» »

AMD spremenil oznake Opteronov

AMD spremenil oznake Opteronov

AMD - AMD se je odločil, da bo pri novih procesorjih Opteron začel tudi z novo označbo le-teh. Procesorji bodo označeni s tremi številkami, kar bo označevalo primernost procesorja pripadajočemu sistemu. Tako bo mogoče kupiti procesor za eno, dvo ali več procesorski sistem.

Tako bo Opteron 1xx namenjen sistemu z enim procesorjem, Opteron 2xx sistemu z dvema procesorjema, Opteron 8xx, bo pa oznaka, ki bo pripadala sistemom z do 8 Opteron procesorji. Drugo in tretje število bosta označevala zmogljivost samih procesorjev, tako da bo Opteron z oznako 140 osnoven model za enoprocesorske sisteme. Kaj več o tem lahko preberete tukaj.

AMD še dodaja, da bo kljub novim oznakam procesorjev še vedno pripisal takt procesorja. AMD bo še naprej spodbuja uporabnike, da naj procesorje ocenjujejo z njegovo zmogljivostjo in ne delovnim taktom, tako kot smo to že navajeni pri AMD Athlon XP procesorjih.

10 komentarjev

morphling1 ::

Ne moreš verjet kako imbecilen je AMD marketing oddelek, tako idiotskih oznak pa še ne, na računalniški komponenti. Že tako so v preteklosti delal hude napake v trženju svojih procesorjev, če bodo pa speljali pa še to potem jim pa ni pomoči. In njim se to celo zdi enkratna ideja, ki jo bo vsak hitro pogruntal. Me res zanima kako si bo nek kupec po njihovem hitro ustvaril sliko kako hiter je kak model.
Preberite si editorial Eda Stroliga na overclockers.com kaj si recimo on misli :)
Če malo po svojih beseda prevedem njegov zelo živ opis primerjave z vsakdanjim življenjem. Greš kupovat pijačo in imaš na eni polici 1,5l Intel Cole in veš kaj dobiš potem imaš na drugi polici AMD xp Colo, ki je nekaj manjša toda v njej je koncentrat in v bistvu dobiš enako pijače kot pri Intel Coli. Potem pa vidiš na tretji polici Opteron steklenice na katerih pa nič ne piše kaj je notri edino kar vidiš je, da je sosednja 142 flaša večja od 141 in dobiš pač več.
Če tole ne bo imelo nobeneda okvirnega PR ratinga bo katastrofa.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Brane2 ::


Če tole ne bo imelo nobeneda okvirnega PR ratinga bo katastrofa.


Predpogoj za katastrofo je, da se sploh pojavijo ČIPI. AMD je doslej spreminjal imena in oznake za neobstoječe čipe, kar je smešno.

Tarzan ::

Brane, pomoje se za čipe ni treba bati. Hitro bojo prišli, se pa strinjam z Morphlingom, tele nove oznake se mi zdijo bebave. Folk se je navadu na PR oznake (nekateri bolj drugi manj) zdaj bo pa AMD vse skupaj opostil in... kr neki.

No frekvenco bojo pa vseeno napisali, bomo pa računali PR >:D Samo, da si pravo formulo zmislimo.

Fury ::

jojojoj.. ne pozabite:

OPTERONI SO SERVERSKI PROCESORJI!

desktop hammerji bojo mel se zmer PR rating pomoje..

morphling1 ::

Pa kaj če je namenjen serverjem, še vedno ima lahko človeško oznako ne pa neko neumno kodo. Za katero se, bog vedi zakaj skrivajo
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

borchi ::

men se zdi čist vseen kaj prilimajo na nalepko procesorja. a je to "žnj" al pa "1600MHz" je čist vseen. procesorjev itak ne moremo že nekej časa primerjat s številko megaherzov.

men gre le to na živce, da se amd tk nervira zaradi tega, da ma procesorje, ki laufajo na nižjih nazivnih hitrostih. do zdej so inženirji uspešno kljubovali marketingarjem in delajo dobre (zmogljive) procesorje pa ni važno na katerih hitrostih laufajo.

ko bojo inženirji enkrat podlegli marketingu in bojo začeli posnemat intela in štancat procesorje, ki bojo dosegali samo visoke frekvence,... pol bomo v pi...

a bomo pol končno srečni???!!

dejte no!
l'jga

morphling1 ::

Borchi, oni niso šli delat ta proc zase, ampak za kupce in temu primerno ga morajo označiti ter reklamirat da bo tudi najbolj povprečen uporabnik vedel vsaj približno o čem se gre, saj od tega živijo in s takimi bedarijami si pljuvajo v svoj krožnik.
Seveda izkušenemu uporabniku načeloma ni važno kaj na procu piše, samo ena referenca mora biti na Intela ker njim v prvem planu konkurirajo in to morajo kupcu prikazati na njim čim boljši način.
Kar se pa MHz Intela tiče, jih pa ne preveč podcenjevat, oni so šli v drugo smer kot Amd in kot kažejo Northwoodi ter njegovi naslednjiki ta smer niti slučajno ni bila zgrešena. To kar bo Intel naredil 200 MHz quad pumped vodilom, dual channel platami, bo AMD težko primerno odgovoril z Tbredi in Bartoni, Hammer in izpeljanke se pa prelagajo in prelagajo, not good.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

mrTwelveTrees ::

morphling1:

briga me oznaka, če bo vsaj enako hiter kot intel - in obenem CENEJŠI - je cool

gre se samo za to ! vsaj enako hiter ozeroma boljši za isti denar ozeroma cenejši kot INTEL

to je point !

če pa kupec/stranka ne bo vedla oznake je pa to njen problem, ampak to se ni za bat :)
se bojo že pobrigal za oznake, če bodo vidl da je poceni in enako hiter/hitrejši od intela.

morphling1 ::

Zakaj to meni govoriš ?? Sploh vidiš bistvo moje pripombe ?
Zgleda da ti misliš, da velike firme živijo od takih, ki se dobro spoznajo na vsako zadevo, get real. Z nerazpoznavno oznako procesorja bodo izgubili dosti več kupcev kot pa novih pridobili. Če bi njihov marketnig bil pol tako sposoben kot R&D bi jim šlo dosti bolje.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

zile ::

Ni panike !


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD končno izdal strežniške procesorje ARM

Oddelek: Novice / Procesorji
267483 (5854) Brane22
»

Novice iz AMD-ja

Oddelek: Novice / Grafične kartice
183726 (2441) Jst
»

Avgusta štirijedrni Opteroni

Oddelek: Novice / Procesorji
113501 (2616) Mr.B
»

Prve informacije o cenah dvojedrnih Opteronov

Oddelek: Novice / Procesorji
62417 (2051) sankus
»

AMD ali Intel? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
876858 (5502) Dr_M

Več podobnih tem