»

Konzole se ne bodo pocenile

Overclockers Australia - Najprej se je ojunačil Sony in nas hladno obvestil, da nam letos božičnega darila ne pripravlja. Z drugimi besedami to pomeni, da se Playstation 3 ne bo pocenil, bojda zato ker podjetje skuša povečati svoj dobiček in znižanje ne bi bilo v interesu delničarjev. Kmalu je sledil Microsoft in prav tako oznanil, da tudi za pocenitev Xboxa 360 ni razlogov, saj ima trenutno odlično ceno in je ne bodo zniževali še mnogo let. Precej logično je sledil še Nintendo, ki svojo politiko - konzola Wii se od izida sploh še ni pocenila - utemeljuje z dajanjem slabega zgleda. Pocenitve bi namreč uporabnikom dale napačen signal, da se splača počakati in ne kupiti vsake novotarije takoj ob izidu. Prav tako pa ne želijo vznejevoljiti prvih kupcev, ki so zanj odšteli 250 dolarjev.

32 komentarjev

Sony ne bo znižal cen PS3 v Evropi

GamesIndustry.biz - Kot že veste, Sony namerava znižati ceno PS3 za 100$, kljub temu pa nas evropejce to znižanje ne bo doletelo. Prav tako v Evropi ne bo možno dobiti 80GB model PS3.

Sony Computer Entertainment Europe navaja, da bo namesto znižanja cen, obogatila nakup PS3 konzole s še enim Sixaxis kontrolerjem in dvema izmed naslednjih iger: Resistance: Fall of Man, Motorstorm, Genji: Days of the Blade, Formula One Championship Edition in Ridge Racer 7. Tako boste 1. 8. že lahko kupili dopolnjen komplet, seveda za isto ceno, 599€.

Predsednik SCEE, David Reeves pa še navaja:

"With sell through of over 1.2 million units in the SCEE territories to date, PlayStation 3 has proved to be an instant and huge success ..."

... kar bo pa pokazal čas.

15 komentarjev

AMD bo znižal cene

X-Bit Labs - AMD je objavil, da bo znižal cene svojih AthlonXP procesorjev. To ni veliko presenečenje, saj je tudi Intel že storil podobno. Znižanje cen bo posebno vplivalo na procesorje višjega cenovnega razreda, kot so AthlonXP 3000+ in drugi. Vključno z znižanjem pa naj bi AMD poslal na tržišče tudi svoje procesorje Athlon XP "Barton" 3200+. Tako bodo lahko potrošnikom ponudil procesorje, ki bi stali od 500 do 600 ameriških dolarjev po tem, ko se bo znižala cena modela 3000+. Akcija!

6 komentarjev

Thermaltake Hardcano 8 VR

Extreme Overclocking - Danes so si na Extreme Overclocking ogledali novo stvaritev za kontrolo ventilatorjev v ohišju, ki sliši na ime Hardcano 8 VR in katere mati je podjetje ThermalTake. Ponaša se z lepo modro barvo in srebrnimi potenciometri, omogoča pa kontrolo do štirih ventilatorjev. Dodelili mu niso ravno najvišje ocene, saj si lahko podobno zadevo naredite sami za veliko manj denarja, a vendarle klik! Še cena: v Ameriki znaša dobrih 25 dolarjev, kar je približno šest tisočakov v naši valuti.

7 komentarjev

Cruicalove cene

Crucial - Uf uf uf... Današnji dan je res poln presenečenj. Na Crucialovi online web trgovini prodajajo pomnilnik. In, pripnite se: 128 megazlogov DDR 1600 pomnilnika stane v njihovi trgovini, reci in piši, 61$!! To je v naši valuti malo več kot petnajst tisočakov! Am... Kaj naj rečem... Samo še odštevam dni, da bo tudi nas, Slovence, doletelo tako znižanje. Če pa ne bo - Crucial pošilja tudi v tujino . Thnx, Vomitorium! Aja, še to, da ne boste rekli, da lažem: Klik!

4 komentarji