»

Foldingova ATIvoucija

Folding@Home - Projekta Folding@home na Slo-techu verjeto ni treba posebno predstavljati, saj ima tukaj že zajetno podporo.

Mogoče pa še ne veste tega, da boste kmalu lahko prispevali še več k raziskovanju proteinov. Fantje in dekleta iz skupine Pande s Standforske univerze, avtorji projekta, so se namreč spomnili, da v naših mlinčkih domuje še en procesor, ki bi lahko služil njihovemu raziskovanju. Seveda je govora o GPUju, po domače grafičnemu procesorju. Odločili so se torej, da bodo zaposlili tudi vaše grafične kartice, ki so bile do sedaj dodobra izkoriščene le v igrah.

Nova verzija odjemalca, ki je trenutno v fazi internega beta testiranja, bo podpirala le ATIjeve grafične procesorje . Splošno beta testiranje napovedujejo čez štiri do pet tednov.

Naj omenim še to, da je v prirpavi tudi odjemalec za prihajajočo Sonyjevo konzolo PS3, kjer bo pošteno potil njegov Cell procesor.

Več o projektu.

Lastniki ATIjev se boste lahko veselili boljših razultatov, medtem ko se bo večina...

17 komentarjev

Odkritje inteligentnih nezemeljskih bitij do 2020?

Slashdot - 479 članov, 482428 obdelanih paketov in 411.953 let procesorskega časa. Marsikomu ti podatki ne povedo ničesar, nam Slo-Techovcem pa so lahko v ponos, saj kažejo napredek, ki ga je naša SETI ekipa naredila tekom let. Kljub našemu prispevku in prispevku drugih k projektu SETI, pa poleg trume bakterij, ki naj bi naseljevale okoliške planete, še vedno nismo našli inteligentnih nezemeljskih bitij. Po poročanju te strani naj bi le-te odkrili do leta 2020, celotna trditev pa zopet temelji na predvidevanjih - bolj natančno na Drakovi enačbi in Moorovemu zakonu. Seveda pa moramo ta predvidevanja jemati s kar precejšnjo mero rezerve, saj se je človeštvo že tolikokrat opeklo z raznimi predvidevanji o tem, kdaj bo zmanjkalo nafte, pa tudi z malce bolj butastimi, kot je na primer napovedovanje konca sveta. Pa tudi če pridemo v stik s kako nezemeljsko civilizacijo, je vprašanje, koliko časa bo potrebnega, da pošljemo odogovor. Poleg tega nikjer ne piše, da se morebitne nezemeljske...

46 komentarjev

Na lovu za vesoljčki in proteini

Slo-Tech - Slo-Techova SETI ekipa je nedavno z dobrimi 306.986 obdelanimi paketki (številka nenehno raste) dosegla pomemben mejnik. Povzpela se je na 200. mesto med vsemi ekipami (in ne samo klubi!) na svetu in se tako znašla na uglednem Top 200 seznamu. 394 aktivnih uporabnikov je doniralo že 320 let procesorskega časa, večina pa jih še naprej išče vesoljčke. Čestitke!

Tudi v svetovnem iskanju stabilnih konformacij proteinov Folding@Home naša ekipa ni od muh. Proteinarji™ zasedajo zavidljivo visoko 64. mesto in še vedno lezejo proti vrhu. 195 aktivnih uporabnikov je tu z 218 procesorji obdelalo že 5562 paketkov in ekipi prineslo 167602 točk, nič pa ne kaže, da se bodo v bližnji prihodnosti ustavili. Pohvale!

12 komentarjev

Nov članek: Folding@Home - zakaj in kako?

Terciarna struktura proteina

vir: Brooklyn City University of New York
Slo-Tech - Folding@Home je trenutno najbolj svež projekt distributiranega izračunavanja, v katerem ima Slo-Tech svojo ekipo (poleg SETI-ja). V namenski temi v forumu se že dalj časa trejo mnenja in komentarji, ali ima Folding@Home sploh kakšno uporabno vrednost in kaj sploh računa, kjer vsak trdi malce po svoje. Da naredimo konec neupravičenim obtoževanjem in zavajajočim informacijam je poskrbel naš tajni policaj Tomi, ki je v svojem članku temeljito in nazorno predstavil osnove tega projekta. Branje obvezno.

23 komentarjev

Slo-Techova Folding ekipa med prvimi stotimi!

