»

Računalnik v steklenici whiskey-a

Metku.net - Čeprav se bo mogoče zdelo, da je Ballantines pričel izdelovati računalnike, temu ni tako. Medtem ko eni v steklenice vstavljajo miniaturne ladijce, je nek Finec vgradil računalnik v steklenico Ballantinesovega viskija. Specifikacije niso nič posebnega, je pa modifikacija vseeno vredna ogleda. Kot zanimivost naj samo povem, da je modifikacijo ustvaril med delovnim časom, ker je prosti čas doma raje posvetil novorojenemu sinu. [:D]



Na novico nas je opozoril tChr, za kar se mu neizmerno zahvaljujemo.

12 komentarjev

Nextherm ICS 8200

Za vroče dni.

vir: Metku.net
Metku.net - Na MetkuMods so pripravili zanimiv test ohišja, omenjenega v naslovu (ne, ne gre za nov dodatek voznemu parku Slovenskih železnic, kot bi bilo morda možno soditi iz imena). Gre za nadpovprečno funkcionalno ohišje z dosti dodatki, značilnimi za višji cenovni razred tovrstnih izdelkov (kvaliteten napajalnik, nožice za boljšo stabilnost, dosti odprtin za ventilatorje, drsni zatiči za 5,25 palčne enote, sistem za pritrditev razširitvenih kartic, ...), ima pa tudi nekaj precej izvirnih lastnosti.

Najbolj izstopa klimatska naprava, ki zrak ohladi na temperaturo, nižjo od sobne, kar pripomore k hlajenju celotnega sistema. Princip delovanja te naprave ni kompresorski,...

9 komentarjev

Super Flower SF-609

Metku.net - Ob vročih dneh in še bolj vročih procesorjih je potrebno vklopiti tudi dodatne ventilatorje, da dodbra prezračimo naše segrete mlinčke in jih zavarujemo pred nepotrebnim zmrzovanjem ter pregrevanjem. Vendar pa znajo vsi ti mogočni ventilatorji povzročiti nezaželjen dodaten hrup, ki moti večino ljudi. V ta namen se na trgu dobijo posebne napravice, ki omejujejo vrtljaje ventilatorjev in nam tako omogočijo da si prilagodimo hitrost ventilatorjev (ter s tem zmanjšamo hrup) tako, kot nam najbolj odgovarja.



V ta namen so na MetkuMods preizkusili eno od takih naprav. Čarobna škatlica je namenjena za montažo v 5.25 palčno režo, vsebuja LCD zaslon za prikazovanje vrtljajev posameznega...

3 komentarji

Modifikacije ohišij

Slashdot - Na ta počasen petkov večer vam ponujamo še nekaj navdušujočih modifikacij, ki potrjujejo, da modificiranje računalniških ohišij ni več zgolj zanesenjaštvo, temveč se že podaja v vode umetnosti.

Na osebni strani Johanna Grundstroma, ki je znan tudi pod bojnim imenom Mashie, si lahko ogledate njegovo kolekcijo kreacij. Vsaka zase je posebna zgodba, ki jo je natančno opisal po korakih, dodal nasvete in tako ustvari bogat spletni vir informacij in namigov. Ogled obvezen, pa čeprav samo zaradi slinjenja.

6 komentarjev

Cyber podloge za kozarce?

Metku.net - Če k vam pridejo vaši najboljši prijatelji, popijejo kako pivce (ali dva), ponavadi na mizi ostane kar nekaj pijače, ki ni dosegla svojega cilja. Ko pa bodo prišli naslednjič, pa jim lahko ponudite svetleče podloge, ki prav popestrijo omizje.

Zadeva je dokaj preprosta za izdelavo, saj potrebujemo le nekaj baterij, LED diode in nekaj plastike. Princip je zelo preprost, saj s tem, ko položimo kozarec na podlogo, ustvarimo kontakt med baterijo in LED diodo ter posledično stvar zasveti.

6 komentarjev

Podloga za vroče poletne dni

Metku.net - Vročina res pripeka in če si ne lastimo klime, lahko kakršno koli delo postane muka. Tudi sedenje pred računalnikom ni preveč prijetno, zato je eden izmed članov strani Metku Mods zgradil hladilno podlogo za miško. Na podlogi narejeni iz pleksi stekla sta pritrjena dva ventilatorja, ki po vrezanih zračnih kanalih pihata v roko. Da pa modifikacija ne bi bila preveč monotona, je avtor vanjo vgradil še modre LED diode in ključavnico, s katero je prižgal ventilatorje.

