»

Pol milijona pohekanih spletnih strežnikov - med njimi tudi slovenski!

Zaslonski posnetek iskanja omenjene napake, pri katerem so v podjetju F-Secure občutljive podatke zabrisali, vrne kar 510.000 rezultatov

vir: F-Secure
F-Secure - Spletna strežnika Združenih narodov in britanske vlade sta zgolj kapljica v morju strežnikov, ki so podlegli SQL pomanjkljivosti. F-Secure trdi, da napaka (SQL injection) preusmeri uporabnike k zlonamernemu javascriptu na naslovih nmidahena.com, aspder.com or nihaorr1.com, ti pa potem uporabijo nov nabor lukenj (exploits), da namestijo Trojanski virus na njihove računalnike.

Brian Kerbs je napako podrobno opisal na svojem Washington Post Security Blogu, pojavil pa se je tudi seznam pomembnih spletnih strani, ki so bile pohekane. Verjetno boste opazili, da je med njimi celo www.safecanada.com - stran Kanadske državne...

39 komentarjev

Nova anketa!

Slo-Tech -
Zaradi dela z računalnikom me:
na srečo še nič.41%
(382)
pečejo oči ali slabše vidim;24%
(219)
boli hrbet ali imam krivo hrbtenico;21%
(196)
bolijo roke ali zapestja;8%
(72)
boli glava;6%
(52)
Skupaj glasov: 921

Naj vas tokrat spet po dolgem času pobaramo po vašem osrednjem procesorju vašega "primarnega" računala. Je njegova srčika iz tovarn Intela ali AMDja ali kaj bolj eksotičnega? Anketo je predlagal Aleš.

45 komentarjev

Praznični Slo-tech

Slo-Tech - Če ste se danes zbudili in namesto vaše priljubljene zelene/modre/črne ali roza barve Slo-techa zagledali belo, ni z vašimi očmi nič narobe. Na Slo-techu namreč nadaljujemo tradicijo novoletne okrasitve, ki se vam kot privzeti stil naloži ob prijavi. Letos je za oblikovanje poskrbel ali3n.

Nedolžno belino boste lahko občudovali do 6. januarja (če boste želeli, tudi dlje), v kolikor pa vam stil ni všeč, pobrskajte po razdelku Stil v vaših osebnih nastavitvah. Tam lahko odkrijete še marsikaj uporabnega, zato kar pogumno.

16 komentarjev

Nastavite si delitev povezave

PC Stats - Ob priklopu dveh ali več računalnikov na en internetni priklop se pojavi težava deljenja povezave, o čemer je bil že nazorno napisan članek tudi na Slo-Techu. Če se kljub temu ne znajdete med različnimi nastavitvami, naj vam bo v pomoč še en začetniški vodič, ki je bil spisan na PC Stats. Članek obsega Microsoftove operacijske sisteme od Windows 98 naprej, ki so tudi trenutno najbolj razširjeni. Če pa si nameravate postaviti domače omrežje, so našli odgovor tudi na to vprašanje, saj je bil na to temo spisan vodič.

0 komentarjev

USB "ključi"

Tom's Hardware -

CD je sicer res postal glavni medij za prenašanje podatkov, saj na njem sloni večina računalniške industrije, a obstajajo tudi drugi načini, kot so tračne enote, USB ohišja in DVDji, medtem ko se diskete dandanes uporabljajo zelo redko.

Na Tom's Hardware so si ogledali t.i. USB "ključe", ki so v bistvu zelo majhni diski, ki delujejo podobno kot pomnilnik, saj nimajo gibljivih delov. Na njih se lahko navadno spravimo od 8 do 1.000 MB podatkov. Posebnost teh diskov je v tem, da jih priključimo v prazen USB vtič in preprosto z njim upravljamo kot z običajnim diskom. V novejših operacijskih sistemih ne potrebujete niti gonilnikov.

1 komentar

ISDN tweakanje

3D SPOTLIGHT - Kar dolgo je že od tega od kar je Telekom začel agresivno oglaševati svoj ISDN paket, ki naj bi koristil tistim, ki so obupali nad pregovorno dobrim analognim linijam, ki so bile mala malica za kolikor tolikor sposoben modem. In glej ga vraga, ISDN se je dodobra razpasel po slovenskih domovih, pa tudi marsikateri zanesenjak se je odločil za enega izmed paketov. Ljudje so živeli srečno in spokojno (odmislimo visoke račune, ki so jih "razveseljevali" vsak konec meseca), dokler niso ugotovili, da bi lahko iztržili več. Če hočete svojo ISDN linijo izkoristiti do konca, potem je rešitev samo tweakanje (če kdo ve kako lepo slovensko sopomenko, naj mi sporoči). Vendar kako? Odgovor boste našli na 3DSpotlight.

3 komentarji