»

Logitech bo odpuščal

Logitech - Švicarski gigant Logitech, ki izdeluje vse vrste periferije za računalnike, je objavil, da bo moral v tem letu odsloviti 15 odstotkov vseh zaposlenih. Gerald Quindlen, izvršni direktor in predsednik podjetja, je dejal, da so že v zadnjem četrtletju imeli obilico težav zaradi padca naročil, v prihodnjih mesecih pa pričakujejo še poslabšanje razmer. Natančne številke bodo objavili 20. januarja skupaj s poslovnimi rezultati za tretje četrtletje. Kljub temu Logitech pomirjujoče zatrjuje, da nimajo težav z likvidnostjo, da nimajo težav z zadolženostjo in da njihov tržni delež ne pada.

3 komentarji

Delni rezultati raziskave o uporabnosti spletnih mest

Slo-Tech - Zahvaljujemo se vam za tako množičen odziv na prvo anketo. Anketo je izpolnilo 931 anketirancev, od tega je bilo kar 94% moških in le 3% žensk, starih med 13 in 56 let. Največji del anketirancev spada v starostno skupino med 17 in 28 let.

Rezultati ankete med drugim kažejo , da sta struktura in navigacija spletnega mesta najpomembnejša elementa spletnih mest (4.62), saj pripomoreta k boljšemu in hitrejšemu razumevanju spletnega mesta. Prav tako se anketirancem zdi pomembno, da se zlahka in brez večjih težav naučijo, kako uporabljati določeno spletno mesto. Podobnost spletnega mesta z že videnimi in uporabljenimi spletnimi mesti ne prinaša občutka domačnosti.

Na podlagi rezultatov ankete smo izvedli pet skupinskih pogovorov, v katerih so nam nekateri uporabniki zaupali bolj specifične predloge in želje o uporabnosti spletnih mest.

Nekaj zanimivih citatov iz skupinskih pogovorov

Na vprašanje, kaj uporabnikom Slo-Techa pomeni koncept uporabnga spletnega mesta, so odgovarjali:...

38 komentarjev

Depeche Mode prvi od novih starih glasbenikov?

Signal vs. Noise - Kakor poroča Thomas Baekdal na Signal vs. Noise blogu bodo kupci novega albuma skupine Depeche Mode, ki ga bodo pretočili iz ameriške glasbene spletne prodajalne iTunes, prejeli posebno kodo s katero jim bo omogočen dostopen do prednakupa kart za turnejo. Tu prav tako ne gre za karšnekoli karte ampak za svoje največje oboževalce obljublja prav posebno dobra mesta.

Avtor nadalje izpostavi še zanimivo potezo skupine White Stripes, ki je svoj album postavila v spletne trgovine že dva tedna potem, ko so ga dokončali. Za tiste, ki niste seznanjeni s postopkom izdaje glasbe v svet naj omenimo da ponavadi traja mesece, da album pride do prvih glasbenih kritikov in potem še nekaj mesecev da smo je deležni tudi oboževalci. Zato ni nič nenavadnega, če po internetu krožijo kopije že par mesecev pred uradnim izzidom.

Kot odgovor takšnim dejanjem nekateri že omenjajo, da bo prišlo do manjše revolucije tudi pri glasbenih založbah in glasbenikih, ki bodo posvojili postopek hitrega lansiranja...

4 komentarji

Raziskava o vplivu spama na otroke

CNN.com - Hja, tudi nam odraslim, ne samo otrokom gre nezaželena pošta več kot na živce. Dobro, saj jo praviloma ignoriramo, ampak ali so tega zmožni tudi otroci? Kako vplivajo reklame za Viagro, spolno deviantne pripomočke, orožje, pranje denarja in bogsigavedi česa še vse na otroke iz starostne skupine od 8 do 18 let, je ugotavljal izdelovalec varovalnih rešitev v internetu Symantec. Ugotovili so, da se kar 80% otrok ob pregledovanju takšne pošte počuti nelagodno. Priporočam tudi ogled sekcije z nasveti staršem, kako se soočati s to problematiko. Povzetek je tudi na CNN.

14 komentarjev

Zaščitimo mladež: PEGI

Slo-Tech - V prihodnjih mesecih naj bi trenutne sisteme označevanja primernosti elektronskih vsebin različnim starostnim skupinam nadomestil nov, imenovan "PEGI" (brez ZlihAsociacij -- kratica pomeni Pan European Game Information).

V skladu z novo nomenklaturo bodo igre razvrščene v starostne razrede (3-, 7-, 12-, 16-, 18-), za katere so primerne, dodan pa bo tudi opis igrine vsebine. Klik!

Omeniti velja tudi dejstvo, da sistema ne bodo posvojili Nemci; bodo še naprej uporabljali delitev na DojenčkuPrimerno in NarodeRazdirajoče vsebine ? [>:D].

13 komentarjev

Pixar na x86

X-Bit Labs -

Pixar Animation Studios so objavili, da so pričeli s sodelovanjem s podjetjema Intel Corporation in RackSaver z namenom izdelati najmočnejši računalnik za digitalne animacije. To je prvikrat, da Pixar sodeluje z Intelom, saj so doslej uporabljali le Sunove rešitve.

Makina™, ki jo nameravajo izdelati, bo sestavljena iz 1024 Xeon procesorjev znotraj osmih RackSaver BladeRack clusterjev. Ponašala se bo s 60 TB trdega diska ter z 2 TB pomnilnika. Omeniti velja še dejstvo, da bo vsak Xeon tiktakal pri 2,8 GHz. Klik!

21 komentarjev