»

Oktobra prispejo VR naočniki Oculus Quest 2

vir: Oculus
Oculus - Osrednja najava letošnje konference Facebook Connect je posodobitev samostojnih VR naočnikov Quest, ki prispe 13. oktobra. Druga generacija prinaša evolucijsko nadgradnjo, pri kateri je še najbolj izstopajoč podatek nizka cena, toda v zameno za množico bližnjic - in seveda obvezno prijavljanje v Facebook.

Oculus je očala za navidezno resničnost Quest zgradil prvinsko na dostopnosti in prijaznosti uporabniku, saj gre za razmeroma poceni in samostojno napravo, ki ne potrebuje ne dragega PCja za poganjanje iger ne po sobi razpostavljenih nerodnih satelitov za sledenje v prostoru. Poteza se je izkazala za zmagovalno, saj so Quest velika prodajna uspešnica in ko so pred nekaj dnevi na splet pobegnile informacije o skorajšnjem prihodu naslednika, je zainteresirana javnost zastrigla z ušesi; pa čeprav so se avgusta v Facebooku lotili zelo sporne uvedbe prisilnega prijavljanja v Facebookov račun za vse prihodnje Oculusove VR naočnike.



Najava se je zgodila v okviru razvijalskega dogodka...

59 komentarjev

Utišanje računala

Monster Hardware - Na Monster Hardware so se tokrat vprašali, kako za čimmanj cene zgledno utišati računalnik. Pred časom smo že videli, kako so nadobudneži nameščali preproge v notranjo stran leve stranice, kar je (gledano s subjektivne strani poslušatelja) izjemno utišalo računalnik. Tukaj so se zadeve lotili iz podobne stvari ter levo stranico Chiefteca (prav sem imel - čisto vsi si jih že lastijo) nalepil snov, ki naj bi absorbirala valovanje. To je kombiniral še s sprejem, ki ima isto funkcijo - ter bil z rezultatom zadovoljen. Žal pa za objektivno izmero rezultata pri roki ni imel decibelmetra, tako da avtorju lahko verjamemo le na besedo. Klik!

1 komentar

Še več Parhelie

Overclockers Australia - Prav gotovo ste že siti raznih člankov o Matroxovi Parheliji, ampak kot so govorili že stari, dobrih stvari ni nikoli preveč, še posebej pa dobrih člankov o prihajajočem Matroxovem čipu. Še več člankov o tem Matroxovem čudu lahko najdete na: Še nagradno vprašanje: kaj je na sliki? [;)]

13 komentarjev

Preproge ze utišanje računala

Digital Explosion - Se spominte Akasa oblog, ki si jih enostavno prilepil na stranice računala in s tem navzven utišal vse tiste silne ventilatorje v računalu? No, na Digital-Explosion so si ogledali podobno stvar, le da so te obloge iz dvojnega materiala, kar naj bi pomagalo pri še boljši zvočni (in na žalost tudi toplotni) izolaciji. Zunanji je bolj volnen in rahel, medtem ko je spodnji bolj gost in trden. Seveda paše zraven preprosta inštalacija ter dokaj nizka cena. Sicer pa ne vem, zakaj ne bi človek kupil kar kosa tepiha in ga prilepil gor. "Test" tukaj.

6 komentarjev

QuietPC SilentDrive

Mikhailtech - Za vse privržence tihih računalnikov je na Mikhailtechu objavljen test QuietPCjevega SilentDrivea. Sicer močno dvomim da je SilentDrive na voljo v kakšni izmed slovenskih trgovin z računalniško opremo, a vseeno si lahko podobno pripravico izdelate sami. Za dušenje "hrupa", ki ga povzroča disk skrbi približno 5 milimetrov debela gosta pena, ki pa na žalost deluje tudi kot toplotni izolator. Hlajenje diska je tako rešeno s kovinčkimi ploščami, ki obdajo disk in se privijejo na ohišje, odkoder nato toplota prehaja na okoliški zrak. Test SilentDrivea najdete tukaj.