8 komentarjev

Za vse igračarje

Slo-Tech - Vsi, ki igrate strelske igre, veste, kako pomembna je odzivna sposobnost, zato je jasno, da je pri lastnikih optičnih mišakov podloga za miš še kako pomembna. RatpadzGS sodi v sam vrh -- podloga ima gumijasto dno, ki omogoča boljši oprijem. Oblika omogoča udobnejše igranje, saj se roka ne guli ob rob podloge. Klikus!
 http://www.ratpadz.com/images/3dview_02.gif

http://www.ratpadz.com/images/3dview_02.gif

2 komentarja

Podloga za natančne

Slo-Tech - Pri streljačinah, ki zahtevajo hitre in natanče odzive, bolj težko preživimo z glodalcem, ki ima rep in kroglico. Zato ima velika ljudi optične miške, ki so sicer boljše, a potrebujejo dobro podlago. Med boljše podlage bi zagotovo lahko uvrstili PCXMods X-Trac Zoom, ki ima gumijasto dno, kar omogoča boljši oprijem. Za večjo natančnost pa so poskrbeli tako, da so na njo natisnili na tisoče majhnih črnih in belih pik, zaradi katerih je natančnost miške še večja.

6 komentarjev

Kako zakleniti računalnik

Overclockers Australia - Fantje na OC.AU so objavili članek o tem, kako na nek način zavarovati računalnik z navadno ključavnico. Enostavno so celoten projekt gradili na tem, da brez ključa v ključavnici računala ne morete imeti prižganega. Kako jim je to uspelo? Na ključavnico so povezali žico, ki povezuje osnovno ploščo ter gumb za vklop. Če ključavnica ne daje stika, je zategadelj vklop škatle onemogočen. Seveda ostaja možnost odprtja računala, a kdo bi se obremenjeval [:D]. Klik!

4 komentarji

Pobarvana pleksi okna

Metku.net - Na Metku.net so objavili nov članek, ki govori o barvanju pleksi stekel. Pristop k zadevi je simpelj™, na koncu pa zadeva še lepo izpade. Zaa pleksi steklo prilepimo grobo folijo na katero natisnemo poljuben motiv, folijo prilepimo nato pa za njo postavimo še identičen list papirja, kar našemu liku odvzame prozornost. Zadeva izpade kar solidno, še posebej z večbarvnimi hladnimi katodami v ozadju. Če vas je zadeva pritegnila, klik!

2 komentarja

Vse barve mavrice

Bit Technologies - Vezje, ki vam posebno LED diodo, ki lahko prikaže vrsto različnih barv, spreminja skozi vse barve mavrice si lahko sestavite po navodilih ekipe bit-techa. Potem pa recimo to diodo vtaknete v pleksi steklo in dobite lahko zelo zanimiv efekt, ki bo definitivno zažgal (morda dobesedno, če ne boste prav zvezali) na LANih in tekmovanjih.

4 komentarji

Power Down Protector

MODTHEBOX - Skoraj sigurno ste kdaj po dokaj dolgi (ali zelo agresivni [:D] ) vožnji z avtomobilom na hitro parkirali pred kakšno gostilno ali pred vašim domom, avtomobil zaklenili in odšli. Verjetno ste takrat zaslišali močno tuljenje ventilatorjev, ki so pihali na mašino, da se le-ta ne bi pregrela.
No, na enakem principu in z enako namembnostjo deluje tudi PCModsov Power Down Protector. Nanj enostavno priključite dva ventilatorja (max 12W vsak) in ko ugasnete računalo se tista dva ventilatorja še do 10 minut vrtita in še naprej hladita posamezne komponente. Test zanimive, a pogojno uporabne naprave si preberite na Modthebox.

2 komentarja

Intelova interna dioda proti socket diodi

Overclockers.com - Tudi v našem forumu se ljudje pogosto prerekajo o temperaturah procesorjev. Pri skoraj enakih pogojih eni navajajo nizke, drugi visoke temperature in se potem čudijo od kod razlika. Razlog je večinoma v načinu merjenja temperature procesorja, saj se na večini novejših plošč dioda nahaja kar v podnožju procesorja. Seveda ni potrebno poudarjati, da takšen način merjenja temperature ni natančen. Za primerjavo so na Overclockers.com objavili rezultate meritev internet in socket diode pri različnih hladilnikih. Socket dioda je v večini primerov kazala kar krepko manj in v primerjavi z interno precej bolj nenatančno. Zato vam polagam na srce, da v primeru, da si ne lastite kakšnega novejšega Intelča, ki ima interno diodo, vsaj uporabite priključke za zunanje diode in eno namestite tako, da se bo dotikala jedra procesorja. Tako bodo rezultati precej bolj natančni!

0 komentarjev