»

Popolni IR sprejemnik

Slo-Tech - Če vam je Dedek Mraz prinesel dolgo pričakovani popolni daljinec, vas bo prav gotovo začela gristi zamisel, da bi z njim upravljali še kaj več od televizorja.

Eden od Slo-Techovih članov - TheHijacker, se je že pogumno lotil te naloge in sestavil IR sprejemnik, ki ga lahko priklopimo na osebni računalnik. Rezultate projekta si lahko ogledate v tej temi, veseli pa bomo tudi vaših komentarjev.



Če želite iti po stopinjah vašega kolege, boste morali za uspeh zastaviti slabih 10 evrov in prste na vaši levi roki.

20 komentarjev

USB Baterije

TrustedReviews - Industrija baterij nam po relativno dolgem stagniranju končno obeta zanimivo novost. Imenuje se USBCELL, izdeluje jih angleško podjetje Moixa Energy Ltd, in polnijo se lahko na kateremkoli USB vtiču. Tako ni več potrebe po polnilcih, saj imajo te baterije vgrajen inteligentni USB polnilec.

Trenutno so baterije na voljo samo v formatu AA, vendar se bo ponudba kmalu razširila tudi na ostale standardne formate, izbirati pa bo mogoče tudi med tovrstnimi baterijami za mobilne naprave. Glede na to, da ima skoraj vsako gospodinjstvo na voljo nekaj prostih USB vtičev in da teh pravtako ne manjka...

37 komentarjev

USB "ključi"

Tom's Hardware -

CD je sicer res postal glavni medij za prenašanje podatkov, saj na njem sloni večina računalniške industrije, a obstajajo tudi drugi načini, kot so tračne enote, USB ohišja in DVDji, medtem ko se diskete dandanes uporabljajo zelo redko.

Na Tom's Hardware so si ogledali t.i. USB "ključe", ki so v bistvu zelo majhni diski, ki delujejo podobno kot pomnilnik, saj nimajo gibljivih delov. Na njih se lahko navadno spravimo od 8 do 1.000 MB podatkov. Posebnost teh diskov je v tem, da jih priključimo v prazen USB vtič in preprosto z njim upravljamo kot z običajnim diskom. V novejših operacijskih sistemih ne potrebujete niti gonilnikov.

1 komentar

LCD zaslonček preko USB

ExtremeMHz - LCD ekrančki so priljubljeni med modifikatorji, saj lahko prikažejo vse od temperature procesorja pa do glasbe, ki jo poslušamo v Winampu. Večina zaslončkov ima zeleno osvetlitev -- modra je res zelo redka. Tale predstavnik miniaturnih tekočih kristalov se priključi preko USB vtiča, osvetljujejo ga modre LED diode. Na žalost ima tudi slabost in sicer velikost, saj ima le 2 vrstici po 20 znakov. Poleg samega ekrana boste v kompletu dobili še CD z vso potrebno programsko opremo in pa seveda kabel, ki povezuje računalnik s prikazovalnikom.

6 komentarjev

Tračne enote

Tom's Hardware - V današnjih je glavni medij za prenašanje podatkov zagotovo CD -- vsaj domačih uporabnikov. Tudi kadar moramo vpisati format c:, nam za varnostno kopijo kar dobro služijo že prej omenjeni mediji. A pri velikih podjetjih bi bil tak način shranjevanja neuporaben, zavzel bi preveč časa in prostora ... V te namene se uporabljajo že skoraj zastarele tračne enote. Izgledajo kot malo večje videokasete, saj je v njih magnetni trak, na katerega se shranjujejo podatki. Največja prednost so kapacitete, saj na eno enoto lahko spravimo tudi do 50 GB podatkov. Hitrost je tu sekundarnega pomena.

8 komentarjev

Zunanji trdi disk

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Prostora na računalu vedno primanjkuje, saj se podatki kopičijo in kopičijo. Seveda lahko dokupimo običajen IDE trdi disk in ga vgradimo v računalnika, a nekaterim je pomembna mobilnost, da lahko svoje informacije nosijo naokoli v malo večji torbi. Prav temu služijo eksterni oz. zunanji trdi diski in enega izmed njih so stestirali na Bjorn3D. A to ni tisti obesek, ki prenaša en gigabajt podatkov, temveč je bila to 80GB zverina. In če jo hočemo priklopiti potrebujemo le USB 2.0 kabel in prav tak priključek v računalu in to je to!

7 komentarjev

En lep prenosni disk

Dan's DATA - Oziroma, če sem bolj natančen, gre za nosilec za prenosni disk.
Na Dan's Data so dobili v roke dve ohišji za diske, ki se priključita na USB ali firewire, vanju pa vložimo 2,5" diske za prenosnike in dobimo poceni (čeprav morate vedeti, da so diski za laptope strašno dragi) prenosno napravo.
Samo, če nič drugega, zadeva izgleda lepo

1 komentar

Virus na Dreamcast ploščku

Vnunet - Japonska verzija FRP igre Atelier Marie ima na plošku tudi bonus - ohranjevalnik zaslona. Vendar pa nameščanje slednjega na PC-ju računalnik okuži z virusom Kriz, ki deluje podobno kot CIH (Černobil) - na božič poskuša izbrisati CMOS ter podatke na disku. Kar pa med drugim loči Kriza od CIHa je to, da prvi poskuša datoteke na disku oz. omrežju prepisati, medtem ko je CIH 'le' poškodoval FAT tabelo. Več?

4 komentarji