»

OCZ kupuje Indilinx

engadget - OCZ je napovedal, da bodo prevzeli južnokorejsko podjetje Indilinx, ki ga poznamo predvsem po krmilnikih za pogone SSD, saj je pogodba o prevzemu že podpisana. Za podjetje bodo odšteli 32 milijonov dolarjev v delnicah OCZ-ja, tako da bo Indilinx na koncu lastnik 9,5 odstotka združenega podjetja (gre torej bolj za lastniško povezovanje kot prevzem, a je OCZ toliko večji, da je rezultat enak prevzemu). Upravna odbora obeh podjetij sta transakcijo že potrdila, tako da bo dokončana v mesecu dni, če ne bo kakšnih zapletov s protimonopolnimi inštitucijami.

Bistvenih sprememb v ureditvi Indilinxa ni pričakovati. Že sedaj OCZ uporablja tudi njihove krmilnike (ne pa izključno), kar bo ostalo...

0 komentarjev

Pohitrite si pomnilnik

Tom's Hardware - Navijanje ni le višanje procesorske voltaže in dvigovanje FSBja, saj s tem dosežemo le delni učinek. Zelo pomembno vlogo igra tudi pomnilnik, ki dostikrat zavira navijalske zmožnosti. Prav tako kot procesorju, lahko tudi pomnilniku spreminajmo voltažo, medtem ko mu lahko spremenimo tudi dostopne čase. Če bi radi računalnik še malo pohitrili, naj vam bo v pomoč članek, ki so ga spisali na Tom's Hardware.

1 komentar

TwinMOS & Buffalo Technologies DDR 466

Tom's Hardware - Pred kratkim se je na trgu pojavil DDR 466 oz. PC3700 pomnilnik, ki na papirju močno prekaša svoje predhodnike. Da pa bi ugotovili sposobnosti te nove tehnologije so na Tom's Hardware stestirali pomnilnik dveh različnih proizvajalcev. A zanimivo je, da tokrat v test ni bilo vključenih odmevnejših podjetij kot sta OCZ ali Kingston, temveč le TwinMOS in manj znani Buffalo Technologies. Prišli so do zaključka, da je ta tehnologija primerna za navijanje, medtem ko nenavita ne izkoristi vseh zmožnosti.

4 komentarji

Bitka najmanjših

Tom's Hardware - Modni trendi ohišij narekujejo vedno bolj ekstremne in eksotične izdelke, ki kupca privabijo z različnimi barvami in materiali. Glede velikosti pa ima večina ljudi še vedno srednje in velike stolpiče, ki v kakšnih natrpanih kabinetih že kar težko najdejo prostor. Zato se je na trgu pojavilo kar nekaj proizvajalcev mini sistemov, ki kljub svoji velikosti le malo zaostajajo za sposobnostmi svojih večjih sorodnikov. Tokrat so si na Tom's Hardware ogledali 3 mini ohišja različnih podjetij. Med njimi ni manjkal tudi najbol poznan Shuttle, ki slovi po izjemno kakovostnih ohišjih. Glede kakovosti, so kot najboljša proglasili MSIjev in Shuttleov sistem....

2 komentarja

Nagradna igra na OCAddiction!

OCAddiction - Da, prav ste slišali. OCZ Technology so spletni strani OCAddiction priskrbeli 5 ploščic PC3200 DDR pomnilnika s pasivnim hladilnikom, na katerih je vgraviran njihov logo. Na OCAddiction so se odločili pomnilnik podariti igram lačnim množicam, zatorej če bi radi postali srečni lastnik dotičnega pomnilnika, si oglejte stran in sodelujte v zastonjski nagradni igri. Za rezultate boste morali počakati do 23. maja, kajti takrat bo žrebanje.

1 komentar

OCZ EL PC3700/PC3500

Mikhailtech - OCZ je eden izmed najkakovostnejših proizvajalcev DDR pomnilnika. Njihovi moduli slovijo predvsem po dobrih navijalskih sposobnostih. Tokrat so si na Mikhail Tech ogledali ploščici DDR433 in 455 pomnilnika, ki je ravno prešel iz prototipne faze. Zaradi toplote, ki jo proizvajata, je na vsak modul nameščena bakrena ploščica, ki služi kot pasivni hlaidlnik. Ugotovili so še, da je pomnilnik dober za navijanje, še posebej na nForce II in Granite Bay ploščah.

2 komentarja

OCZ PC3200 pomnilnik

Tweak Town - Pomnilnika današnje dni kar nimamo dovolj. Predvsem pomemben je pri operacijah z velikimi datotekami, njegova kvaliteta pa je pomembna pri navijanju. OCZ proizvaja ene izmed najboljših pomnilniških ploščic na obličju Zemlje. So zelo priljubljene med vsemi, ki hočejo iztisniti iz svojega računalnika vsak poslednji "hitrostni atom". Na Tweak Town-u so stestirali OCZ Dual Channel PC3200 EL DDR SDRAM . Že iz imena izvemo, da je pomnilnik namenjen dvokanalnemu delovanju, saj v paketu dobimo dve ploščici pomnilnika. V sinhronem delovanju je največja prednost tega sistema v hitrosti. Seveda je ta opcija na voljo le z nForce II in Granite Bay ploščami.

6 komentarjev

Ne že spet... Klez ist bek

Vnunet - Ja, zopet. Tudi tokrat se Klez.g (oz. .h) ne razlikuje od svojih predhodnikov ter nasploh vsega e-poštnega viruzovja, ima pa tokrat še bonus v obliki dodatnega virusa (Elkern). HudobnaKoda se prenaša kot email z različnimi sporočili, v eni različici pa se celo pretvarja za "Klez Removal Tool" ter trdi, da je treba ignorirati obvestilo morebitnega protivirusnega programja, da je program virus, saj to ni oz. ga naj bi le oponašal. Kako nizko smo padli... Klik!

p.s.: C-A-R, prste proč!

3 komentarji

AMD promovira LDT

X-Bit Labs - O novem AMDjevem vodilu HypertTransport (prej LDT) smo na Slo-Techu že kar precej govorili in vsekakor gre za eno izmed bolj zanimivih tehnologij, ki nas čakajo v prihodnosti. Na Platform 2001 konferenci je tako AMD najavil, da sodelujejo s preko 100imi partnerji pri predstavitvi te nove tehnologije. Med njimi so tudi taki giganti, kot Broadcom Corporation, Cisco Systems, Nvidia in Sun Microsystems, kar priča o splošni uporabnosti in veljavi te nove tehnologije. Na žalost n tej konferenci niso izdali kaj več podrobnosti o tehnologiji, tako da še vedno vemo le malo... Gre za zelo hitro vodilo s prepustnostjo 6.4GB/s, ki bo namenjeno "Point-to-Point" povezavi sistemskih komponent. Vodilo omogoča načrtovanje skalabilnih multiprocesorskih sistemov, mogoča pa je povezava večih HyperTransport mostov na en sam kanal. Ena izmed večjih prednosti je tudi to, da se tehnologijo da uporabiti tudi v raznih komunikacijskih sistemih in ne samo v PCjih....

0 komentarjev