»

Leteča miš

Slo-Tech -

Ne ravno dobesedno. Podjetje Gyration, Inc. (ki na svoji strani zadevico že na veliko oglašuje) je dalo na trg novo vrsto hišnega glodalca - računalniške miške, ki uboga naše želje tudi brez podlage. Ah, nič novega, porečete, toda ta miš ne potrebuje nikakršne podlage - držimo jo v roki in vodimo po zraku, kot so na CNN slikovito opisali - kot bi lovili muhe v počasnem posnetku.

Novi gizmo ima vse priljubljene dodatke ki smo jih navajeni pri "običajnih" miših - levi in desni gumb ter kolešček. Tudi baterij nam ne bo poterbno kupovati pravijo, saj glodalec nosi s seboj NiMH baterije za ponovno polnjenje.

Približna cena čez lužo znaša $79.99.

Če si boste privoščili miško v rangu 20.000 SIT, kar pogumno, na Slo-Techu pa pričakujemo test...

11 komentarjev

Konec MX 100 grafičnega čipa

X-Bit Labs - Tako kot drugi, tudi Nvidia ni imuna na neuspehe. Eden izmed njihovih največjih neuspehov je bil čip MX 100. Kot gotovo že veste, je Nvidia svojo MX družino razdelila na 3 dele: MX 400, MX 200 in MX 100. Prvi še vedno predstavlja najbolj zmogljiv del družine, drugi naj bi nadomestil RivaTNT 2 procesorje, tretji pa je bil mišljen kot nadomestilo za Riva TNT 2 M64 in Vanta procesorje. Problem je bil v sami zasnovi čipa, ki je bil namenjen uporabi DDR SDRAM-a z 32 bitnim (suxx ) vodilom na 166MHz, podpiral pa naj bi 8MB ali 16MB le-tega. Čeprav čip krasi zveneče ime MX, pa se proizvajalci grafičnih kartic niso dali pretentati, saj so natančno vedeli, da MX 100 zmogljivostno premaga celo grafično tako zastarel čip, kot je Vanta. Pa tudi drugače se proizvajalcem grafičnih kartic ni zdelo potrebno, da bi celotno proizvodnjo že tako uspešnih low-cost grafičnih čipov (Vanta, TNT2 M64) preusmerili na MX 100. Rezultat vsega tega je bil, da se je Vanta čip vrnil med žive in je še vedno na...

4 komentarji

Tom's Hardware na spljuvanju....

MoFos - Uvau... Ta stran pa sekne. MoFos.org, kar v extended verziji pomeni MotherF*ckers.org (prevajal raje ne bi), imajo samo en cilj: Ocenjevanje drugih strani. Tokrat so se spravili na Tom's Hardware ter ga temeljito popljuvali. Navkljub konstantno prisotnem arogantnem tonu, pa MoFos izpostavijo tisto, kar resnično pesti Tom's Hardware: Preveč reklam ter preveliko hvaljenje na zahtevo. To, da so obtožili Toma, da je pri "ta toplih" (iščem politično korektne izraze, ne me ubit ), pa samo še podžge celo zadevo. Ja najbrž bo še kaj prahu dvignilo vse tole. Oglejte si in se nasmejte. Na eni od slik sem videl tudi Toma in Kylea iz HardOCP. Heh, ti Američani pa res izgledajo prav Ameriško .

3 komentarji

Test OEM Pentium4 sistema

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so vzeli pod drobnogled nekaj, kar na raznih hardverskih straneh ne vidimo prav pogosto: enega izmed OEM sistemov, ki nas ponavadi napadajo iz reklam v raznih revijah. Zanimanje Dr. Toma je spodbudil predvsem en model, Dellov Dimension 8100, ki se trenutno na veliko oglašuje v nemških revijah. Dellovci trdijo, da gre za vrhunski igričarski sistem za ceno okoli $1500. Nemogoče? Hm rečem naj le, da Pentium4 v kombinaciji z Rivo TNT2 M64 ne deluje prav dobro . No, Tom si je potem ogledal še kar nekaj OEM sistemov in njegovo sodbo lahko preberete tukaj.

8 komentarjev

SocketA @ Tom's Hardware, drugič

Jaz - Dr. Tom si je že drugič ogledal in med seboj primerjal SocketA KT133A plošče. Tokrat so ga zanimale predvsem novejše plošče, ki s pomočjo VIAinega 686B SOuthBridga podpirajo ATA100. Toma je zanimalo, kako se to pozna na hitrosti samega sistema ter ali so plošče pridobile še kaj drugega. Tako kot vedno gre za dolgo, a zelo informaticno branje, tako da kar kliknite! Thnx, Marko!

0 komentarjev

Velika primerjava Socket hladilnikov, Tom's Hardware style

Tom's Hardware - Dr. Tom se je lotil še ene zanimive teme, in sicer trenutno dobavljivih Socket hladilnikov. V ogromen test so vključili kar 17 hladilnikov, kar je več celo od Anandovega mega testa. Med hladilniki so seveda razni Orbi, Alphe in GlobalWini, pa tudi kaj bolj eksotičnega bi se našlo. No, test si lahko ogledate tukaj, čeprav je nekaj Tomovih zaključkov kar malce... čudnih... Po njegovem mnenju so namreč najbolj priznani SocketA hladilniki, Chrome Orbi, podpovprečni. No ja [:\\]. Kakorkoli, test si vsekakor oglejte, le nekatere rezultate vzemite malce z zadržkom.

3 komentarji

Tomovo poročilo s Comdex

Tom's Hardware - Če vam foter ni ravno Bill Gates, potem lahko o obisku Comdex le sanjarite. Ta sejem je res meka za vse hardveraše in marsikdo bi dal tudi kakšen del telesa da bi dobil možnost za obisk ( da, med njimi sem tudi jaz [:D]). Tako pa nam ostane le spremljanje različno zanimivih in popolnih poročil na raznih hardverskih straneh, ki zadnje dni poganjajo kot gobe po dežju. Kakorkoli, eno izmed bolj zanimivih je poročilo na Tom's Hardwaru: zaenkrat pokriva le prvi dan, toda vsebina se bo še izpopolnjevala. Ogled priporočen.

0 komentarjev