»

Prenosnik s krokodiljo kožo

Vaio P

vir: engadget
engadget - Za vse petičneže, ki imajo pod palcem nekoliko preveč in želijo, da to ve tudi njihova širša okolica, je Sony izdal posebno verzijo svojih prenosnikov Vaio P. Nova "Signature Collection" serija v nakladi 1000 izvodov ponuja posebne prenosnike, ki imajo poleg običajnega 1,86 GHz-procesorja Atom Z540, četrt terabajtnega SSD-ja ohišje prevlečeno s krokodiljo kožo, kar vas bo veljalo dva tisoč dolarjev.

30 komentarjev

Ugodno prodam malo rabljeno volilno pravico

Slo-Tech - V nedavno izvedeni anketi na ameriški univerzi NYU so študentje preračunljivo povedali, da bi svoj glas na naslednjih predsedniških volitvah raje zamenjali za kaj s tržno vrednostjo. Dve tretjini bi recimo svojo državljansko dolžnost prodali za letno šolnino (brez znanja človek dandanes težko kaj doseže), polovica bi se brez težav kar za vedno poslovila od volilne pravice v zameno za dolarski milijon.

Žal pa oboji kljub odlični prodajni miselnosti najbrž ne bi tako hitro zaslužili, saj je premočna konkurenca petine, ki za svoje glasove zahteva bistveno manjši znesek. Zamenjali bi jih namreč kar za hiperpopularni iPod touch.

Če damo cene na stran, je vsekakor vzpodbudno dejstvo, da se mladi družboslovci začenjajo zavedati, da lahko svoje glasove bogato vnovčijo. Spregledali so zastareli in utopični sistem t.i. demokracije, zato jih raje dajo nekomu, ki je zanje pripravljen odšteti mastne denarce, kot pa politikom, od katerih pošten državljan nikoli še beliča ni dobil.

Izvorna...

52 komentarjev

Toshiba predstavlja nove "nadomestne" prenosnike

X-Bit Labs - Sicer tvegam, da me bo nekaj zagrizenih uporabnikov grdo gledalo, samo ugotovitev, da so prenosniki kljub vsem pomanjkljivostim postali ugodna alternativa namiznim modelom, je v zadnjem času precej na mestu. Tega se očitno zavedajo tudi proizvajalci, ki ponujajo vedno več modelov domačih prenosnikov. Nova predstavnika serije je sedaj predstavila Toshiba.

Modela Satellite A15-S129 in A25-S279 se tako ponašata s funckionalnostjo "sedečih" bratov, saj A15-S129 skriva kombinirano DVD/CD-RW enoto, 40 GB diska ter 15" XGA zaslon, A25-S279 pa 256 MB pomnilnika in 20 GB diska več, poleg tega pa še integriran WLAN vmesnik. Prvi za ceno nekaj več kot tisoč dolarjev, drugi pa še pol toliko. Primerjelno tabelo in ostale podatke si oglejte na X-Bit Labs.

4 komentarji

Nov Sharpov prenosnik

Digit Life - Podjetje Sharp je naznanilo, da bo na tržišče poslalo nov prenosnik, poimenovan Sharpov Mebius MURAMASA PC-MV1-5CA. Prenosnik bo vseboval 1,3 GHz Pentium M procesor, 256 MB PC2100-pomnilnika, 60 GB-trdi disk, DVD/CD-RW-pogon, osnovan pa bo na Intelovem 885GM čipovju. Prikazano sliko bomo gledali na 12,1 palčnem zaslonu, ki bo podpiral maksimalno ločjivost 1024 x 768. Posebnost tega prenosnika je še, da ga lahko, ko je priključen na osebni računalnik prek USB-vmesnika in je pri tem izključen, uporabljamo kot zunanji trdi disk. Klik!

