» »

Cactus Data Shield pod drobnogledom

Cactus Data Shield pod drobnogledom

CDR-Info - Cactus Data Shield je pred nedavnim povzročil kar nekaj polemik, saj so se številni kupci redkih albumov, na katerih je založnik uporabil to zaščito, pritožili, da CD enostavno ni berljiv v nekaterih komponentah (PlayStation 2, ...), ki bi morale glasbeni CD prebrati brez problemov, za konec pa so se oglasili še zagovorniki pravic računalniškega uporabnika, ki so ugotovili, da se glasbenih CD-jev z zaščito CDS enostavno ne da poslušati na Linuxu, ki (brez programa WINE) ne prebere execute (.exe) datotek in tako ne more pognati posebnega predvajalnika, s katerim se da glasbo, ki je zaščitena s CDS, poslušati na tem operacijskem sistemu.
Ker je zaščita po svoje zanimiva, so se fantje na CDR-Info odločili, da si jo podrobneje ogledajo. Vse skupaj so podrobno opisali in glasbo poizkusili celo presneti na disk. Kako jim je vse skupaj uspelo, pa si poglejte tukaj.
Če potegnemo črto pod vse, lahko ugotovimo, da je Cactus Data Shield nek tragični junak, ki si prizadeva, da bi delal dobre stvari, vendar pa zaradi nerazložljivih sil (bes kupcev, ker zaščita povzroča težave tudi tam, kjer jih niti slučajno ne bi smela ) klavrno propade .

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skupina se opravičuje oboževalcem zaradi zaščite proti presnemavanju

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
173299 (2467) Stepni Volk
»

Glasbeni cd-ji

Oddelek: Pomoč in nasveti
222215 (1735) icek
»

Nič več glasbenih CD-jev brez zaščite

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
192541 (2541) OrlyTM
»

Kako prosim, Celine?

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
142187 (2187) ender

Več podobnih tem