»

Doom 3 vodič

vir: HardOCP
HardOCP - id Software in Hard|OCP so združili moči in spisali obsežen vodič o igri, ki je bržkone ena najbolj pričakovanih že nekaj let -- Doom 3. Da pa članek ne bi bil preobsežen so se omejili le na strojno opremo in so vam poskuašli približno predstaviti zahteve dotične igre še preden izide, da boste lahko imeli predstavo ali Vaša trenutna strojna oprema zadošča zahtevam tretje inačice Dooma. Pri id Software so gotovo naredili pohvale vredno potezo z optimizacijami, saj boste lahko na dve leti ali še malenkost več starih računalih s kolikor toliko spodobno grafikuljo, mirne duše igrali to grafično čudo.

54 komentarjev

Zgodovina GeForcev

HardOCP - NVidia, vodilni proizvajalec grafičnih čipov, je končno predstavil novi grafični čip NV40. Na HardOCP so predstavili celotno zgodovino GeForce grafičnih kartic, od prvega NV10 (GeForce 256) pa vse do današnjega NV40. V članku je opisana tudi vsa tehnologija, katero poseduje NV40 (od že vsem znanega T&L pogona do NVIDIA HPDR Technology). Drugi del članka pa obsega nekaj slikic same kartice ter grafičnega procesorja.

7 komentarjev

Razvojna pot ATI Radeon R420

HardOCP - R420 je grafični čip, ki ga nestrpno pričakuje cel svet. O podrobnostih ste že lahko brali, zdaj pa vam prinašamo še razvojno pot, ki bi si jo naj ATI zastavil. V tabeli je prikazano ime kartice s količino pomnilnika, širino pomnilniškega vodila, številom cevovodov, podnožjem, na katerem bo kartica delovala, približnim datumom izida in okvirno ceno. ATI razvojne poti sicer ni potrdil, vendar Hard|OCP zatrjuje, da je novica prišla iz trdnih virov.

4 komentarji

Prihodnost benchmarkov

HardOCP - Tako imenovani benchmark programi so zelo popularni, saj vam povedo, kako hiter je dejansko vaš sistem, akoravno so nekateri nečedni posli v teh logih dvignili veliko prahu, mnogokrat pa gre zgolj za prestiž, kdo bo nabral več točk (saj smo vendar Slovenci [:D]). Na Hard|OCP so spisali zanimiv članek ali bolje rečeno razmišljanje o prihodnosti teh programov. Beseda teče tudi o optimiziranju in najrazličnejših vprašnjih, ki se pojavljajo ob izvajanju teh programov. Več o tem.

1 komentar