»

Pianino PC modifikacija

Sci Tech Today - Sci-Fi tech poroča o zanimivi modifikaciji klasičnega pianina (slike in video). Na ebayu se je namreč znašla modifikacija 103 leta starega inštrumenta, ki je opremljen s povsem spodobno strojno konfiguracijo ter samodejno pomičnimi vrati za zaslon. Klavirske tipke pa je seveda zamenjala klasična tipkovnica. Zanemarljiva pa ni niti trenutna izklicna cena eBay avkcije - 7000 ameriških zelencev.

34 komentarjev

Lego predstavlja nov Mindstorms v Las Vegasu

Wired News - Lego Mindstorms je bil ob izidu prava prodajna uspešnica in podjetje se je tega dobro zavedalo, predvsem zato, ker je izdelek od splavitve, leta 1998, pa do danes povzročil pravi val navdušenja v javnosti. Lego navdušenci s(m)o namreč začeli izdelovati svoje lastne kocke, predvsem na področju Mindstorms so bili to zanesenjaki, ki so sami izdelovali najrazličnejše senzorje, ki se jih je dalo priklopiti na centralni računalnik, tako imenovano enoto RCX. Na šovu v Las Vegasu so tako predstavili naslednika veleuspešne serije.

Zaradi tega trenda so se odločili, da spremenijo svoj model kreiranja izdelkov, v svojo tovarno so povabili 14 zanesenjakov iz...

26 komentarjev

Spet neumnosti na E-bayu

The inquirer - Zadnjič smo poročali, da je neki Američan na E-bayu prodajal svoj glas na predsedniških volitvah, sedaj pa se je našel njegov mentalni ekvivalent, ki prodaja - mapo na svojem disku.

Tako uporabnik ehosin, kakršen je njegov vzdevek na strani, ponuja mapo "New folder", staro malo več kot dan, in seveda neuporabljeno, poroča Inquirer. Prodajalec pravi, da je mapa kompatibilna z vsemi verzijami Oken, cena po petih ponudbah pa znaša še nekaj več kot 10 funtov.

Pohitite, preden stran umaknejo. Klik.

Vzorec širjenja neumnosti je presenetljivo podoben članicam "zavezniških sil v Iraku"...

17 komentarjev

Lego Mac

Lego Mac

vir: eBay
eBay - Na tej strani se je pojavila prav zanimiva modifikacija ohišja. Nek Mac-odvisnež™ si je izdelal lego ohišje za svoj sistem, ki pa ga sedaj prodaja na eBayu. V iz legokock sestavljenem ohišju živi (bivši) Apple Macintosh PowerBook 5300 (100 MHz 603e PowerPC processor in 32 MB pomnilnika). Apple - misli drugače!

5 komentarjev

Trije novi eMaci

eMac

vir: Digit Life
Digit Life - Podjetje Apple je dodalo tri nove modele k svoji že obstoječi seriji računalnikov eMac. Novi modeli bodo vključevali 17-palčne CRT monitorje, do 1 GHz PowerPC G4 procesorje, ATI Radeon 7500, do 80 GB trdega diska, 56 kbps modeme, USB 1.1 in FireWire vrata, 10/100 mrežno kartico ter različne optične pogone. Dražji in s tem bolj zmogljivi modeli bodo podpirali samo operacijski sistem Mac OS X, medtem ko bodo cenejši modeli poleg tega podpirali tudi Mac OS 9. Za večje podrobnosti se poglejte celotno novico.

9 komentarjev

17 palčni iMac

Design Technica - V Evropi se za računalnike uporabljajo PCji, ki so dokaj poceni in zmogljivi. Čez lužo pa skorajda ni hiše, kjer ne bi domoval Macintosh. Ti računalniki predvsem slovijo po svoji stabilnosti zaradi katere so priljubljeni pri zahtevnejših aplikacijah. Apple iMac 17" se od svojega predhodnika razlikuje predvsem po velikosti ekrana, saj se je le ta povečal za 2 palca. Procesor tiktaka pri skromnih 1000 MHz, a to je za Macintosha veliko. Če ste pripravljeni odšteti 1800 dolarjev je o nakupu tega računalnika vredno razmisliti.

17 komentarjev

Apple spet preseneča

Apple - Po nekajdnevnem zatišju, ki je sledilo MacWorldu, je Apple spet poskrbel za manjše presenečenje. Predstavili so prenovljeno linijo svojih PRO delovnih postaj

Glavne značilnosti so predvsem Firewire 800 (800 Mbps), BlueTooth, hitrejši Superdrive, ki DVD-je zdaj zapisuje s 4x hitrostjo, hitrejša brezžična povezava Airport Extreme in še veliko drugih drobnarij. "Navili" so tudi procesor: v najhitrejšem PowerMacu sedaj tečeta 2 G4 procesorja pri 1.42 GHz z 2 MB L3 predpomnilnika.

"Usmilili" so se tudi manj zahtevnih kupcev, saj zdaj najcenejši PowerMac stane le 1.500 dolarjev.

Nove pa so tudi cene zaslonov: 17" LCD zdaj stane 700, 20" 1.300 in 23" 2.000 dolarjev.

Za več podrobnosti obiščite njihovo spletno stran.

2 komentarja