»

Podkupovanje pri Infineonu

Frankfurter Allgemeine Zeitung - Nemški časnik Frankfurter Allgemeine Zeitung poroča, da smo v škandalu o podkupovanju v Infineonu dočakali prve obsodbe. Ralf Udo Schneider, čigar podjetje BF Consulting je za Infineon do leta 2004 urejalo sponzorstvo v avtošportu, je bil obsojen na štiri leta zapora.

Obtoženi je priznal, da je del pogodbenega denarja porabil zase, s preostankom pa financiral udejstvovanje nekdanjega Infineonovega direktorja Ulricha Schumacherja in nadzornika Andreasa von Zitzewitza v avtomobilskih dirkah. Schumacherju je tako v letu 2002 predal okrog 60.000, leto kasneje pa kar 300.000 dolarjev. Za zdaj je von Zitzewitz podkupovanje priznal, medtem ko je Schumacher nečedne posle prek odvetnika že zanikal, in se bo po vrnitvi s službene poti sestal z državnim tožilstvom.

1 komentar

Tudi Corsair z DDR-II

X-Bit Labs - Dejstvo je, da DDR-II trka oziroma že kar razbija po vratih, in tu se ne gre več sprenevedati. Do podobnih zaključkov so prišli tudi pri Corsairju in obljubili, da bodo svoje module DDR-II predstavili na prihajajočem IDF (Intel Developer Forum) v San Franciscu. Njihov tiskovni predstavnik je zatrdil, da podjetje že proizvaja nove module, ki bodo po predstavitvi na prodaj pod oznako XMS2. Takrat lahko pričakujemo tudi prve teste. Začeli bodo z moduloma PC2-3200 (400 MHz) in PC2-4300 (533 MHz). O cenah še ni podatkov. Več o tem.

4 komentarji

Micron in DDR-II

X-Bit Labs - Micron, dobro poznani proizvajalec pomnilniških čipov, je napovedal prve pošiljke 1 GB DDR-II pomnilniških modulov izdelovalcem strežniških sistemov. Čeprav ti moduli niso nobena novost, proizvajalec še vedno ni izustil, kdaj bodo na voljo tudi širši javnosti.

Narejeni so v 0,11-mikronski tehnologiji, za optimalno delovanje potrebujejo 1,8 V in so pripravljeni za delovanje pri 400 oziroma 533 MHz. Micron je že demonstriral 256 MB, 512 MB in 1 GB module, kar mu ponuja dobro izhodišče za dobavo čipov z velikostjo od 128 MB do 4 GB pri hitrosti 400 oziroma 533 MHz. Klik!

7 komentarjev

MRAM -- Mamljiv, Revolucionaren in ... Ah ... Mojstrski

Strokovnjaki v akciji!

CNN.com - Si predstavljate svet, v katerem je veliko računalnikov, tako veliko, da jih je več kot Zemljanov, pa čeprav so si med seboj različni, tako različni, da so nekateri veliki kot skala, drugi majhni kot dlan, tretji pa prav majceni, tako majhni kot drobtinica kruha, a vendarle imajo vsi nekaj skupnega, kar naredi ta svet, kljub nasičenosti in raznolikosti, še vedno preprost in ne kompliciran, tako komplicirana kot je komplicirana ta poved?

Ja, tak svet si je težko predstavljati, a strokovnjaki podjetij IBM in Infineon so naredili pomemben korak v njegovi evoluciji, pomagala pa so jim tudi podjetja Toshiba, Motorola in NEC. Predstavili so tehnologijo MRAM -- Magnetic Random Access...

25 komentarjev

Tudi procesorji kitajskega izvora

Worldnet Daily - Kot kaže, se vse več računalniške industrije seli z razvitega Zahoda na cenejši Vzhod. Po tem, ko je ASUS objavil, da bo na Kitajskem izdeloval nekatere svoje osnovne plošče, je tako nakano obelodanil tudi Intel. S to razliko, da bodo tam pričeli izdelovati svoje Pentiume 4, jasno. V Waigaoqiaoju bodo v tovarni Shanghai, ki je dozdaj izdelovala zgolj pomnilnik, sedaj začeli izdelovati tudi procesorje, s čimer nameravajo zmanjšati proizvodne stroške. Intel takisto že načrtuje odprtje novih obratov na Kitajskem. Izvirna novica.

6 komentarjev

Infineon in SMIC sodelujeta

X-Bit Labs -

Infineon Technology AG in Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) so danes uradno objavili, da so podpisali pogodbo, ki bo njihovo sodelovanje še poglobila in razširila.

V pogodbi so se namreč dogovorili, da bo Infineon svojo proizvodnjo DRAM čipov v 0,11-mikronski tehnologiji nekako predal SMIC, medtem ko so se le-ti zavezali, da bodo odslej proizvajali DRAM čipe te tehnologije eksluzivno le še za Infineon. To je že drugi dogovor med tema podjetjema, po dogovoru v lanskem decembru, ko se je SMIC zavezal, da bo v svoji pekinški tovarni proizvajal le še 0,14-mikronske čipe Infineona. Več o tem.

0 komentarjev

DDR-II zamuja

EBNS - Po poročanju EBNS DDR-II pomnilnik očitno še ne bo prišel tako kmalu, kot smo si mnogi želeli. Njegova masovna proizvodnja naj bi se namreč začela šele sredi leta 2005, kar je kar leto pozneje, kot so sprva načrtovali. Takšno odločitev so sprejeli izdelovalci pomnilnika na zadnji konferenci. Poglavitna razloga za zamudo sta po njihovih besedah prepočasno potrjevanje novih standardov (spomnimo se DDR400) ter zavlačevanje proizvajalcev matičnih plošč, ki s trenutnim pomnilnikom svoje izdelke odlično prodajajo. Zaenkrat. Več o tem.

0 komentarjev