»

EluminX-ova igričarska tipkovnica

MeetTheGeeks - Kako je najbolje igrati računalniške igre? V temi, seveda (najbolje je v tem primeru seveda relativno z vidika igričarja. Če bi bil okulist, bi vam svetoval drugače [:D]). Tema pa nam lahko v ključnem trenutku pokvari igro, saj se pogosto zgodi, da ne moremo pritisniti prave tipke v dovolj hitrem času, ker je enostavno ne vidimo. In če imajo lahko GSM aparati osvetljeno tipkovnico, zakaj je ne bi mogli imeti tudi osebni računalniki? Katera je že najlepša barva svetlobe? Mooodra, tako je. Podjetje EluminX je vse, kar sem napisal, upoštevalo pri izdelavi tipkovnice EluminX Gaming Keyboard.

Pod prste jo je dobil Axle, eden od opisovalcev pri MeetTheGeeks.org, prisodil pa ji je devet in pol točk od desetih. Odlike tipkovnice naj bi bile predvsem njena majhnost in kompaktnost (priročno za Lan Partyje) ter seveda lep in uporaben dizajn v modročrni barvni kombinaciji....

8 komentarjev

ATI R9700 demo filmi

ATI - ATI je izdal 4 zelo impresivne demo filme, ki pokažejo, kaj zmore njegova najnovejša pošast - Radeon 9700 - resnično prikazati. Filmi obsegajo od realnočasovnih rendiranj kompleksnih scen do valovanja živalskega kožuha. Slednjega se je sicer že lotila Nvidia v svojem wolfman demu.

Vsi so rendirani s pomočjo DirectX9, med njimi pa je zelo impresiven model Ferrarija F-50. Ati kupi mi ta auto[:D] (no ja, grafično mogoče, da boš pol avto gledu - ata). Filme lahko dobite tukaj.

9 komentarjev

Linux @ X-Box sedaj tudi legalno

Slashdot - Sodeč po tej novici, je tako imenovani Linux preview, zametek nastajajočega operacijskega sistema Linux za X-Box, prvi legalni program za to konzolo, saj za svoje delovanje ne potrebuje ne X-Boxovega SDK-ja (Software Development Kit), oziroma kakršnekoli Microsoftove kode. Kot vedno pa tudi xboxovski Linux potrebuje za svoje delovanje modificirano konzolo (beri: z vgrajenim mod čipom). Njegovi zametki so že na voljo uporabnikom: izvorno kodo tega operacijskega sistema lahko dobite tukaj, CD sliko pa tukaj.

2 komentarja

Čisto na kratko

več strani - Razmišljam, da bi uvedel novo sekcijo novic. Zna se zgoditi, da je bila kakšnemu produktu na naši strani že dodeljena novica z opisom (primer: odklepanje Athlonov XP, test Thermaltake Volcana 7, ipd). Tako se lahko zelo dobro zgodi, da vam gre že peta novica na isto temo že pošteno na Falus. Tako bom, ko se bom spravil pisati novice, v novico strnil kup testov, katerih ponovni opisi bi bili le ponavljanje stare slame. Pa pojdimo:

8 komentarjev

Đizes!

več strani - Kar neverjetno je, kako se nekateri (Američani) bojijo poletja. Pa ne zaradi hurikanov, toče, ozonske luknje,... Ampak, ker bodo morali malo odviti svoje procesorje. No, to je samo teoretična ugotovitev. Lahko se tudi motim.
Kot dokaz številka 1 predlagam ta test. Človek se je spravil nad 15 ventilatorjev in jih zares pretestiral... Dokaz številka 2 je tukaj. Tudi tukaj gre za test coolerja, a le enega. Ja pa zato toliko bolj natančen. Opiše vse od učinkovitosti namestitvenega mehanizma, do vse "dodatne" opreme, ki pride zraven ventilatorja.
Mislim, spoštovana porota, da ni dvoma, da so obtoženi krivi strahu pred poletjem. Predloženi dokazi so jasni in točno pričajo o dejanju, ki so ga krivi obtoženi. Sproti bom dobavljal še več svežih dokazov iz te zadeve.

6 komentarjev

Svetleče tipkovnice

Slo-Tech - Ideja o osvetljenih tipkovnicah je že precej stara, toda do sedaj nismo videli praktično uporabnega masovno proizvajanega izdelka. Sicer so velika podjetja (HP, IBM, Compaq, Apple...) že nekaj poizkušala, toda stvar se ni prijela. Majhno podjetje z imenom Twenty-First Century Technologies (TFCT ali TCT ?) pa je prepričano, da se bo njihov izdelek Nite-Surfer prijel in "spremenil način uporabe PCjev" (oh, kako ljubim visokoleteče izjave). V bistvu gre za tipkovnico z osvetljenimi tipkami, ki omogoča uporabnikom tipkanje v temi tudi takrat, ko nočejo imeti prižgane luči. Glavna prednost pred konkurenčnimi izdelki pa je v tem, da sij s tipkovnice ne moti pri branju zaslona. Tipkovnica naj bi se prodajala po $49 (okoli 12K SIT), TCT (ali TFCT?) pa zaenkrat še išče strateške partnerje. Več tukaj. Thnx, -ROK-.

5 komentarjev