Folding@Home -

Pa smo le dočakali. Naša skupinica, ki šteje že 135 članov, in vsak dan bolj pridno sodeluje pri projektu Folding@Home, je z uvrstitvijo med prvih sto ekip sveta dosegla želen in težko pričakovan cilj. S skupno 161 procesorji je naša ekipa po 2.637 obdelanih paketkih in 67.334 zbranih točkah pristala na zavidljivem 99. mestu. Vsi, ki se želite ekipi priključiti, bodite pozorni, da boste vnesli zaporedno številko ekipe (10.824), podrobnejše informacije pa najdete na uradni strani naše Folding ekipe. Še statistika.

Debata v forumu, kamor lahko vpišete svoja vprašanja in komentarje.

9 komentarjev

Folding in Seti nista edina

Sars

Overclockers Australia - Zadnje čase postaja deljenje procesorskega časa zelo popularno, kar ste uporabniki Slo-techa verjetno že opazili. To, da sta v ospredju predvsem dva projekta, in sicer Folding@Home in Seti@Home, vam je tudi verjetno znano. Danes pa sem na Overclockers Australia zasledil, da lahko svoje procesorske cikle podarite tudi v D2OL, ki ima kot glavno nalogo iskanje cepiva za trenutno aktualni SARS. Več podatkov najdete na tem naslovu, klient pa se nahaja tukaj.

Če imate občutek, da vaš procesor lahko dela kaj koristnega, Folding@Slo-tech,...

8 komentarjev

Slo-Techove Razbačevine™

Slo-Tech - Čas je, da vas malce obvestimo o tem, kako napredujeta ekipi Slo-Tech Seti@Home ter Slo-Tech Folding@Home. Naši vrli iskalčki nezemeljske inteligence so pred kratkim presegli pomemben mejnik, saj so za višje cilje prispevali že 300 let procesorskega časa ter bodo v kratkem presegli 300.000 obdelanih paketkov. S tem rezultatom se je ekipa povzpela na 163. mesto med vsemi SETI klubi. Čestitke!

Proteinarji pa tudi lezejo proti vrhu. Ravno včeraj se nam je pridružil stoti član. Ekipa 10824 bi s trenutno procesorsko močjo prišla na zavidnaja vredno 50. mesto med ekipami. Trenutno teh 100 uporabnikov tedensko doda ekipi 11.800 točk, razdeljenih med 127 procesorjev. Trenutno med vsemi Folding ekipami zasedamo 148. mesto, a vsak dan pridobimo vsaj 4 do 5 mest. Kar tako naprej!

26 komentarjev

Še en SETIjev mejnik

SETI@Home - Po tem, ko so praznovali 500 milijonti poslani paketek 7. maja in tretjo obletnico obratovanja 17. maja, v prihodnjih dneh pričakujejo še en res pomemben mejnik. Uporabniki bomo dočakali kar miljonto leto pretečenega skupnega procesorskega časa!

Še statistike:
Skupni procesorski čas: 995049.341 let
Procesorski čas zadnjih 24 ur: 1254.542 let

Čakati nam gre torej 4 do 5 dni.

5 komentarjev

Slo-Tech SETI skupina presegla 40K obdelani paketkov!

Slo-Tech - Po pravici povedano smo zadnje čase kar malo pozabili na naš SETI team, toda to ne pomeni, da so člani svoje računalnike puščali idlati. Prav nasprotno, GoMaR7 me je namreč danes opozoril, da je naša skupina že presegla mejo 40.000 obdelanih paketkov, kar znaša skoraj 62 let skupnega procesorskega časa. Hja ne morem reči drugega, kot pa da je to izjemno dobro in da sem prav ponosen na vseh 205 članov. In ne pozabite: novi člani so vedno dobrodošli .

10 komentarjev

Slo-Tech SETI team napreduje

Jaz - Hehe lepo je videt, da naš Slo-Tech SETI team prav hitro napreduje. Zdaj nas je že kar 18, med nami so celo pravi veterani ( itak je car še vedno PaJo s preko 700 obdelanimi enotami ) in tudi jaz se lahko pohvalim s prvim obdelanim paketkom. Jupi [:))]. Aja, ko smo že pri rekordih me je najbolj impresiral naš član roscha, ki je za obdelavo enega paketa rabil malo manj, kot 14 minut [8-O]. roscha, me prav zanima kakšno makino imaš doma ( za primerjavo: moj P3 450MHz porabi za obdelavo enega paketa v hitrem tekstovnem načinu skoraj 8 ur! ) [;)].Če bi se radi včlanili, potem se kar odpravite na to stran, drugo boste že pogruntali ( postopek ni niti približno tako zakompliciran kot prijava v Slo-Techovo bazo [:\\]). Če sploh ne veste o čem se gre ali želite kaj vprašati se ne bojte vprašati v posebej Slo-Tech SETIju namenjeni razpravi v Forumu!

2 komentarja