0 komentarjev

Spletna trgovina Superstore

Slo-Tech - Heh, moram priznati, da dotična zadevica res ni zastonj dobila nagrade na oglaševalskem festivalu Magdalena. Če še ne veste, za kaj gre: gre za spletno trgovino Superstore, ki bi jo najlažje označili za spletno igrico. V 3D trgovini se namreč premikate s smernimi tipkami, kupujete izdelke, omejujeta pa vas čas in vaše zdravje. Cilj? Po pravici povedano ga nisem prav pogruntal, toda rekel bi, da morate ubiti svojega avatarja . Pri tem vam pomagajo zanimivi izdelki, kot je mleko Englander (iz popolnoma zdravih krav!), sir Cementaler, sladoled Tchernobyl in podobno. Seveda ne gre za pravo spletno trgovino, temveč možno vizijo, ki pa je obenem tudi trpka satira na podobne izdelke. Odlično! Thnx, Ozzy! ...

13 komentarjev

GPS

Jaz - No, še zadnja moja novica danes...
Pred dnevi, ko sem se sprehajal po medmrežju, sem naletel na zelo informativno stran. Na tej strani izveste vse o GPSu. Kaj točno to je (pa saj to že veste), kakšne so metode merjenja, ... vglavnem zelo veliko.

8 komentarjev

Quest for the Tihi Rachunalnik

Euro Gamer - Raznim člankom o utišanju računala sej pridružil še eden in sicer EuroGamerjev. Žal bi težko rekel, da gre za zelo informativen članek, poln inovativnih tehnik za utišanje posameznih komponent, saj me je celotna zadeva bolj spominjala na predstavitev prodajnega programa podjetja QuietPC. Če torej ne poznate tega podjetja in njihovih zanimivih izdelkov, si zadevo le oglejte, drugače pa raje pojdite brati kaj bolj koristnega.

0 komentarjev

VIAini načrti

Jaz - V svojem stostranskem stilu je Sharky objavil še eno analizo, tokratk načrtov največjega neodvisnega proizvajalca veznih čipovij, VIA. Podjetje je zadnje čase res kar hiperaktivno in moram priznati, da pripravljajo nekaj zanimivih stvarc (P4 čipovja, Dual SocketA čipovja...), tako da si zadevo le oglejte. Thnx, Mate.

0 komentarjev

Za popestritev dolgočasnega sobotnega jutra...

2CPU - ...sem vam pripravil še en zanimiv link. Dan's Data je pripravil zelo uporaben članek o deljenju povezave v svetovni splet. Heh, zelo smešna se mi je zdela kratica za stari način povezave v Internet: Plain Old Telephone System (POTS, upam da razumete ). Članek je zelo informativen ter ponuja, poleg proxy povezave, tudi alternativo imenovano NAT (Network Address Translation), ki naj bi bila dosti manj komplicirana. Klik!

0 komentarjev

Utišanje računala

Tweak3D - Če spadate med ljudi, ki jih moti nenehen šum ventilatorjev, potem je najnovejši članek na Tweak3D kot nalašč za vas. Ljudeki so se razpisali ravno o metodah za utišanje prekleto glasnih overclockanih računalnikov in moram priznati, da so opravili solidno delo. za razliko od drugih člankov podobne sorte boste v Tweak3Djevem celo našli nekaj uporabnih nasvetov. Tukaj!

3 komentarji

Računalniški sistemi

Jaz - Moram priznati, da sem za to stran slišal prvič nekaj minut nazaj, ko mi je V-I-P preko IRCa posredoval povezavo. Stran z imenom Računalniški sistemi je slovenska stran, na kateri boste našli seminarske naloge študentov računalništva o strojni opremi. Naloge (lahko bi jim rekli tudi članki) pokrivajo splošne dele računalnikov, pa tudi nekatere bolj zanimive tehnologije, kot je naprimer RAID. Zadeve so kar zanimive, tako da si zadevo le oglejte. Seveda ne gre za profesionalne članke, tako da to imejte v mislih, toda količina informacij je vseeno velika.

4 komentarji