» »

Nextherm ICS 8200

Nextherm ICS 8200

Za vroče dni.

vir: Metku.net
Metku.net - Na MetkuMods so pripravili zanimiv test ohišja, omenjenega v naslovu (ne, ne gre za nov dodatek voznemu parku Slovenskih železnic, kot bi bilo morda možno soditi iz imena). Gre za nadpovprečno funkcionalno ohišje z dosti dodatki, značilnimi za višji cenovni razred tovrstnih izdelkov (kvaliteten napajalnik, nožice za boljšo stabilnost, dosti odprtin za ventilatorje, drsni zatiči za 5,25 palčne enote, sistem za pritrditev razširitvenih kartic, ...), ima pa tudi nekaj precej izvirnih lastnosti.

Najbolj izstopa klimatska naprava, ki zrak ohladi na temperaturo, nižjo od sobne, kar pripomore k hlajenju celotnega sistema. Princip delovanja te naprave ni kompresorski, kot pri izdelkih, namenjenih hlajenju bivalnih prostorov, saj temperaturo zraka niža s pomočjo vgrajenega peltierjevega elementa.


Kljub vsem dobrotam ima ohišje tudi nekaj slabosti (pomanjkanje prostora za 3,5 palčne enote, hrupni ventilatorji, ...), tako da bo najbolje, da preberete celoten test in sami presodite, ali je vredno zanj odšteti 360 zelencev.

Če bodo prihodnja poletja podobna letošnjemu, Nexthermovo ohišje gotovo pri nas ne bo prodajni hit.

9 komentarjev

sirotka ::

hehe, ka se ne bodo še spomnli:D. Uporabno?? Za moje pojme ne:)

Racko ::

Zakaj pa ne? MadManMato, pozabil si še omeniti da v kompletu dobis klimatsko napravo, ohišje, 460W napajalo in kontrolno ploščo, s katero upravljaš klimo. Pomoje se za 360$ splača.


Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Racko ()

Boeing ::

$360 -> pri nas 100k.

IMHO se NE splača spljoh.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Dead_Eye ::

Če bodo prihodnja poletja podobna letošnjemu, Nexthermovo ohišje gotovo pri nas ne bo prodajni hit.


Hehe, letos sem že močno razmišljal da grem nazaj na zračno hlajenje namesto H20, pa še CRT sem hotu prinest nazaj da malo segreje :P
The one and only

__luka__ ::

za tolk mal razlike v temperaturi se sploh ne splaca, bi mogu ohisje naredit bol izolirano, ker ti plehante stranice shlajen zrak spet segrejejo na zunanjo temperaturo - pa si spet na zacetku, porabil pa si ogomno elektrike :(
the truth is out there

Golden eye ::

za ta dnar rajš kupiš eno uizi klimo pa daš da pol piha direkt v kišto, pa bo razultat 100% boljši, sam pol ne vem kaj bo z račumon elektrike :D

DominusSLO ::

Po testu sodeč, se ne splača...
Za ta keš bi moralo biti zraven poštimano še vsaj hlajenje proca in gpu-ja...

LordPero ::

Hmnja, sam sm sicer imel doma podobno napravo (peltier, na toplo stran sem dau zalmana pahljačo, na hladno pa menda Volcanota 2 (meu sm Athlona 1333) z ventom na strani, tako da je pihal usmerjeno na eno stran (neki podobnega sm zaslediu tudi na netu nekje, poguglajte). Takrat ni še bila dokončana moja kišta, zato na navijanje nism niti poskušal, itaq je bilo to samo igračkanje.
Kar se tiče uporabnosti, verjetno je ql za stalno uporabo in če imaš zračno hlajenje. Se pa, po moji iskušnji, to "klimo" splača namestiti tako da piha na CPU/GPU/tvojo rit, ker drugače je pač efekt premajhen.

BTW, moja nona & nono mata neko hladilno torbo, k tud hladi, pa še na 12V je in poceni. Me je glih zamikalo, si kupm še eno tako & dam hladilnik out of box in the box 0:). Juhu, končno mam kej za delat :D.

Aja, kar se tiče ohišja pa, meni se ne zdi vredu, še posebi ne na ceno (itaq stvari kot so ohišje alpa hlajenje jih je najbolje delat doma, pol je ownage kompletn >:D).
LordPero

Jeebs ::

Men počas ni več jasno, zakaj bi nekateri tolko zmetali v neučinkovita hlajenja kištic, namesto, da bi za cca. 50 jurjev (al pa kakega tisočaka več) kupili kako cenejšo klimo, pa s tem hladiš sebe in računalnik. Vsaj meni se zdi bedarija ''ohlajat'' proc pa vse, če se itaq vse greje zaradi zunanjih vplivov.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hlajenje zapestja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161282 (982) p|X|
»

modificiranje mišk

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101102 (840) simonchelo
»

Nahaaaaah(vdih) za mod...haaam(izdih

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
171625 (1173) matias
»

Podloga za vroče poletne dni

Oddelek: Novice / Modifikacije
81956 (1956) mrTwelveTrees
»

Izračunajte upornost!

Oddelek: Novice / Modifikacije
52401 (2401) Lee_Nover

Več podobnih tem