»

Mushkin kot proizvajalec grafičnih kartic

Expreview.com - Mushkin je sprva zaslovel v času AMDjevih Athlon64 procesorjev. Bili so eni izmed prvih, ki so ponovno začeli ponujati pomnilnik z znova oživelimi Winbondovimi BH-5 čipi, ki so dosegali visoke frekvence in nizke zakasnitve, a pri grozljivih napetostih. Kasneje so svojo ponudbo razširili tudi z napajalniki višjega cenovnega in kakovostnega razreda, še vedno pa izdelujejo tudi pomnilnik. Že lansko zimo so predstavili enega izmed GeForce 8800 modelov, a linija ni preveč zaživela. Tokrat so se ponovno povezali z nVidio, saj bodo v kratkem na trg pod svojim imenom dali celo skupino kartic višjega razreda, od GeForce GTX 285 z gigabajtom oz. dvema pomnilnika, prek GTX 275 v...

14 komentarjev

1 GB DDR500 pomnilnika

Legit Reviews - DDR 500 je še dokaj nov standard pomnilniške tehnologije, a vsi večji proizvajalci ga že masovno proizvajajo. Na Legit Reviews pa so zapravili preko dva tisoč dolarjev za test najboljših pomnilniških ploščic.

Vsak komplet je bil sestavljen iz dveh 512 MB modulov, ker pa so to izdelki višejga razreda, so bili vsi tudi oblečeni v hladilne ploščice. Izmed podjetij OCZ, Corsair, Kingston in Geil se je še najbolje odrezal Corsair, ki ni napravil niti ene napake pri testiranju. Če se odločate o nakupu pomnilnika in ne mislite kupovati no-name izdelkov, si test le preberite.

0 komentarjev

Pohitrite si pomnilnik

Tom's Hardware - Navijanje ni le višanje procesorske voltaže in dvigovanje FSBja, saj s tem dosežemo le delni učinek. Zelo pomembno vlogo igra tudi pomnilnik, ki dostikrat zavira navijalske zmožnosti. Prav tako kot procesorju, lahko tudi pomnilniku spreminajmo voltažo, medtem ko mu lahko spremenimo tudi dostopne čase. Če bi radi računalnik še malo pohitrili, naj vam bo v pomoč članek, ki so ga spisali na Tom's Hardware.

1 komentar

Corsair XMS3500 C2 512 MB

Ploščica, da ji ni para

vir: Grunt Ville
Grunt Ville - Pomnilnik je zelo pomembna komponenta računalnika, saj njegova hitrost močno vpliva tudi na hitrost celotnega računalnika. Corsairov pomnilnik slovi predvsem po tem, da se odlično navija. Na Grunt Ville so si pobliže ogledali ploščico malo prej omenjenega pomnilnika, velikosti 512 MB. Pomnilnik deluje pri privzeti frekvenci 434 (2x 217) MHz in ima tako prepustnost okoli 3,5 GB/s. Pognali so ga skozi nekaj testov in ugotovili, da gre za fantastičen proizvod. Na koncu so mu prisodili oceno 96. Več o sanjah vseh navijalcev pa si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Primerjava pomnilnika PC3500

NexusHardware - Pomnilnik je zelo pomembna komponenta, saj na njej sloni večina sposobnosti računalnika. Trenutno se v svetu nahaja kar nekaj izvrstnih proizvajalcev , ki so drug drugemu huda konkurenca. Med najboljše spadajo podjetja kot so Kingston, Corsair, Mushkin in Geil. Da bi ugotovili kateri je najboljši so na Nexus Hardware stestirali pomnilniške ploščice prej omenjenih podjetij. Po sposobnostih je zmagal Mushkin, ki je vladal v skoraj vseh testnih programih.

6 komentarjev

Corsair XMS3500 vs Kingston KHX3500

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Zadnje čase so vse bolj priljubljeni PC3500 pomnilniški moduli. Na Slo-Techu smo sicer že pisali o Kingstonovih in Corsairjevih že omenjenih modulih.

Na Bjorn3D so pretestirali omenjena modula obeh proizvajalcev. Sicer ne preveč dolg test je vseeno pokril nekaj testov, kot so 3D Mark 2001 SE, PC Mark 2002 in pa Sandra 2002. Oba proizvajalca se seveda izkažeta kot odlična. Na testih sta se izkazala kot zelo hitra in stabilna, saj med njima skoraj ni bilo razlik. Kot pravi avtor, bi bilo bolje, da bi jih imel dlje na testu, da bi opazil tisto pravo razliko. Edino, kar že takoj govori Kingstonu v prid, je cena, ki je kar nekaj dolarjev cenejša od Corsairjevih modulov. Več o tem.

3 komentarji

Pregled AMD plošč

Tom's Hardware - AMD je eno izmed najuspešnješih podjetij na področju izdelovanja procesorjev. Njihov največji rival je Intel, ki trenutno prevladuje na vrhu s 3.06 GGz mlinčkom, a AMD je v tem poslu že kar nekaj časa, zato ni čudno, da današnje dni obstaja kar nekaj čipovij, na katerih so in še vedno tiktakajo procesorji prej omenjenega podjetja. Če bi radi videli celotno zgodovino teh matičnih plošč, odklikajte na Tom's Hardware kjer so spisali skoraj prekratek članek. V testu boste našli vsa čipovja, od KT133A, pa do trenutno popularnega nForce II.

12 komentarjev

ADSL mrk

The Register - Na stotine uporabnikov ADSL podjetja BTopenworld je bilo odrezanih od informacijskega dela sveta ta teden zaradi tiskarskega škrata. Nesrečneže so izklopili verjetno na novoletni večer, težave v omrežju pa so se začele že prej. Tiskovni predstavnik omenjenega podjetja je dejal, da so zaradi sistemske napake nehote izklopili okrog dvesto uporabnikov; večina izmed njih so bila podjetja, ki uporabljajo visokohitrostne ADSL povezave. Celotna zgodba.

9 komentarjev

OCP Silver Pro Gamer ohišje

I Am Not A Geek - Aluminijasta ohišja počasi postajajo vse bolj priljubljena tudi pri nas. Poleg Macasovih, ki so postale med našimi uporabniki že kar nekakšen zakon, pa so se pojavila še nekatera drugih proizvajalcev. Novi proizvajalci poizkušajo znana podjetja kot so Lian-Li in Cooler Master presenetiti predvsem na enem področju - ceni, saj sta si prej omenjeni podjetji dali kar pošteno naviti cene svojih izdelkov. Med takimi podjetji je tudi firma, ki je naredila ohišje OCP Silver Pro Gamer. Brez napajalnika pa ga lahko kupimo že za dokaj znosnih 95 $. Opis si lahko preberete na IANAG. Presodite sami, če je vredno uvoziti ohišje iz tujine in prezreti Chieftechovo ponudbo v Sloveniji ;) .

0 komentarjev