»

Saitek Cyborg Keyboard - še ena igričarska tipkovnica

engadget - Večini igralcev znano podjetje Saitek je nedavno predstavilo novo tipkovnico z znanim imenom Cyborg (poznano predvsem zaradi igralnih palic). Poleg precej futurističnega izgleda boste dobili tudi več različnih barv osvetlitve, 12 nastavljivih tipk, na dotik občutljivo kontrolno ploščo, USB in avdio priključke... Prav tako tipkovnica omogoča izklop "windows tipk" in nastavitev osvetlitve z enim gumbom. Cena tipkovnice in datum izida zaenkrat še nista znana.



Več podatkov najdete v izvorni novici in na uradni strani podjetja Saitek.

17 komentarjev

Microsoft Reclusa Gaming Keyboard

Extremetech - Microsoft je ne tako dolgo nazaj v navezi z Razerjem izdal eno izmed trenutno tehnološko najnaprednejših mišk, imenovano Habu. Očitno ni šlo za slučajen dogodek, saj se partnerstvo nadaljuje, zdaj je namreč tukaj tipkovnica Reclusa Gaming Keyboard. Opremljena je s precej standardnimi funkcijami tega razreda, med drugim z različnimi dodatnimi gumbi, dvema vrtljivima kolescima in osvetlitvijo tipk, Razer pa je svoj delež primaknil v obliki posebne tehnologije za hitrejši odziv ob pritiskanju na tipke (kar sicer zveni malce optimistično). ExtremeTechovci so napravico dobili pod prste, priporočamo branje testa. Izvorni članek.

12 komentarjev

Tipkovnica za vse igričarje

Slo-Tech - Tipkovnica je res namenjena vsem, ki radi igrate računalniške igre. Je malo višja od standardnih in ima na koncu podlogo za miško, le-ta pa je že ob nakupu priložena. Lahko jo spravimo pod sámo tipkovnico ali pa jo pustimo kar na njej, na levi strani pa je tudi mini igralna palica in šest različnih pripravnih gumbov. Sama tipkovnica pa je zelo uporabna tudi če imamo premajhno mizo, zato jo brez skrbi lahko postavimo na kolena ali pa kam drugam. Oglejte si še fotografije ter opis naprave

2 komentarja

Bytecc EL-610 EL Mini Keyboard

Burnout PC - Na spletni strani BurnOutPC.com so si pogledali tipkovnico Bytecc EL-610 EL Mini. Glavna posebnost te naprave je njena velikost, saj je zelo majhna ter kompaktna, spominja pa na tipkovnico s prenosnika. Sveti z modro svetlobo, ki pa se jo da s stikalom tudi izklopiti. Naprava naj bi se dobro obnesla v igrah, drugače pa ni nič posebnega. Za podrobnejše informacije si preberite celoten članek.

5 komentarjev

ZBoard

Tom's Hardware - ZBoard je ena izmed najzanimivejših tipkovnic, ki še vedno potrebuje PS/2 kabel. Ta tipkovnica je zagotovo ena izmed najbolj vsestranskih, saj jo lahko razdelimo na osnovo in na ploščo, ki jo lahko poljubno menjamo. Tako lahko tipkovnico priredimo, da bo primerna za igro kot je na primer MOHAA, če pa se odločimo delati v Wordu le stisnemo nekaj gumbkov in tipkovnica bo pripravljena za tipkanje.

4 komentarji

EluminX-ova igričarska tipkovnica

MeetTheGeeks - Kako je najbolje igrati računalniške igre? V temi, seveda (najbolje je v tem primeru seveda relativno z vidika igričarja. Če bi bil okulist, bi vam svetoval drugače [:D]). Tema pa nam lahko v ključnem trenutku pokvari igro, saj se pogosto zgodi, da ne moremo pritisniti prave tipke v dovolj hitrem času, ker je enostavno ne vidimo. In če imajo lahko GSM aparati osvetljeno tipkovnico, zakaj je ne bi mogli imeti tudi osebni računalniki? Katera je že najlepša barva svetlobe? Mooodra, tako je. Podjetje EluminX je vse, kar sem napisal, upoštevalo pri izdelavi tipkovnice EluminX Gaming Keyboard.

