» »

Ranljivi WMP

Ranljivi WMP

Microsoft - Microsoft Windows Media Player ponuja možnost uporabe raznih kondomčkov, ki spremenijo vizualni izgled programa. "Kože" sestavlja ponavadi več datotek z grafiko ter XML datoteka v kateri piše, kako naj dotične datoteke razporedi. WMP že vsebuje nekaj takih oblekic, a je zelo lahko sestaviti in distribuirati lastne. Luknja pa se nahaja v tem, kako WMP uporablja te datoteke.

Zlobnež bi za izkoristek te luknje moral sestaviti izvršno datoteko ter jo na sistem "pretihotapiti" v obliki preoblekice za WMP. Da bi se ta datoteka pognala, bi moral Zlobnež sestaviti spletno stran, ki bi to luknjo izkoristila ter jo nič hudega slutečemu uporabniku poslati na e-mail ali pa jo gostovati na strežniku. Popravek se nahaja na Windows Update. WMP9 te luknje nima. Več informacij.

4 komentarji

undefined ::

> Zlobnež bi za izkoristek te luknje moral sestaviti izvršno datoteko ter jo na sistem "pretihotapiti" v obliki skina za MP. Da bi se ta datoteka pognala, bi moral Zlobnež sestaviti spletno stran, ki bi to luknjo izkoristila ter jo nič hudega slutečemu uporabniku poslati na e-mail ali pa jo gostovati na strežniku.

Matr kolk dela! A ne bi blo lažje pretihotapit enga trojanca, pa si rešen? Še celo po mailu ga lahk pošlješ pod priponko. Mislim, res butasta zloraba luknje, katere noben ne bi izvedel. :)

alien-w ::

Za škodovanje drugim se ljudje vedno maksimalno potrudijo ...

BigWhale ::

Banzai!

Vse to pa prinasa 'inegracija' in 'moj racunalnik je lahko tudi balon', ter ostale razsiritve, v stilu, poglejte 'moj unzip zna tudi text datoteke prebrat in lahk kr v njem filme gledam, sploh ne rabim nic drugega.'

--
BigW!

undefined ::

> Za škodovanje drugim se ljudje vedno maksimalno potrudijo ...

Ampak vedno uporabijo najmanjši trud potreben do cilja, kajne? Tko kot je najboljši len matematik, je tud najboljši len cracker. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

XP stop error?

Oddelek: Operacijski sistemi
141100 (870) Boomer1911
»

geforce in wmv

Oddelek: Pomoč in nasveti
6909 (813) nathankl
»

Firefox z napako (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Varnost
10614259 (10456) veteran
»

EU : Microsoft - 2 : 0 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Tožbe
10010085 (9990) Utk
»

Štiri nove luknje

Oddelek: Novice / Varnost
212271 (2271) darkolord

Več podobnih tem