»

Podaljšek v zidu

HotHardware - Čeprav USBji napadajo, dobre stare vtičnice, ki naše naprave, pripomočke in orodja napajajo z izmenično napetostjo, še ne bodo izkoreninjene. Še več, vtičnic je vedno premalo oz. so od mesta želene uporabe preveč oddaljeno. To smo do sedaj reševali s podaljški, razdelilci oz. kombinacijo obeh, medtem pa so rešitev za premajhno število vtičnic že pred časom predstavili v oblikovalskem studiu Art Lebdev. S pritiskom na gumb pod vtičnico se le-ta zapelje iz zida in razkrije štiri dodatne vtičnice po obodu kocke, na kateri se nahajajo.

Zdaj je rešen tudi...

26 komentarjev

Logitech Cordless Gamepad

Tom's Hardware - Igre so gotovo poglaviten razlog za napredek v računalništvu. In če se hočemo res vživeti v igro, nam tipkovnica preprosto ne zadostuje, zato so na trg prišli različni igralni pripomočki, kot so igralne palice. V to skupino spadajo tudi igralne blazine, ki so že stalnica pri Playstation konzolah. Tako kot pri tipkovnicah, je tudi pri blazinah vodilen proizvajalec Logitech, ki je izdelal tri igralne blazine, a le ena izmed njih deluje na PC; druga je primerna za XboX konzole, medtem ko je tretja namenjena igranju na Playstation. Vse tri so brezžične, zaradi česar se ne boste več zapletali s kabli.

3 komentarji

Logitechov uspeh

Electic Tech - Logitech, eden od, če ne že največji proizvajalec miškonov na svetu, je danes naznanil, da je v enem mesecu od predstavitve modela Cordless Optical Mouse prodal že dvesto tisoč primerkov dotične miši. Priznajmo, Logitech je s to mišjo zadel žebljico na glavico. Kdo bi se sploh branil optične miške z ločljivostjo 800 dpi, ki nima motečega kabla? Razen nekaj malih porodnih napak (lučka sveti vedno, ne glede ali je računalo prižgano ali ne ter pomanjkljivost priklopne postaje za polnenje baterije) je nakup smiseln. Čakamo na odgovor ostalih podjetij...

4 komentarji

Fotografije ASUS V8200 TVR

Guru 3D - ASUS V8200 TVR je grafične kartica, ki bazira na GeForce3 čipu. Specifikacije so podobne vsem drugim GeForce3 karticam. V8200 TVR ima tudi TV-IN vhod in TV-OUT izhod, ki ga nadzoruje Philips SAA7108E Chip. Tipično za ASUS-ov Deluxe serije so še 3D očala, ki so priložena Deluxe paketu. Zanimiv je hladilnik, ki je enoten za celo kartico. Hladi torej pomnilnik in čip. Kot lahko opazite, če pogledate natančno, vodijo k ventilatorju tri žice. Tretja je namenjena nadzorovanju delovanja ventilatorja (Winbond W83781D). V škatli V8200 TVR dobite še igro Star Trek Voyager: Elite Force, 3Deep, Ulead Video Studio, CyberLink VideoLive Mail in ASUS DVD. Pri Deluxe verziji pa še očala. Cena kartice še ni znana.

vir: Guru 3D

vir: Guru 3D

15 komentarjev

Front-X Multimedia Ports

2CPU - Tole stvarco sem našel pri avstralskih overclockerjih in je neke vrste podaljšek za vhode na zvočni kartici. Priklopi se jo lahko v vsako zvočno kartico, kar prek navadnih vhodov. Od tam gredo kabli skozi prosto (če se najde kakšno) režo za kartice, skozi računalnik, do priklopne postaje, ki je nameščena v mesto za CD-ROMe. Na tej 'postaji' je midi vhod, ali pa vhod za igralne pripomočke in tri vtičnice za stereo banance. Namen vsakega od teh vhodoh/izhodov pa si lahko sami izberete. Test te preproste napravice si lahko ogledate tukaj.

0 komentarjev