»

Nov članek: Jackalovi vodni bloki I.

Slo-Tech - Ker je s hlajenjem računalniških komponent križ, navijanje pa vso stvar samo še poslabša, je iskanje alternativnih rešitev hlajenja vedno bolj popularno. V zadnjem času vedno pogostejše postaja tudi vodno hlajenje. Jackal vas v prvem delu svojega članka Jackalovi vodni bloki seznani s teorijo, zakaj in kako se procesorji in ostale komponente grejejo in kako si poceni izdelati lasten sistem vodnega hlajenja.

20 komentarjev

Epiphany 1.0

Mozillazine - Danes je 6. januar, praznik svetih treh kraljev. Ne verjamete? Ja, očitno bo že res, saj so nam Gašper, Miha in Boltežar prinesli veliko darilo. Izšel je Epiphany 1.0, prva različica novega brskalnika, ki temelji na prikazovalniku Gecko, ki ga uporabljate tudi vsi uporabniki Mozille in njenih izpeljank. Epiphany bo tudi novi privzeti brskalnik v namiznem okolju GNOME 2.4 (izšel bo čez nekaj ur), kjer je nasledil Galeona. Poskusite ga!

Pred vrati pa je tudi nova različica Mozille, tokrat 1.4.1, ki je od različice 1.4 lažja za 100 hroščev. Za radovedne so na voljo Pretendenti™ za izdajo, in sicer za okolja Windows, Linux in Mac OS X.

15 komentarjev

Nov članek: Spam, spam, spam

Slo-Tech - Hitrost, hitrost, vse se dogaja hitro, hitro, medtem ko telefoniram, prejemam email, s sodelavko debatirava o vrednosti indeksa NASDAQ, hitrost, hitrost, vrednost informacij ...

... kljub temu pa vsake informacije nismo tako veseli kot naša razgledana (samo)govornica nekaj vrstic višje. Uporabniki elektronske pošte smo vsakodnevno tarča ZlobnihMarketingarjev (sortiment je seveda odvisen od našega ponudnika e-maila ;)), katerih poslanstvo je kraja dragocenih trenutkov, ki jih zapravljamo z odstranjevanjem navlake in nastavljanjem/nameščanjem filtrov.

O problematiki manjvrednih...

15 komentarjev

RJ Tarpley's Coffee Company ponuja zbirko kav Mozilla

Mozillazine - Podjetje RJ Tarpley's Coffee Company, ki se, kot lahko ugotovite že iz imena, ukvarja s prodajo kave, je na seznam svojih izdelkov dodalo posebno zbirko kav, posvečeno Mozilli. Lastnik podjetja, Ron J. Tarpley, je seveda ljubitelj kave, a hkrati tudi velik poznavalec Mozille, zato tesna zveza med njima ni nepričakovana. Vendar to še ni vse! Podjetje bo polovico dobička, ki ga bo pridobilo na račun zbirke kav Mozilla, namenilo skupnosti The Mozilla Foundation!

4 komentarji

Nov članek: Mozilla 1.4

Slo-Tech - Kaj je Mozilla? Po besedah avtorja članka gre za "najboljši brskalnik doslej", medtem ko to še zdaleč ni moto njegovega pisanja.

Kako uporabljat Mozillo? Akoravno tudi na to vprašanje ne odgovori popolnoma neposredno, pa Aleks Sinuhe Reinhardt v svojem članku o Mozilli 1.4 bralcu ponudi nemalo koristnih nasvetov za uporabo tega vse popularnejšega spletnega brskalnika: nastavitev, rokovanje, varnost, fićri, krancljanje ... Klik!

19 komentarjev

Mozilla 1.4 Release Candidate 1

Mozillazine - Izšel je prvi kandidat za končno različico Mozille 1.4. Potem ko se je organizaciji mozilla.org pripetil neljubi dogodek pri izdaji Mozille 1.2, ki so jo zaradi hude varnostne luknje morali umakniti s strežnikov in pripraviti novo različico -- 1.2.1, se je vodstvo odločilo, da bo pred vsako končno različico objavljalo še kandidate zanjo. Klik! Zdaj imate torej še zadnjo priložnost, da naredite Mozillo 1.4 še stabilnejšo in varnejšo. Zgrabite jo!

Opomba: Različica 1.4 bo zadnja Mozilla, ki še NE bo temeljila na novem razvojnem načrtu (roadmap).

6 komentarjev

Nov članek: DirectX 9.0 - Osvetljevanje

Slo-Tech - Slotechova baza člankov se redno dnevno (pardon, dvakrat tedensko) debeli. V sklopu strokovnih člankov s področja grafičnih tehnologij je Senitel s svojo serijo DirectX 9 oral svojevrstno ledino.

Tudi njegov tokratni izdelek je spisan v stilu ostalih: akoravno nekaterim laikom pravzaprav nerazumljiv, je nadobudnim programerjem in tistim, ki bi se na področju tovrstne grafike želeli preizkusiti, lahko izvrsten vir informacij o Microsoftovi knjižnjici.

Tokrat na sporedu: DirectX 9.0 - Osvetljevanje

11 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Dokler ne naredimo mature, od nas žal ne bo kakšnega resnejšega testa. Nas pa zato rešujejo bralci. Tokrat je na vrsti ASPMaster s svojim člankom, v katerem je opisal, kakšne moči kladiva inu vrtalnega stroja je moralo preživeti njegovo računalo. Mahnjenec na Območje 51 poroča! [:D]

18 komentarjev