»

Koolance ERM-3K4U5

Koolance ERM-3K4U5

Slo-Tech - V zadnjem času se pojavlja vedno več novic o domnevno veliki porabi prihajajočih računalniških komponent, kar pomeni tudi potrebo po učinkovitem hlajenju omenjenih komponent. Koolance je predstavil zanimivo rešitev za tiste, ki bi radi svoje mlinčke kar se da tiho in učinkovito ohladili.



Sistem vodnega hlajenja ERM-3K4U5 vsebuje namreč kar pet vodnih črpalk, s pretokom več kot šest litrov na minuto, tako lahko odvede kar 3000 W toplote. Za hlajenje radiatorja skrbi kar šest dvanajst centimetrskih ventilatorjev, hitrost katerih se samodejno upravlja, odvisno od temperature vode v rezervoarju, oziroma se upravlja ročno, z izbiro med desetimi različnimi nastavitvami....

8 komentarjev

Spire prepustil oblikovanje ohišja Pininfarini

Spire Pininfarina SP-ATX-PALU/S

vir: Mad Shrimps
Slo-Tech - Pininfarino običajno povezujemo z odličnim industrijskim oblikovanjem, predvsem (rdečih) avtomobilov. Oblikovalska hiša pa denarce služi tudi z oblikovanjem manj božanskih stvari, npr. hladilnikov, vratnih kljuk, prenosnih trdih diskov (SimpleTech),...

In če se za risarsko tablo (v resnici monitor) usede oblikovalec iz te hiše, potem je več kot očitno, da so časi obupno oblikovanih (in izdelanih) ohišij, za tiste, ki dajo vsaj malce nase, mimo.



Do novinca so se dokopali na Mad Shrimps, si ga natančno ogledali, napolnili njegovo drobovje in ocenili. Zanj Spire čez Lužo želi 130 dolarjev.

Če oblikovalski izdelek slovite oblikovalske hiše (še) ne stoji pred vašim domovanjem, to še ne pomeni, da ne...

35 komentarjev

Tipkovnica, ki sveti v temi

SubZero Tech - Moram priznati, da so tipkovnice, kar se novic tiče, zadnje čase kar malce zapostavljene, vendar upravičeno, saj proizvajalci že dolgo časa niso ponudili nič revolucionarnega. No, če si preberemo test tipkovnice Bytec Zippy El-610, se utegne v prihodnosti še marsikaj spremeniti. Na prvi pogled povsem običajna tipkovnica, je nekaj posebnega, saj je elektroluminescentna, kar pomeni, da električno energijo pretvarja v svetlobno in posledično prav lepo žari v temi.

Še en dokaz, kako tehnologija, ki je bila razvita za potrebe vojske, postaja vse bolj dostopna tudi drugim.

17 komentarjev

Ohišje Koolance Tower Liquid

3dGameMan.com - V prejšnem videotestu nam je Rodney Renolds predstavil sistem vodnega hlajenja imenovan Koolance PC2-601BLW Tower Liquid. Njegova posebnost je v tem, da poleg kompleta dobimo tudi posebej prilagojeno ohišje, v katerem je že vgrajenih nekaj komponent. V tokratnem delu je bilo predstavljeno sestavljanje in vgradnja vseh delov hlajenja. Na splošno se je odrezal dobro, a za preveliko ceno, saj le-ta lahko preseže tudi mejo stotih tolarskih tisočakov. Tudi tokrat je posnetek na voljo v *.WMV in *.MOV obliki.

0 komentarjev

Koolance Tower Liquid ohišje

3dGameMan.com - Dandanašnje dni je vodno hlajenje možno kupiti skoraj v vsaki malce bolje založeni računalniški trgovini. Ponavadi se potrošniki odločijo za komplete, ki jih je potrebno vgraditi v lastno ohišje. Če pa se vam že vgradnja zdi zamudna, bi morali poseči po ohišjih z vgrajenim vodnim hlajenjem. Eden izmed takih je tudi Koolance PC2-601BLW Tower Liquid, ki vsebuje že vse potrebne komponente - na vrhu ohišja je celo hladilnik z LED ekranom, ki prikazuje temperaturo vode. Da pa si boste stvar lažje predstavljali so na 3DGame Man posneli 1. del videa o tej napravi. Tako kot vedno si je posnetek možno ogledati v *.WMV in *.MOV obliki.

2 komentarja

Preizkusi NV35-čipa

NV 35 -- Nov kralj v deželi grafikulj

vir: X-Bit Labs
več strani -

Internet so kar preplavili testi nVidiinega novega procesorja -- NV35, ki se marketinško imenuje Geforce FX 5900 Ultra. Ima 135 milijonov tranzistorjev, ki tiktakajo pri 450 oz. 850 MHz (CPU/RAM). Pomnilniško vodilo je 256-bitno, tako da lahko z 256 MB pomnilnika dosegamo prepustnost 26 GB/s.

Ni dvoma, da je to zazdaj najhitrejša grafična kartica. Stala vas bo "borih" 500 dolarjev. Za vse sladokusce še povezave do kupčka testov, ki so vzklili včeraj in danes.

22 komentarjev