»

Česa se boji Striček Sam?

The inquirer - Resnica. Tako močno orožje, tako dobro sredstvo izsiljevanja, po drugi strani pa veliko breme, če jo je potrebno držati zase. Resnica, ki je sodobna družba skoraj ne pozna več v pravem pomenu besede in resnica, ki jo ustvarajo (po novem tudi pri nas od vlad nadzorovani) mediji. In resnica, ki pride od "malih" ljudi, ki so in medias res. Takšnih resnic se boji tudi ameriška vojska.

Kot poročajo pri Poizvedovalcu, so vrhovi ameriške vojske ugotovili, da blogi njihovih vojakov na kriznih žariščih rahlo odstopajo od "resnice", ki jo ostalemu svetu prikazujejo mediji. Kot poročajo, je v teh zapiskih možno prebrati, da vse le ni črno-belo, preko blogov pa naj bi prišle na dan tudi informacije zaupne narave. Da bi preprečili izdajanje informacij, pomembnih za državno varnost, so pri vojski sprejeli odlok, ki terja, da informacije, ki jih v javnost pošljejo njeni uslužbenci, prestanejo preverjanje primernosti. Vsekakor, zelo demokratično...

Novica (razmišljanje) je zgolj informativne...

56 komentarjev

Zmote in resnice o napajalnikih

Extreme Overclocking -

Običajni računalniških uporabniki napajlnikom ne posvečajo pozornosti, če jih sploh poznajo, medtem ko je pri profesionalnejših uporabnikih in navijalcih stvar povsem drugačna, saj so napajlniki pri njih deležni domala mitične pozornosti in čaščenja, kajne.

Kaj je res in kaj ni. Ali je za slabo navitje vašega procesorja resnično kriv napajalnik in kaj so linije v napajlniku. Na vsa ta vprašanja vam odgovori članek na ExtremeOverclocking, kjer so spisali kratek vodič in pojasnili osnovne zmote in resnice, ki jih srečujemo na napajalniškem področju.

1 komentar

Kaj za vraga pomeni DDR-II?

Lost Circuits -

Vam zgornje vprašanje deluje nekoliko znano. Da, računalniški uporabniki so nenehno obkroženi z goro kratic tehnologij, za katere sploh ne vedo kaj predstavljajo, kaj šele da bi vedeli katere prednosti omogoča kakšna tehnologija. In DDR-II je zagotovo taka. Vsi pričakujemo dvokratno povišanje hitrosti, nihče pa se ne vpraša na račun česa? Je DDR-II torej res dvakrat hitrejši od navadnega DDR ter štirikrat hitrejši od SDR? Zakaj potem takšno ime?

No, na vsa ta vprašanja so se odločili odgovoriti na LostCircuits, kjer so spisali članek, ki se sicer ukvarja z različnimi vrstami računalniškega pomnilnika, prednost pa nedvomno daje DDR-II. Če vas torej zanima, čemu so DDR-II poimenovali tako, kot so ga, utegne biti ta članek izvrstno branje za vas.

5 komentarjev

Poraba CPUja?

LAN Addict - Saj poznate "Task Manager" v Oknih, ki vam pove, koliko je zaseden vaš procesor kajne? Tale zadevica vam omogoča prav to, le da jo lahko namestite kamorkoli hočete. Lahko ga prilepite na ohišje, na monitor ali na mizo. S to razliko, da je priklopljena na COM vhod in že vam števec, podoben tistemu za obrate pri avtomobilu, kaže zasedenost vašega procesorja. Uporabno, če vas venomer zanima, kako močno se trudi vaš procesor.

4 komentarji

IDE Hot Swapping?

HardOCP - Ko smo že pri HardOCP, sem pri njih zasledil še eno govorico (zadnje čase so jih polni):
Hey I saw the blurb on hotswapping ide... I've done it a million times with IDE Hd's, no problemo. Running wink2.. Just go into the device manager, uninstall the device and unplug it. Then you slap the new one in, select your computer (still in device manager), goto action and "rescan for hardware changes". Voila. Doesn't work too well (read: not at all) on IDE3&4 (Addin controllers) but works fine one IDE0&1. -chris


No, če je to res, potem začnem s čaščenjem Windowsev 2000, kajti zamenjava IDE diska med delovanjem naj ne bi bila mogoča. Jaz si tega posega ne upam narediti, če je pa kdo od vas tako pogumen, ne prevzemam odgovornosti .

14 komentarjev