»

Radiatorji

CoolingKing Radiator

vir: Overclockers.com
Overclockers.com - Ste tik pred nakupom radiatorja? Potem se hitro oddričajte na Overclockers.com (ako se še niste seve) in si oglejte testa Black Ice Xtreme Radiator ter CoolingKing Radiator. Če drugega ne, sta vredna branja, ker ste lahko prepričani, da vam ne ponujajo mačka v žaklu (radiatorju?). Vsaj, ko se enkrat seznanite z njihovo transparentno in razdelano metodologijo, ne.

Tudi v kolikor samo veste, da vaše nastajajoče vodno hlajenje potrebuje neko čudo imenovano radiator, ste...

4 komentarji

Zgoraj in spodaj brez ... ohišja

Overclockers.com - Če pogosto menjujete komponente, še posebaj kakšne okornejše, kot so vodni bloki, vam gotovo ohišje hodi v napoto. Owen Stevens je ta problem "elegantno" rešil in si zgradil preprosto leseno stojalo za računalniške komponente, večji del vodnega hlajeja pa zaprl v odsluženo ohišje 486-ke.

Ko ste že ravno na Overclockers.com, si preberite še test Danger Denovega GPU Maze4 vodnega bloka, namenjenega hlajenju grafičnih kartic.

20 komentarjev

Malo čofotanja za zaspano nedeljsko popoldne

Overclockers.com - Ako se vam, tako kot meni, nič ne da, odklikajte do Overclockers.com in si oglejte kako si je Mops posodobil, ali bolje, kar na novo sestavil, vodno hlajenje. Vse skupaj sicer ni nič kaj pretresljivo, je pa članek lepo zaokrožena celota, saj se dotakne vseh ključnih delov izdelave vodnega hlajenja, še zlasti, zadnje čase ne več tako pogosto uporabljanega hlajenja s TECom (resda le GPUja, a smelost tovrstnih akrobacij s procesorji je tako vprašljiva, saj so Peltiejevi elementi premalo učinkoviti, oziroma procesorji oddajajo preveč toplote) in posledično sledi še boj s kondenzom.

7 komentarjev

Razgalite svoj P4!

Overclockers.com - Brušenje površine procesorja je predvsem v domeni navijaških ekspertov, saj velja za tvegano opravilo z vprašljivimi učinki. Na Overclockers.com pa neugnanec Cody Stasyk poroča o svoji še bolj bizarni modifikaciji. Uspelo mu je namreč odstraniti IHS (Integrated Heat Spreader) na P4, ne da bi pri tem poškodoval samo jedro procesorja.

Za manj poučene: IHS ima nekoliko sporno vlogo. Njegova pozitivna lastnost je, da ščiti jedro procesorja pred usodnimi mehanskimi poškodbami, do katerih lahko pride pri neprevidnem nameščanju hladilnika. Slaba plat tega pa je, da IHS kljub svojemu imenu dejansko ovira prehod toplote od jedra na hladilnik, saj mora toplota prestopiti dva sloja termalne paste (namesto enega, kot npr. pri AMD-jevih Athlonih) ter tanko plast niklja, ki pokriva sicer bakren IHS. Odtod ideja, da bi IHS odstranili.

Cody je svoj poseg izdatno slikovno dokumentiral. Na slikah so lepo razvidni nič kaj nežni prijemi (rezanje, žaganje), s katerimi je premagal trdovratno lepilo,...

1 komentar