»

Tovarniško overclockani GeForce-i 8800

Zmagovalka.

vir: AnandTech
AnandTech - Naš test najnovejših nVidiinih kartic ste najverjetneje že prebrali, na AnandTechu pa so ta teden zelo pridni, danes so objavili nov članek, v katerem so se lotili tovarniško navitih grafikulj.

Teste so poganjali na karticah iz štirih podjetij (BFG, Sparkle, EVGA in XFX), vse pa so bile že v tovarni nastavljene na višje frekvence od uradnih ter seveda opremljene z zadostnim hlajenjem. Glede na razmerje med ceno in performansami je bila najbolj uspešna BFG GeForce 8800 GTX OC, zato so jo razglasili tudi za zmagovalko testa. Če boste v prihodnosti posodabljali domač mlinček, branje ne bo odveč.

6 komentarjev

Nov test: GeForce 6600 GT SLI

Pogled na dve kartici GeForce 6600GT povezanima v SLI

Slo-Tech - Za vse sladokusce le ena beseda: SLI. Senitel si je pogledal, kako se tehnologija, ki smo jo imeli priložnost preizkusiti že času Voodoojev, obnese z najhitrejšimi grafičnimi karticami danes. Kakor ugotavlja, se dve vzporedno vezani grafični kartici (v tem testu sta bili to GeForce 6600 GT), še vedno obneseta odlično. Branje obvezno.

43 komentarjev

Intervju z Gainwardovim Andreasom Dittom

Andreas iz ...

Slo-Tech - Andreas Ditt, odgovorni za prodajo v države južne in jugovzhodne Evrope (da, tudi Slovenija spada v to regijo [:D]) nam je naklonil nekaj časa in odgovoril na vprašanja, ki nam rojijo po glavi, ko želimo vedeti kaj o delovanju podjetja, kot je Gainward. Intervju je poučen in zanimiv ter razkrije marsikatero dejstvo o tem, kako veliko je podjetje, v koliko državah imajo podružnice, s kakšnimi težavami se srečujejo, kaj menijo o NV30, in tako dalje. Branje...

41 komentarjev

Nov test! R9600 PRO vs GFFX 5600

Slo-Tech - Zadnje čase pridnost kar veje iz naših oh-tako-razgibanih prstov, saj venomer in znova kaj pripravimo za Vas, bralce, da boste imeli med počitnicami kaj početi. Kumbaya.

morphling1, naš dobro znani pisec testov, je tokrat pod drobnogled vzel GeforceFX 5600 in Radeon 9600 PRO ter ju primerjal med seboj. Izvedel je nemalo primerjav in po dolgi prehojeni poti potegnil zanimivo ločnico. Branje obvezno!

8 komentarjev

Nov članek: Intervju z Richardom Huddyjem

Richard Huddy

Slo-Tech - Tudi tokrat Slo-Tech preseneča, saj si lahko na naših straneh preberete intervju z enim vplivnejših ljudi kanadskega podjetja ATI: Richardom Huddyjem. Gospod Huddy dela v Evropi kot del skupine, ki podpira razvijalce iger ter sodeluje s tehničnimi viri, ki so vpleteni v razvoj grafičnih tehnologij. Kaj ima povedati o (ne)uspehu tehnologije TruForm, kaj ima reči čez konkurenco ter kaj pravi o nadaljnjem razvoju gonilnikov za operacijski sistem Linux? Branje obvezno!

42 komentarjev

Ko se CD zavrti prehitro

Raztur™

vir: Powerlabs
Powerlabs - O raznih eksplozijah in razpadih polikarbonatnih ploščkov smo med drugim poročali tudi na Slo-Techu. Morda se kdo od vas bralcev še spomni novice, kjer je nekemu uporabniku CD razpadel v CD-ROM enoti in mu jo popolnoma razsul. Ne verjamete? Če spadate med dvomljivce, potem odklikajte na tej strani, kjer je nek zanesenjak nazorno pokazal, da CD pri višjih hitrostih še kako dobro razpade. Pri poizkusu je uporabil Dremel, ki se lahko vrti tudi pri 35000 obratih na minuto, ves postopek pa je tudi posnel.

13 komentarjev

Nov test: Radeon 9800 PRO

Slo-Tech - Ponižno javljamo, da smo za vas ekskluzivno stestirali dve grafični kartici: ATIjevega Radeona 9800 PRO ter nVidiinega Geforcea 5800 Ultra. Obe sta najvišja modela grafičnih kartic, ki jih lahko dobimo v Sloveniji, ter sta se v našem testu pomerila v medsebojnem obračunu. Če vas zanima, kako se obneseta grafični kartici, kar hitro kliknite in si preberite test, saj je poučen, zanimiv, ter -- lastno avtorsko delo [:D]. Ekskluziva!

29 komentarjev

Maxtor 6Y080L0

Digit Life - Danes se potrebe po velikih in hitrih trdih diskih večajo hitreje kot kdajkoli. Na Digit Life so si tokrat pod drobnogled vzeli v naslovu omenjen trdi disk kapacitete 80 GB in njegovega manjšega bratca s kapaciteto 60 GB. Primerjali so ju predvsem z namenom ugotoviti, če je večji disk tudi hitrejši. Teste so opravili po standardnih postopkih in dobili zanimive rezultate -- večji disk je konstanto hitrejši. Klik!


3 komentarji

AOpen Aeolus FX5600

Digit Life - Podjetje AOpen je napovedalo prihod njihove grafične kartice, ki bo temeljila na NVIDIA GeforceFX 5600 čipu, imenovano AOpen Aeolus FX5600. Podjetje bo izdelalo dve inačici grafične kartice, in sicer ''hitro'' različico ter inačico, ki bo imela najboljše razmerje cene z zmogljivostjo. Aeolus FX5600 kartice bodo na voljo z 128 ali 256 MB pomnilnika, na tržišče pa jih bo podjetje poslalo 29. aprila. Poleg DVI, Video Out in CRT priključkov ter polne podpore VIVO modulu bomo na kartici našli tudi učinkovit Aeolusov ventilator. Več o tem si preberite tukaj.

0 komentarjev

Žensko perilo

Slo-Tech - Torej, po nemalo urah je stran Playtex-a še vedno pohekana. Bog ve, ali tako kot pri Citroenu, pridni admini stran 'obnavljajo'.

Opozorilo:

Mnogi bralci ste opozorili, da vam razni protivirusni programi (predvsem McAfeejevi) javijo virus. Norton AV, seveda s posodobljeno bazo, ne javi nič sploh, prav tako še marsikateri preventivni ukrepovalnik. Vseeno predlagam diskretnost...

19 komentarjev