz testov. V igrah pod w2k so bili radeoni tudi do pol počasnejši kot pod w98 v vseh testih kar sem jih prebral. Ne vem, mogoče so sedaj res že zrihtali zadevo, če so, toliko bolje. Sicer pa so meni Radeoni kar se hardverske plati tiče zelo všeč, tudi hitrostno jim nič ne manjka (tudi jaz sem pristaš 32 bit, zato hitrost GeForca pod 16 bit jemljem bolj z rezervo).
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

EvilGod ::

Ja mene pa zanima kera je najbolša grafična z okol 30 - 40k k ma še Tv/out?
Sm slišu d Radeon Ve ni dobr ker ma sam en rendirni cevovod pa nima t&L...
Kok je spljoh ddr hitrej od sdr-ja (pa to verjetn nima veze če maš plato ddr al ne)??

LP
>:D

_Mortal_ ::

Evil teb se sploh ne da dopovedat
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

fiki ::

Prvič ne morte primerjat radeon ddr pa gforceMX ka sploh nista v istem cenovnem razredu. Pr XM ni razlike med ddr pa sdr razn pr MX200, ki je od ostalih MXov velik počasnej. Dejstvo je da je razmerje hitrost cena najboljše pri Kyru2. Zato bi jest če bi bil namest tizga ki je odpru topik uzeu Kyra če bi kotu kej cenejšga bi MX dražjega pa nebi uzel, ker bi počakou na novo kartico od ATIja in Kyro3 pol bi jih pa primerjov z Geforce3 pol bi pa tisto ki ma najboljši razmeje med ceno/hitrost uzel. TRENUTNO PA VEČ KOKR JE PA kYRO NE BI DAL.
siki

_Mortal_ ::

najboljša je ATI-jeva 32MB DDR ampak je tud najdražja
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

EvilK|NG ::

Sam kokr vidm niste vsi za to, vsak je za sovjo firmo zastopnik bi skor da lahko reku tko da dejte mi prosm svetovat da ne bom pol dam prsu pa bom mel en k.... od grafične kako bi kej delu GE-Force2 Ultra na eni plati z DDR podporo (še ne vem kjero bom kupu) in duronom 800, če bi slabo pol bi blo bolš če bi kupu TB 1.4GHz al kako je s tem ker vem če je grafična huda pa comp slab lahko tut full steka pa pol nimas nc od tega.Mam izkušnje sem mel AMD K6/2 350MHz in sm kupu DIamond Viper V770 in je vse štekal pol sm ga prodau in sm kupu Voodoo-ja 3 3000 in je vse delal good.
Play your Cards Right !

_Mortal_ ::

Zo pa nevem kako bi delu
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

MaD_Mavr0 ::

zdaj vidim, da nisi resen, na dveh sličnih temah samo kvasiš...nehaj z golim nabiranjem zvezdic "so ti že povedali....

Pa začni malo brat kaj pišeš;
ATI-jeva grafična kartica z 32Mb je oskubljena verzija in nikako ne more biti najboljša ATI-jeva grafična kartica, pozabil si na ATI Radeon 64Mb DDR VIVO; ki je vrh trenutne ponudbe....

Kmalu bo prišla na trg najboljša z RADEON čipom imenovana ATI RADEON 64Mb DDR SE (special-edition)


svetujem ti samo izbiro na podlagi denarja; razen Matroxa, ki je samo za profi 2D rabo in ima 3D jedro full švoh;
Tako, da bi bilo najbolje oditi v kakšno comp trgovino in jasno in odločno prositi prodajalca, da ti demonstrira modele grafičnih kartic na sličnem sistemu kot ga imaš ti in se boš najlažje odločil kaj bi želel imeti, kaj si lahko kupiš, in kaj je tisto kaj mora grafična kartica za tvoje igre vse imeti, tako da bodo tvoje oči določile grafično....

Saj poznaš tisto:
Vsake oči imajo svojega malarja....

