»

Avtorjem strašilne programske opreme grozi zaporna kazen

Network Magazine - Tako imenovana imenovana strašilna programska oprema (angl. scareware) se je v zadnjem času pošteno razpasla po internetu. Gre za zlobno kodo, ki se pretvarja, da je legitimen protivirusni program in da je odkrila na stotine okužb na računalniku. Seveda ponudi prijazno ponudi možnost čiščenja, ki pa ni zastonj. Ena izmed takšnih prevarantskih shem je v ZDA vodjem prinesla 100 milijonov dolarjev, a se sedaj trojica sooča z obtožbami ameriškega tožilstva.

Bjorn Sundin in Shaileshkumar Jain sta imela podjetje Innovative Marketing, ki je prodajalo izdelke WinFixer, Antivirus 2008, Malware Alarm in VirusRemover 2008, ki so vsi pripadniki skupine strašilne programske opreme. Tretji mož James Reno je vodil Byte Hosting Internet Services, ki je skrbelo za klicne centre prvega podjetja. Skupaj so od naivnih uporabnikov s triki zbrali 100 milijonov dolarjev. Zoper njih se je pritožilo toliko ljudi, da jih FTC (Zvezna komisija za trgovino) tudi civilno toži.

V sredo je velika porota v...

17 komentarjev

Skype dokončno prodan

X-Bit Labs - V začetku tega meseca se je Ebay sporazumel s prvotnimi avtorji Skypa o prodaji, nato pa so se odločili, da ne bodo tratili časa. Tako so v petek dokončali napovedano prodajo Skypa. Spomnimo, da so ga kupili leta 2005 za 3,1 milijarde dolarjev, kar je bila nazaj pogledano ena najbolj zgrešenih investicij v računalniški branži. Sedaj so za 70 odstotkov Skypa iztržili 1,9 milijarde dolarjev gotovine in menico v vrednosti 125 milijona dolarjev od investicijske skupine Silver Lake, ki je skupaj s partnerji odkupila Skype. Ebay je obdržal 30-odstotni delež v podjetju.

0 komentarjev

Yahoo vlaga 100 milijonov v oglaševanje in preporod

vir: CNet
CNet - Yahoojeva izvršna direktorica Carol Bartz ugotavlja, da partnerji in tekmeci na Yahoo še vedno gledajo z dobršno mero skepse. Da bi to popravili, so se lotili globalne oglaševalske kampanje, ki jih bo stala 100 milijonov dolarjev. Slogan bo It's Y!ou. Yahoo nam bo poskušal dopovedati, da mu je mar za nas, tako da bi morebitni oglaševalci na njihovih straneh videli, da takemu podjetju gre zaupati.

Pri vsem skupaj ne gre le za oglaševanje. Doslej je Yahoo spominjal na ladjo brez kapitana za krmilom, ki jo je veter nosil sem in tja. V računalniškem žargonu so se prevečkrat resetirali, tako da se ni nikoli točno vedelo, kaj je njihov dolgoročni cilj. Tega naj bi bilo zdaj konec, saj je Bartzova izdelala strategijo. Po združitvi iskalnega dela z...

2 komentarja

Seagate se prestrukturira in odpušča

Extremetech - Seagate je napovedal, da se bo v boju proti recesiji prestrukturiral in obenem odpustil 1100 zaposlenih oz. poltretji odstotek svoje delovne sile. Stroške bodo krčili na vseh koncih in krajih, tako da naj bi jih oklestili na 300 milijonov dolarjev na četrtletje. Izračunali so si, da bi na tak način v fiskalnem letu 2010 beležili pozitiven denarni tok in dobiček. Prestrukturiranje bodo končali do konca junija in jih bo stalo 72 milijonov dolarjev, letni prihranek pa naj bi znašal 125 milijonov dolarjev. Že pretekli mesec je Seagate ob objavi poslovnih rezultatov, ki so bili slabši kot lani, a boljši od pričakovanj (pod črto so sicer imeli izgubo), ter padajočih marž napovedal, da letos dividend ne bo, s čimer bodo na četrtletje privarčevali 60 milijonov dolarjev.

0 komentarjev

Activision in Blizzard se združujeta

BBC - Giganta industrije računalniških iger - Activision in Blizzard sta najavila dobrih 18 milijard dolarjev vredno združitev. Krmilo podjetja bo prevzel obstoječi direktor Activisiona, Bobby Kotick. Največji delež v novo nastalem podjetju, Activision Blizzard, pa bo imel trenutni Blizzardov lastnik - družba Vivendi.

Blizzard je sicer trenutno najbolj znan po World of Warcraft s katerim zaslužijo več kot 100 milijonov dolarjev mesečno. Activision pa po svoji serijah za konzole kot sta Guitar Hero in Tony Hawk Pro Skater. Kljub vseemu pa sta skupaj še vedno občutno manjša kot največji na trgu - Electronic Arts.

Glavna obljuba združitve je, da se vsakodnevne operacije v Blizzardu ne bodo spremenile. Toda ali ne bi bilo vredno žrtvovati nekaj Starcraft 2 programerjev za še boljši Guitar Hero 4?

25 komentarjev

Finančno stanje AMDja

Sharky Extreme - Pred dnevi smo zvedeli slabo stanje Intela, pri AMDju pa je stanje drugačno. V prvi četrtini tega leta so prodali za 1,18 milijarde dolarjev procesorjev, od tega je bilo 125 milijonov dolarjev čistega dobička. To je sicer manj kot pri Intelu, a je to za AMD še vedno zelo dober dosežek, saj je bila prodaja v tej četrtini leta rekordna. Konec koncev je AMD od Intela še vedno dosti manjše podjetje.

4 komentarji

Logitech je kupil Labtec

The Register - Logitech - švicarski proizvajalec malih računalniških glodalcev (miši) je za 125 milijonov dolarjev kupil podjteje Labtec, svojega ameriškega tekmeca, ki se ukvarja s porizvodnjo računalniških zvočnikov in ostalih pripomočkov ter letno proda za okoli 100 milijonov dolarjev izdelkov. Ta združitev zna imeti zanimive posledice, predvsem pri cenah računalniških zvočnikov. Klik!

0 komentarjev

Računalniški zvočniki

vir: AVault
AVault - V zadnjem letu ali dveh smo videli precejšenj razvoj računalniških zvočnikov. Tako sedaj skoraj vsakdo poseduje kakšen spodoben surround sistem, medtem ko smo se pred leti hvalili s "300W" SuperPower tajvanskimi zvočniki. No, če ste na področju zvočnih užitkov še vedno bolj začetnik, vam bo v veliko pomoč ta Avaultov članek. V njem so obravnavali skoraj vse mogoče zvočniške kombinacije, od 2.0 do 6.3. Poleg tega so pojasnili tudi kaj pomenijo razni standardi za prostorski zvok in podobno. Res priporočljivop branje!

0 komentarjev