» »

Mandrake rešen?

Mandrake rešen?

Slashdot - Francoski distributer Linuxa -- Mandrake, ki je nekaj časa bil krepko v rdečih številkah in je skoraj bankrotiral, se je očitno uspešno rešil pred stečajem. To je verjetno posledica tudi bolj radikalnih ukrepov, kot je na primer oglaševanje v obliki bližnjic med zaznamki in nekaj malih oglasnih sporočil med nameščanjem. Očitno ves trud ni bil zaman.

Kot so objavili na svoji spletni strani v finančnem poročilu, Mandrake od januarja 2003 posluje pozitivno in v tem ali naslednjem četrtletju pričakujejo prvi dobiček. Zaenkrat so zmanjšali izgubo za sedemkrat, stroške za petkrat in petkrat povečali bruto dobiček. Kako bo Mandraku uspevalo v prihodnje ne vemo, a bi bilo vsekakor žalostno videti, če bi ena izmed najbolj razširjenih distribucij izginila. Klik! za vse, ki si želite več informacij in Klik! za stran z nekaj številkami o Mandrakovem finančnem stanju.

2 komentarja

swar ::

Da best,saj je mandrake ena izmed najbolj enostavnih in uporabniku prijaznih distribucijo za moje pojme in bi bilo skoda zgubit...

borchi ::

mja, v dveh sekundah kolker sem pogledal številke stvar sploh ne vliva optimizma. prihodke niso nič povečali oz. so jih zmanjšali.

izgovarjanje na krizo v svetovnem gospodarstvu je pri linux-u zelo beden izgovor. linux bo postal (če bo) v biznis svetu velik šele ko bojo podjetja v dovolj velikih škripcih in bojo začela sicer počasi dajat 20$ v linux namesto 200$ v ms windows/office. ko se gospodarstvo ohlaja je v podjetjih, ki malo bolj dolgoročno razmišljajo in imajo dovolj finančnega zaledja, da jim ni treba voditi ad-hoc kadrovske politike, dovolj časa, da se vsaj začnejo aktivnosti za prehod na druge tehnologije/rešitve. med zagonom tega časa ni.

upam si trdit, da bo med naslednjo ekspanzijo krepnalo še kako "linux" podjetje. kar je tudi nujno, ker med ekspanzijo niso sposobni toliko povečat prihodkov, da bi pokrili povečanje stroškov (plače) visoko kvalificirane delovne sile (programerji, PR ...), ki ji med ekspanzijo zelo zraste cena.

torej, gentoo, debian, slack ... all the way ;-)
l'jga


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Poplava novih distribucij Linuxa

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
132799 (2799) 64202
»

Izšel Mandrake Linux 10.0 Official

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
82949 (2949) borchi
»

Se bo tudi MandrakeSoft preimenoval?

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
52219 (2219) swar
»

Oglaševanje v Mandrake Linuxu 9.2

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
52314 (2314) root987
»

Kakšno je vreme v deželi MandrakeSoft?

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
82106 (2106) Pyr0Beast

Več podobnih tem