Tako, da boš sam tisti, ki si boš izbral grafično....

freejack ::

Hmm, ja. Razčistli smo, da Kyro II nese vse MXe, včasoh tudi GTSe. RADEONa ssicer še nisem imel v rokah, zato ga ne morem niti hvaliti niti pljuvati po njem. Prepričan sem pa v nekaj. Če se vam grafične ravno ne mudi kupiti, počakajte do konec leta, ko bo prišel na sceno še Kyro III čip. Če lahko od njega pričakujemo vsaj pol toliko, kolikor nas je presenetil Kyro II, bodo vse grafikulje, vključno z GeForce 3, dobile močnega, izjemno močnega, konkurenta. Takrat se vam nakup najbolj obrestuje, saj četudi ne nameravate kupiti Kyra III, bosta nVidia in pa ATI (v strahu pred konkurenčnim čipom) dobro znižala cene, tako starih, predvsem pa novih kartic. ()Uff ja, in Kyro III bo imel celo strojno podprt T&L, programskega ima itaq že zdaj, tako da tudi ni čisto res, da je 4500 Prophet brez T&L, je pa res, da če ga hočemo uporabljati, potrebujemo tudi malce močnejši comp... Menda naj bi programsko podprt T&L bil celo boljši od strojno podprtega,..menda) :D

MaD_Mavr0 ::


To pa ni res; Kyro II je sedaj samo grafična kartica za najboljše razmerje malodenarja/solidna grafika :8) ....
Ne moreš pa reči, da nese MX; kr to ni res;

Predlagam pa ti, da si pobližje ogledaš RADEONA pri meni....v živo....>:D

Oglej si malo RADEON produkte pa jih sam oceni; v pomoč pa naj ti bo 64Mb, DDR, VIVO, 183Mhz core, 3450 3dMarks 2001 na all default settings;

Power in nothing without control

tha_man ::

MaD_Mavr0, ti si skoraj tak fanatik nad Radeoni kot so bli včasih 3Dfx-aši, hehe ;). Sicer pa Kyro 2 _močno_ nese MX-e, seveda ne po specifikacijah ali T&L testih, v realnih aplikacijah (igrah). Saj zato pa EvilK|NG kupuje grafično. Sicer bi mu takoj priporočil G450 pa konec debate.

Sicer se pa kar strinjam s tabo da bi blo zadeve najbolje preizkusiti v živo, sm problem je najti prodajalca ki ti bo v tem ustregel. Monitor že, ampak grafično...
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

MaD_Mavr0 ::

Saj pravim EvilKing najbolje je zdaj res kupiti Kyro II; vsem pa dam prav da je Matrox le poglavje zase ko gremo vstran od iger....

Imel sem prej sam Matrox Millenium G200 z 10Mb rama pa vem kaj je slika, kontrast, kvaliteta itd, itd;

O.K.
P.S. >>Ne me primerjat z 3DFx-aši al NvidiAši:8)<<

Sem nevtralen kot Švica

EvilK|NG ::

Ja sam zdej je pa tko, če mi rečete da počakam na Kyro III potem ko bo Kyro III prišel, bo pa spet lahko ista fora, bom prašu če ga kupm, ne raj počak na Kyro 4 al pa kej tazga, enkrat bo treba sam kdaj? Kyro III in GF3MX bom res počakal in tudi upam da dočakal.:D

Hvala za vse odgovore !:))

Temo Zaklepam
Play your Cards Right !


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

katero graficno od nastetih kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
81334 (1126) Jux
»

2 herculesa

Oddelek: Kaj kupiti
231242 (1010) Daishi
»

Kyro II nima več smisla!

Oddelek: Zvok in slika
241733 (1063) o
»

Kera grafična je bolš?

Oddelek: Kaj kupiti
462615 (2009) _Mortal_
»

Grafična za špile!

Oddelek: Kaj kupiti
281552 (1188) Koci

Več podobnih tem