»

Pohitrite si pomnilnik

Tom's Hardware - Navijanje ni le višanje procesorske voltaže in dvigovanje FSBja, saj s tem dosežemo le delni učinek. Zelo pomembno vlogo igra tudi pomnilnik, ki dostikrat zavira navijalske zmožnosti. Prav tako kot procesorju, lahko tudi pomnilniku spreminajmo voltažo, medtem ko mu lahko spremenimo tudi dostopne čase. Če bi radi računalnik še malo pohitrili, naj vam bo v pomoč članek, ki so ga spisali na Tom's Hardware.

1 komentar

Ponedeljkov kupček testov

več strani - Tako, vikenda je konec in spletne strani so v tem času pridno testirale in nabral se je kar lep kupček testov. Ako, ste že opravili hišna opravila, šolske in službene obveznosti ter nimate kaj početi, vam priporočam, da se usedete na vaš najljubši stol in poklikate naslednje povezave do testov. Mislim, da je branja več kot preveč, zato vam priporočam, da si oddahnete od...

2 komentarja

Ultra Products PC3200 & PC3500

Ultra Products-ovi čudesi

vir: ClubOC
ClubOC - Danes je priti na trg pomnilniških modulov in se na njem uveljaviti zelo težko, saj je na trgu prisotnih veliko odličnih proizvajalcev, kot so Samsung, Corsair, Kingston, TwinMOS, itd. Podjetje Ultra Products je še dokaj mlado na tem področju in skušajo se uveljaviti s svojimi izdelki. Na ClubOC so si pobliže ogledali dva njihova modula velikosti 512 MB z nazivno hitrostjo 434 MHz in 400 MHz. Pognali so ju skozi nekaj testov in rezultate, ki so kar zanimivi, primerjali z Corsairjevo ploščico. Ali je podjetju Ultra Products uspelo izdelati dovolj dober modul, si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Corsair XMS3500 vs Kingston KHX3500

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Zadnje čase so vse bolj priljubljeni PC3500 pomnilniški moduli. Na Slo-Techu smo sicer že pisali o Kingstonovih in Corsairjevih že omenjenih modulih.

Na Bjorn3D so pretestirali omenjena modula obeh proizvajalcev. Sicer ne preveč dolg test je vseeno pokril nekaj testov, kot so 3D Mark 2001 SE, PC Mark 2002 in pa Sandra 2002. Oba proizvajalca se seveda izkažeta kot odlična. Na testih sta se izkazala kot zelo hitra in stabilna, saj med njima skoraj ni bilo razlik. Kot pravi avtor, bi bilo bolje, da bi jih imel dlje na testu, da bi opazil tisto pravo razliko. Edino, kar že takoj govori Kingstonu v prid, je cena, ki je kar nekaj dolarjev cenejša od Corsairjevih modulov. Več o tem.

3 komentarji

Nov test

Slo-Tech - Na slovenskem trgu lahko že dolgo časa po ugodni ceni kupimo dosti različnih tipov DDR modulov. S tem se morajo pohvaliti tudi velika podjetja, kot so Crucial ter Kingmax, ter hkrati povdariti, da so njihovi moduli superiornejši ter grajeni za navijalce. Navkljub poviševanju cen pomnilnika med proizvajalci še vedno bije prava vojna, saj hočejo vsi odžreti čimvečjo količino trga. Kateri modul torej kupiti? Kateri ponuja za svojo ceno res največ v smislu hitrosti ter maksimalne frekvence? Berite naš novi test pomnilniških modulov, ki ga je samo za Slo-Tech spisal Telebajsek.

3 komentarji

USB Hard drive

Club Overclocker - Še en kratek test iz ClubOC, ki govori o prenosnemu USB disku - Q-ju. Q lahko, kakor že ime pove vstavite v USB port na zadnji strani računalnika. Sicer Q ni pionir na svojem področju (nekaj podobnega smo videli že prej), vendar je po dolgem času spet prijetno videti nekaj nenavadnega. Q proizvajajo v treh izvedbah; 16, 32 in 64 MB izvedbi. Dobra stran Q-ja je majhnost in s tem odlična prenosnost, slaba stran pa je hitrost - Q je malenkost hitrejši od navadnega disketnika. Slabost je še cena, ki je vse prej kot nizka. 16 MB izvedba stane okrog 17 tisoč SIT, 64 MB izvedba pa stane okrog 50 tisoč SIT. Skratka preveč. Ostanite pri disketah in ZIP-ovkah.

2 komentarja