2 komentarja

KT600

The inquirer - Novo Viino čipovje KT600 se je odrezalo odlično. V večini testov, razen pri grafiki, je prehitelo nVidiino Nforce2 400 Ultra vezje. Matične plošče osnovane na KT600 vezju, bodo na voljo v juniju, s še eno veliko prednostjo pred nVidio - ceno. Če bodo referenče plošče vsaj toliko uspešne kot samo vezje, na katerem bodo osnovane, bo šlo nVidii za nohte. Povezava do novice ter klik do testa, na katerem so primerjali KT600 in Ultra 400 ter novega Athlona XP 3200+.

8 komentarjev

ASUS External CD-RW

Hardware Zone - Na trgu se pojavlja vedno več zunanjih računalniških komponent, saj nekateri potrošniki cenimo prednosti prenosljivih naprav. Napravo, ki jo uvrščamo v to skupino so si ogledali na HardwareZone. Gre za zunanji zapisovalec podjetja ASUS, z imenom External 52x24x52x CD-RW. Priklučimo ga na USB vrata, kot večino ostalih, na testu pa se je odrezal odlično. Kot končno oceno si je zato prislužil 5 točk od petih. Naj omenim še, da ga lahko dobite za slabih 200 ameriških zelencev. Oglejte si celoten članek.

0 komentarjev

Bentley med poslovnimi prenosniki

Tom's Hardware - Tak je bil naslov, ki se je pojavil na priljubljeni strani s strojno opremo -- Tom's Hardware. Ogledali so si namreč IBM Thinkpad T40, v katerem tiktaka Intel Penitum M (Centrino) procesor. Ta mlinček ima kar 1 MB drugonivojskega predpomnilnika, kar omogoča še hitrejše delovanje. GPU (Radeon 9000 PRO) je ohlajen s pomočjo heatpipe tehnologije, ki prenaša toploto do hladilnika, pod katerim leži procesor. V sebi pa nosi pošast tudi 512 MB PC2100 pomnilnika. Prenosnik se je odrezal odlično in ga priporočajo vsem, ki so zanj pripravljeni odšteti malo čez 2000 dolarjev.

0 komentarjev

RIAA ter IFPI sta udarila na CDCovers.cc

CD Covers - Vzemimo hipotetično situacijo: recimo, da bi danes hoteli s priljubljene strani z naslovnicami oziroma ovitki raznih CDjev in DVDjev www.cdcovers.cc potegniti naslovnico novega albuma Pearl Jamov Riot Act, bi presenečeni ugotovili, da se je Audio sekcija naslovnic dobesedno ugreznila v zemljo. Hudiča, pomislite, ali se meni blede ali pa je nekdo zbrisal ovitke glasbenih CDjev. Ker do tega seveda nikoli ne bi prišlo iz ljubega miru, bi takoj pomislil na vpletenost RIE in se odpravili na naslovno stran cdcovers.cc, kjer bi lahko z solzami v očeh ugotovili, da ste imeli prav. RIAA je namreč po svoji že dobro uveljavljeni taktiki groženj dosegla, da so bili prisiljeni odstraniti vse glasbene ovitke, sicer, no, saj razumete.

V kolikor se želite prepričati na lastne oči pojdite sem.

10 komentarjev

Namiznik vs. Notebook

Tweak Town - Na TweakTown so primerjali prenosnik z namiznikom in sicer v igrah. Prenosnik je bil Dellov Inspiron 8200, ki v sebi nosi 2.2GHz Pentium, 384 MB PC2100 pomnilnika ter ATI Radeon 9000. Medtem ima namizni računalnik prav tako 2.2GHz Pentium, GeForce 4 Ti ter le 256 MB PC2700 pomnilnika. Zanimivo je v UT2003 prenosnik premagal namiznika v največji resoluciji 1600x1200. Seveda je prenosnik priznal poraz pri skoraj večini testov. Za tiste, ki vam računalnik pomeni le igrice (in občasno Slo-Tech [;)]), klik!

0 komentarjev