»

Domena uni-lj.si nedosegljiva do nedelje

Arnes - Arnes na svoji spletni strani sporoča, da od danes do predvidoma nedelje ne bosta dosegljiva oba glavna imenska strežnika (DNS) Univerze v Ljubljani in sicer za domeno uni-lj.si.

Arnesovo obvestilo pravi, da bosta strežnika nedosegljiva zaradi nujnih del v univerzitetnem omrežju Metulj. Zaradi tega bo moten dostop do vseh strežnikov na domeni uni-lj.si, torej dostop do fakultetnih spletnih strani, elektronske pošte na strežnikih v okviru te domene, itd.

Na nedelovanje omenjenih omenskih strežnikov Arnes nima vpliva. Računalniški center Univerze v Ljubljani je namreč do pred kratkim imel sekundarni DNS strežnik na Arnesu, kasneje pa so ga (po naših informacijah na lastno željo) prenesli v svoje omrežje. Omenjena imenska strežnika se danes nahajata na naslovu metulj.uni-lj.si (193.2.64.46) ter ns.uni-lj.si (193.2.64.45).

Posledice te odločitve bomo uporabniki čutili do nedelje.

96 komentarjev

Opravičilo

Slo-Tech - Cenjeni obiskovalki in obiskovalce vljudno prosimo odpuščanja. Kot ste najbrž opazili, je prišlo do tri-in-pol-urnega izpada delovanja spletne strani Slo-Tech. Za nastalo situacijo se iskreno opravičujemo in obljubljamo, da hrčkov nikoli več ne bomo spustili v bližino vodnega hlajenja in močnih ventilatorjev. Zadevo smo Počistili.

75 komentarjev

Dobro jutro, Slo-Mod!

Slo-Tech - Če se vam kdaj potoži za vzdušjem, ki je vladalo v zadnjih decemberskih dneh leta 1999, ko je Slo-Tech odprl svoja vrata, ali pa ga sploh niste doživeli, imate odlično priložnost, da to popravite. Priča smo lahko rojstvu nove slovenske strani Slo-Mod, usmerjene predvsem v modifikacijske vode. Fantje (če se za kakšinim izmed vzdevkov skriva deklica, se ji iz vsega srca opravičujem) pravijo, da spočetka upajo na vsaj novico dnevno, tako da jih velja občasno poklikati, ako čutite sušo glede tovrstnih novic pri nas. Vsekakor pa si preberite njihov prvi članek, Izdelava nosilcev.

Konkurenca je vedno dobrodošla, če drugega ne, se bo tako morda kdo od nas zavlekel pred tipkovnico in spackal kakšen nepozaben članek. (Dosedanje, nekoliko srednjeveške motode priepričevanja člankopiscev, kot ste najbrž opazili, ne delujeo ravno najbolje. Packi mi imamo predebelo kožo.) [;)]

17 komentarjev

Dela! :)

Slo-Tech - Z veseljem sporočamo, da smo "nekako" uredili težave s strežnikom. Kot ste najbrž opazili, ste od včeraj od 19:00 doživljali zelo moten dostop do naše strani. No, sedaj upamo, da je vse v redu. Posebna zahvala gre v prvi vrsti trgovini BOF, saj so nam izjemno pomagali. Uživajte [:D].

P.S.: Primož odtajan ter zdrav. Malo prehlajen. Vse pod kontrolo. [:D]

12 komentarjev

Slo-Tech je zelen

Slo-Tech - Kot ste najbrž že opazili, je Slo-Tech sedaj privzeto prikazan v zelenem stilu. Za to potezo smo se odločili, ker nas je prevzela moč pomladi, saj smo prišli v stik z naravo [:D]. Hkrati bi vas radi opomnili tudi na to, da si lahko stil spremenite nazaj oziroma izberete kakšnega od vam bolj odgovarjajočih, če se le registrirate v našo stran. Če ste že registrirani, lahko spremembo stila opravite dobesedno v dveh klikih, če le kliknete na osebne nastavitve. Uživajte v začasni osveženi barvni shemi!

48 komentarjev