»

ABIT KV8-MAX3

Extreme Overclocking - Vsi poznamo izdelovalca osnovnih plošč ABIT in njegove zelo dobre in kvalitetne izdelke. ABIT KV8-MAX3 je njihova najnovejša osnovna plošča, ki temelji na čipovju VIA K8T800. Plošča je namenjena procesorjem AMD Athlon64 in poleg standardnih stvari poseduje še nekaj bonbončkov kot so naprimer Gigabitni LAN, SATA RAID in seveda tehnologijo μGuru za nadzorovanje in navijanje sistema direktno iz operacijskega sistema.

Največja zanimivost na plošči pa je zagotovo serijsko hlajenje MOSfetov in kondenzatorjev s tehnologijo OTES (poznamo jo že iz ABIT-ovih grafičnih kartic), kar da osnovni plošči še nekaj več prostora za navijanje. Ploščo so ocenili z oceno 4.5 od 5. Obvezno branje!

0 komentarjev

Abit izdal ploščo IC7-MAX3

Digit Life - Abit, dobro poznani proizvajalec matičnih plošč, je na trg poslal njihov trenutno njihov najboljši izdelek, ki so ga zmožni izdelati -- IC7-MAX3. Matična plošča je namenjena Intelovim "novim" Pentium 4 procesorjem z zunanjo frekvenco 800 MHz. Zgrajena je okoli Springdalovega hitrejšega brata Canterwood vezja. Na plošči najdemo že dobrote, kot so podpora pomnilniku DDR400, 800 MHz-FSB in podporo do 4 GB sistemskega pomnilnika; posebej zanimivo pa bo videti Abitovo domislico GigaSystem Overclock. Ostale informacije in specifikacije pa si lahko ogledate tukaj.

15 komentarjev

Epox najavil ploščo z VIA KT600

vir: Epox
Epox - Epox, eden vodilnih proizvajalcev matičnih plošč, je najavil nov izdelek na tem področju -- ploščo s čipovjem VIA KT 600. Noviteta iz Epoxa izgleda na papirju zelo zmogljiva. Delovanje na zunanji frekvenci 400 MHz, podpora pomnilniku DDR 400 ter AGP 8X so le nekatere značilnosti te zelo opevane "zverine". Tu lahko omenimo še danes zelo vsakdanje dodatke k vsaki moderni plošči, kot so USB 2.0, FireWire, Serial-ATA, omrežna kartica,...

8 komentarjev

Prva plošča na VIA P4X400

X-Bit Labs - VIA se še vedno ne da motiti s strani Intela in pravnikov, ki ji še vedno niso podali uradne licence za proizvodnjo veznih čipov za Pentium4, sej bo bojda v kratkem na voljo nova izboljšana različica čipovja P4X333, ki se bo izvirno imenovala VIA P4X400. Novi čip glede na predhodnika ne prinaša nobenih pretiranih novosti: najpomembnejša je podpora pomnilniku DDR400, ki pa ironično še ni uradno podprt s strani združenja, ki postavlja nove standarde.
Prve plošče je na tem čipovju je napovedal nam dobro znani Soltek. Plošče se bodo imenovale SL-85ERV in 85ERV-L ter se bodo prodajale vzporedno s Soltekovimi karticami Xabre, saj novo čipovje obenem podpira tudi AGP 8x.

0 komentarjev

SIS obožuje Pentium4

X-Bit Labs - Uff, pa smo prebrodili še en naporen teden, v katerem ni bilo niti za minutko časa, da bi skočil na internet in napisal kako zanimivo novico, ki jih trenutno kar mrgoli. Ne bom se sicer postavljal, da ste me pogrešali, saj bi bila misel, da je en član izmed kar velikega Slo-tech teama tako zelo nepogrešljiv, slej ko prej nerealna. Gremo torej k novicam:
SIS se je pred kratkim izoblikoval v precej obetavnega proizvajalca naborov za procesorje, za katerega se vse bolj zdi, da prevzema pobudo pri razvoju. Posebej pri naborih za procesorje Pentium4. O primerkih SIS645 in SIS650 sem že poročal. Obetajo pa se nam tudi SIS655, SIS660 in SIS648 (slednji bo tema te novice). Za slednjega je SIS pripravil načrte, kako narediti nabor, ki bo imel implementirane vse funkcije, ki bodo prišle še kako prav v prihodnosti. Tako v njem ne bo manjkala podpora 533 MHz vodilu, ki je specifično za procesorje Pentium4, vmesniku AGP 8x ter standardom USB 2.0, ATA/133 in IEEE 1394a. Najpomembnejša lastnost...

0 komentarjev

DDR ali ne DDR?

The inquirer - Medtem, ko luni zelo zavzeto pripravlja test dveh sistemov z 1.333 GHz Tbirdom ter primerja DDR ter ne-DDR rešitve, se ustavimo še malo pri tem problemu. Pri Inquirerju so ugotovili, da je večina tajvanskih proizvajalcev (Asus, Gigabyte, MSI), nehala s proizvodnjo osnovnih plošč, ki bazirajo na podpori pomnilniku DDR. Problem naj bi ležal v tem, da je Intel drastično znižal cene procesorja P4, skladno s tem se je pocenil tudi RDRAM pomnilnik. Prodaja P4 naj bi sedaj strmo rasla, medtem ko je DDR doživel padec. Torej, vprašanje leži: Ali se je Intelova strategija, ki je kratkoročno pomenila kup rdečih številk v prodaji, izplačala in začela obirati svoje težko prislužene sadove?

15 komentarjev

Intel odpisal dva procesorja

X-Bit Labs - Razvoj gre naprej in z izidom novega Pentium4 procesorja so se pri Intelu odločili za odpis dve najslabših Pentium3 modelov, 650E in 667EB model ( tako FC-PGA, kot Slot1 modela ). Naročila za ta procesorja se bodo sprejemala samo še do 27. februarja, potem pa bosta postala le stvar računalniške zgodovine. Slava jim!

0 komentarjev