»

AM2 vs. s939

AnandTech - Na spletni strani AnandTech so objavili test, ki primerja aktualno platformo s939, s prihajajočo AM2 platformo. Testirali so Athlon 64 X2 procesorja z enakima frekvencama, tisti s Socket 939 podnožjem je bil nameščen v Asusovo matično ploščo A8N32-SLI, medtem ko je procesor s podnožjem AM2 ležal na neimenovani AM2 plošči, z nVidiinim MCP55 veznim naborom. Prvi je podpiral DDR400 drugi pa DDR2-800 pomnilnik, ostale specifikacije testnih sistemov najdete tukaj.

Kako se je odrezal AM2? Kljub hitrejšemu DDR2-800 pomnilniku bistvenejšega napredka glede na s939 platformo ni. Ob pogledu na rezultate se poraja vprašanje, zakaj sploh hoče AMD predstavit novo platformo, še posebej če držijo govorice o AM3 in DDR3 podpori v letu 2007.

34 komentarjev

GA-K8NXP-9 nForce4 Ultra

AnandTech - Vsi nestrpno pričakujemo nov nVidiin vezni nabor nForce 4. Nekateri cedijo sline ob možnosti prvega praktičnega preizkusa stare (3dfx)-nove tehnologije SLi, drugi čakajo na novo platformo, ki bo v primeru AMDja zadala usodni udarec grafičnim katicam na vodilu AGP, vse pa zanima, kako daleč bo nVidia postavila mejnik v primerjavi s čedalje bolj kilavo konurenco (VIA, SiS).

Na Anandtech in PCStat so si ogledali matično ploščo GA-K8NXP-9 nForce4 Ultra. Kot je razvidno iz imena,...

23 komentarjev

nForce II plošče

Tweak Town - nVidiino nForce II čipovje je postalo zelo priljubljeno pri lastnikih AMDjevih procesorjev, saj deluje hitreje kot Viini konkurenkčni izdelki in podpira dvokanalni pomnilnik, ki močno pohitri delovanje računalnika. Ker pa na trgu mrgoli različnih plošč so na Tweak Townu pod drobnogled vzeli 8 plošč, ki temeljijo na prej omenjenem čipovju. Pri navijanju je zmagala Epoxova plošča, medtem ko je bila nasplošno najboljša Gigabytova predstavnica, ki je pobrala tudi nagrado uredništva.

4 komentarji

Prva KT600 plošča: Epox 8KRA2+

Epox 8KRA2+

vir: AnandTech
AnandTech - Poročali smo že o najavi prve KT600 plošče s strani Epoxa. To novo čipovje naj bi bilo predvsem odgovor na nVidiinega aduta nForce 2, ki ponuja fantastično hitrost in zmožnosti navijanja. Tokrat pa so si na Anand Tech pobliže ogledali povsem novo ploščo iz Epoxa, ki sliši na ime 8KRA2+.

Plošča ima podobne karakteristike kot nVidiin nForce 2. To pomeni, da je tukaj predvsem zelo pomembna kakovost izdelave in predvsem hitrost nabora. Na prvem testu -- navijanje -- se je plošča obnesla razmeroma dobro. Na njej je namreč deloval Athlon XP 2500+, katerega je hladil Volcano 7+ stabilno pri 215 MHz FSB. Pri nadaljnjih testih pa je plošča prej kot ne razočarala, saj preprosto ne prehiti plošče...

3 komentarji

nForce 2 plošče na testu

Tom's Hardware - Vsi poznamo besedico nForce. Predvsem se nam je priljubila druga različica tega nabora zaradi odličnih hitrosti in navijaških sposobnosti. Tokrat so si na Tom's Hardware ogledali najnovejše plošče zgrajene okoli tega nabora. Ogledali so si izdelke znanih proizvajalcev kot so na primer Epox, MSI ter Shuttle. Pognali so jih skozi nemalo testov in prišli do zanimivih ugotovitev. Naj omenim še to, da testirane plošče bazirajo na nVidiinem izboljašnem naboru -- nForce 2 Ultra 400. Tukaj!

1 komentar

Navijanje Bartona

vir: HardOCP
HardOCP - AMD je nedavno na trg poslal Athlone XP, temelječe na prenovljenem jedru Barton. Na [H]ard|OCP so si zamisli zanimiv test - navijanje Athlona XP 2500+ z Barton jedrom. Ta procesor deluje pri 11*166 MHz FSB, kar znese 1,83 GHz. Za navijanje so uporabili Asusovo matično ploščo, bazirano na nForce 2 čipovju A7N8X. Preizkusili so tudi, če deluje stabilno pri 200 MHz FSB. Kot pravijo, so ob navijanju imeli mešane občutke, ter doumeli veleresnico -- da pač vsi Bartoni niso narejeni na enak način, kar se odraža v doseženi končni frekvenci procesorja. Na testu se je navijanje kar lepo obneslo, čeprav v njihovih testih navit procesor ni doprinesel k tako visoki razliki v igrah. Več o tem

4 komentarji

Soltek SL-75FRN-L

AthlonXP.com - Na Athlon XP so naredili test matične plošče proizvajalca Soltek na nVidiinem nForce2 čipovju. Kot vsaka taka plošča, tudi ta podpira Dual DDR, AGP 8x, 333/266 MHz FSB, USB 2.0, za zvok pa skrbi Realtekov ALC650 čip. Ponuja tudi dobre overclockarske sposobnosti - FSB je možen tudi do 200MHz. Zraven plošče pa dobite tudi CD z gonilniki in mnogo programi (med njimi je tudi Antivirusni program PC-Cillin 2002, Virtual Drive 7, DriveImage 4), ploščico za zadnjo stran ohišja, kable ... In ne smemo pozabiti, je metalno zlate barve! Če pogledamo ceno - 88$, za to kar nam ponuja ni pretirano draga. Klik!

13 komentarjev