»

Nova različica programa PCMark

Futuremark - Podjetje Futuremark, ki je nam bolj znano po programu 3DMark, je izdalo novo različico programa za analizo delovanja računalnika, PCMark.

PCMark 05 nam omogoča enostavno merjenje hitrosti namiznih ter prenosnih računalnikov, prikazovanje sistemskih informacij ter objavljanje dobljenih rezultatov na internetu. Osnovno različico dobite brezplačno, za napredno pa boste morali odšteti približno 20 dolarjev. Brezplačno različico programa lahko prenesete z uradne spletne strani.

14 komentarjev

Izdan 3DMark05

Neowin - Izšla je nova različica nadvse priljubljenega programa za testiranje in primerjanje hitrosti grafičnih kartic, 3DMark05. Ker je Futuremarkov program težak zajetnih 283 MB, so temu primerno obremenjeni tudi strežniki, ki gostujejo najnovejšo različico. Na srečo so se pri Futuremarku spomnili na omrežja peer-to-peer in tako na koncu seznama zrcalnih strežnikov dodali povezavo za BitTorrent.

Minimalne zahteve: Vsaj 2 GHz procesor, 512 MB delovnega pomnilnika, 1.5 GB trdega diska, DirectX 9c ter z DirectX9 združljivo grafično kartico z vsaj 128 MB pomnilnika in podporo PixelShader 2.0. Vsi srečneži, ki si lastite računalnik, ki bo zmogel poganjati najnovejši 3DMark, si ga lahko (program, ne računalnika [:D]) prenesete iz Futuremarkove uradne strani.

Veliko sreče pri testiranju grafičnih kartic!


Šef, povišico ...

31 komentarjev

Hrošč rogač v 3DMarku03

Warp2Search - Zakaj prav rogač? Ker je to ata vseh hroščev, saj je velik močan in dobro poznan povsod. Prav tak pa je hrošč v kodi tega novega programa, ki testira naše sisteme in na koncu izpljune točke, s katerimi se potem postavljamo ali skrivamo. Zakaj gre?

Fantje na Warp2Search so opazili, da hitrost naših 3D pospeševalcev program preveri ob samem zagonu programa in ne ob začetku testiranja, zato izgleda tako, kot da bi bile točke, ki smo jih dobili z nenavito grafično kartico. Kako to narediti? Preprosto:
  • 1.) Nastavite hitrost vaše garične kartice na privzete hitrosti;
  • 2.) odprite 3DMark2003 in
  • 3.) začnite z benčmarkom, a ga predčasno s tipko ESC prekinite.
  • 4.) Sedaj odprite ponovno program za navijanje in kartico navijte na maksimalno možno frekvenco, pri kateri je še stabilna.
  • 5.) Ponovno zaženite test, a tokrat pustite da se izvede do konca,
  • 6) sedaj pa lahko z Online Browserjem objavite svoje točke, ob katerih pa bo pisalo, da je to z nenavito grafično kartico.
Tukaj si oglejte prvotno...

5 komentarjev

Tudi najboljšim se včasih kaj ponesreči

Dokazno gradivo :)

vir: HardOCP
Slo-Tech - Pri [H]ard|OCP so se odločili, da bodo poskušali narediti ekstremni overclock Pentiuma IV, vendar so se pri tem omejili na izbiro komponent, ki so na voljo vsem, odmislili pa so tudi razne modifikacije. Za začetek so kupili nekaj izvrstnega hardwarea (P4 3,06 GHz, dve palčki Corsairovega pomnilnika, Asusovo Granite Bay ploščo, Vantecov 520 W napajalnik ter Radeona 9700 Pro), vse skupaj pa so vstavili v Vapochill ohišje, tako da je bilo za hlajenje poskrbljeno. Pričeli so s postopnim dvigovanjem frekvence in prišli do lepih 4,2...

9 komentarjev

MadOnion spremenil ime

HardOCP - Na [H]ard|OCP poročajo, da se je vsem dobro poznano podjetje "Noračebula" oziroma MadOnion, preimenovalo in se sedaj imenuje Futuremark Corporation. Podjetje - poznano predvsem po vsem dobro znanem programu 3DMark, ki analizira zmožnosti vašega računala pri grafičnem prikazu ter PCMark, ki izmeri splošno zmogljivost sistema. No, tako bo tudi ostalo v prihodnosti, le ime in spletna stran sta se spremenili. Nova spletna stran pa se glasi: www.futuremark.com.

3 komentarji