Pod prste jo je dobil Axle, eden od opisovalcev pri MeetTheGeeks.org, prisodil pa ji je devet in pol točk od desetih. Odlike tipkovnice naj bi bile predvsem njena majhnost in kompaktnost (priročno za Lan Partyje) ter seveda lep in uporaben dizajn v modročrni barvni kombinaciji....

8 komentarjev

Modifikacija tipkovnice

TheModFathers - Modificiranje ohišij je vse bolj priljubljeno. Vendar pa gredo nekateri tako daleč, da se spravijo modificirati celo tipkovnice in miške. Na The Modfathers so prikazali modificiranje tipkala. Torej, če vam je vaša tipkovnica postala dolgočasna na pogled si le oglejte tole in morda boste dobili kako idejo. O isti stvari pa smo pisali tudi že na Slo-Techu, tako da je navodil zares veliko.

12 komentarjev

Infrardeča tipkovnica

Infosync - Se spominjate infrardeče tipkovnice, ki jo je Siemens predstavil na CeBitu? Nekaj podobnega je sedaj začelo proizvajati kalifornijsko podjetje Canesta. Tipkovnico se lahko uporablja na dlančnikih, mobilnih telefonih in drugih prensosnih napravah, kjer primankuje prostora. Sestavljajo jo oddajnik, ki projecira IR svetlobo na površino in sprejemnik, ki zazna, če ste se dotaknili projecirane tipke. Delež napak pa je podoben deležu pri običajni tipkovnici.

Upajmo, da bomo tako tipkovnico kmalu zagledali vgrajeno v kakšen dlančnik. Klik!

9 komentarjev

Test tipkovnic

PC Stats - Tipkovnica je ponavadi najbolj pozabljeni del računalnika (poleg disketnika, najbrž). Ponavadi se nanjo spomnimo, ko nas boli zapestje ali pa prsti.

Da je prava tipkovnica za pravega računalničarja pomembna, se zavedajo tudi na Pc Stats, kjer so se lotili testa treh tipkovnic, namenjenih predvsem zahtevnejšim uporabikom, ki rabijo več kot 104 tipk. Tako so jim v roke prišli trije primerki, vsak s svojimi pomanjkljivostmi in prednostmi.
Če ne zaradi drugega, članek se splača pogledati zaradi samega designa dveh testiranih modelov.

4 komentarji

V Kanadi razvili novo tipkovnico

Cellular News - Digit Wireless je v sodelovanju s s kanadskim TELUS Mobility razvil novo tipkovnico za mobilne telefone. Nova tipkovnica je v velikosti tretjine kreditne kartice in ima popolnoma novo in drugačno strojno kot tudi programsko opremo. Proizvajalci zatrjujejo, da je odlična za tipkanje vseh vrst tekstov in upajo da ji bodo slededili še mnogi drugi proizvajalci tovrstnih izdelkov.
Če vas zanimata delovanje in druge...

0 komentarjev

Svetleče tipkovnice

Slo-Tech - Ideja o osvetljenih tipkovnicah je že precej stara, toda do sedaj nismo videli praktično uporabnega masovno proizvajanega izdelka. Sicer so velika podjetja (HP, IBM, Compaq, Apple...) že nekaj poizkušala, toda stvar se ni prijela. Majhno podjetje z imenom Twenty-First Century Technologies (TFCT ali TCT ?) pa je prepričano, da se bo njihov izdelek Nite-Surfer prijel in "spremenil način uporabe PCjev" (oh, kako ljubim visokoleteče izjave). V bistvu gre za tipkovnico z osvetljenimi tipkami, ki omogoča uporabnikom tipkanje v temi tudi takrat, ko nočejo imeti prižgane luči. Glavna prednost pred konkurenčnimi izdelki pa je v tem, da sij s tipkovnice ne moti pri branju zaslona. Tipkovnica naj bi se prodajala po $49 (okoli 12K SIT), TCT (ali TFCT?) pa zaenkrat še išče strateške partnerje. Več tukaj. Thnx, -ROK-.

5 komentarjev