»

Cremax Icy Dock Bodyguard525

MODTHEBOX - Nadzorovanje ventilatorjev očitno postaja nujno, saj se pojavlja vedno več podjetij, ki proizvajajo izdelke, katerih naloga je utišanje naših ropotalnikov. Icy Dock Bodyguard je izdelalo podjetje Cremax, ki ne spada med najbolj znane, a še vedno proizvaja kvalitetne in množicam dostopne izdelke. Posebnost tega kontrolerja je v tem, da je za njim še prazno mesto za trdi disk, na katerega pihljata dva 40-mm ventilatorja.

0 komentarjev

Cremax Icy Dock Bodyguard 525 MB228

Overclocker's Club - Na Overclocker's Club.com so si ogledali zanimivo napravo za hlajenje vedno hitrejših (in vedno bolj vročih) trdih diskov. Za prepih skrbita dva 40mm ventilatorja na gumijastih nosilcih, temeperaturo odčitavajo trije senzorji, vsi podatki pa se prikazujejo na zeleno obarvanem LCDju. Pograjali so le ceno, ki se giblje od 60 do 70 ameriških zelencev. Če imate prosto 5,25" režo in želite vašemu diskovju znižati telesno temperaturo, si napravo oglejte.

6 komentarjev

Sunbeam kontroler

BoogleTech - Naši strojčki se grejejo in grejejo in da bi dosegli nižjo temperaturo, dostikrat posežemo po ventilatorjih, ki se nam sprva zdijo tihi, a ko jih je na kupu kakih 5 ali 6, nas ropot začne motiti. Ravno v ta namen so pri podjetju Sunbeam izdelali rheobus, ki zniža število vrtljajev s tem, da ventilatorju preprosto odvzame elektriko. Celoten nadzorovalnik sloni na principu potenciometrov, s katerimi poljubno nastavljamo napetost.

1 komentar

Compaq Evo N1020v

Hardware Zone - Compaq, kljub temu da je le še ime, še vedno proizvaja zelo kvalitente in dokaj drage izdelke. Najbolj razvito področje tega giganta je mobilnost, saj so iznajditelji mnogih uspešnih dlančnikov in prenosnikov. Eden izmed najnovejših notesnikov je Compaq Evo N1020v, v katerem tiktaka 2.4 GHz Pentium 4 procesor. Poleg njega se v majhnem ohišju najde še 40 GB trdega diska, 256 Mb DDR 266 pomnilnika in Radeon VE grafična kartica.

1 komentar

NV30 z gigaherčnim pomnilnikom

The inquirer - Na internetu se pojavlja vedno več špekulacij o značilnostih ter hitrosti bodočega nVidiinega paradnega konja - NV30. Na The Inqurierju se je pojavil članek o pomnilniških tehnologijah uporabljanih na NV30. Kot smo že pisali, bo pomnilniški vmesnik 128 bitni, nove informacije pa so, da bo NV30 uporabljal DDR-II pomnilnik, ki bo, tokrat prvič v zgodovini, tiktakal na celem gigahertzu. Seveda se postavlja vprašanje, kdo bo uspel dobavljati masovne količine tako hitrega pomnilnika. Zaenkrat se omenja le podjetje Samsung, ki pravi, da bo začelo z masovno proizvodnjo gigahertznih DDR-II pomnilniških čipov v prvem četrtletju prihodnjega leta. Klik!

10 komentarjev

Lex SFF PC

Sudhian - Noriji z majhnimi ohišji kar nekako ne more biti konca. Poleg Shuttla se zadnje čase s proizvodnjo majhnih računalnikov, imenovanih SFF (smal form factor) PC, ukvarja vedno več podjetij. Na Sudhian (bivši VIA Hardware) so preizkusili računalnik, ki spada v ravno prej omenjeno kategorijo. Pisec navaja, da je celoten računalnik stlačen v enega izmed najmanjših ohišij, kljub temu pa se v notranjosti skrivajo kar solidne komponente. Ravno zaradi majhnosti pa je Lexov računalnik kot nalašč za razne LAN patyje, le malce močnejšo grafično kartico moramo vtakniti v režo PCI.

2 komentarja

Zanimiv hladilnik

Frosty Tech - V svetu se pojavlja vedno več hladilnikov in različnih dizajnov le-teh, tako da jim sploh ne morem več slediti. Zato vam samo pokažem enega, ki mi je zelo všeč, tako po dizajnu kot tudi po barvi (čeprav ni modra ). Stestirali so ga na FrostyTech-u. Vas kaj spominja na Orbe?
P.S.: Če želite videti test kakšnega bolj eksotičnega hladnika, potem si oglejte tole. Tu je ogromno hladilnikov, za katere sploh še nikoli nisem slišal. Ste vi?

0 komentarjev