»

Trije prevarantje obsojeni na zaporne kazni

Ars Technica - Boj proti slavni nigerijski prevari 419 še vedno traja. Prejšnji mesec smo poročali o Nigerijcu, ki ga je domače sodišče obsodilo, ker je opeharil neko Avstralko za 47.000 dolarjev. Te dni so v ZDA na zaporne kazni obsodili dva nigerijska državljana in enega Francoza, ki so jih aretirali v začetku leta 2006 v Amsterdamu in kasneje izročili ZDA. Obtoženci so se izrekli krive v vseh točkah obtožnice, ki jih je bremenila zarotništva, bančnih prevar in poštne prevare.

Skupno so svoje žrtve uspeli okrasti za 1,2 milijona dolarjev, saj so se v skladu z nigerijsko prakso zelo potrudili. Žrtvam so poslali lažne dokumente, slike, celo poklicali so jih pod pretvezo, da imajo raka na grlu in da potrebujejo pomoč pri razdeljevanju 55 milijonov v dobrodelnem skladu. Vsakokrat so seveda prej ali slej zahtevali kakšno nakazilo za razne pristojbine, da bi lahko nato izplačali obljubljene milijone, ki jih nikoli ni bilo. En Nigerijec bo moral v zaporu presedeti 87 mesecev, drugi in Francoz pa 57...

1 komentar

FBI z lažnimi povezavami lovil pedofile

C|NET News - FBI se je zatekel k zanimivi metodi odkrivanja pedofilov. Organizacija je namreč na svetovnem spletu objavila hipertekstovne povezave, ki so obljubljale spolne prizore mladoletnih oseb. IP številke posameznikov, ki so na takšne povezave kliknili, je FBI zabeležil, jih izsledil in pri njih v Pennsylvaniji, New Yorku in Nevadi opravil hišne preiskave.



Potem ko so zbrali podatke, so ponudnikom dostopa do interneta poslali zahtevke o razkritju identitet vseh, ki so „nezakonite“ povezave obiskali in nato pridobili še sodne naloge za hišne preiskave. Nalogi so jim dovoljevali zaseg z računalništvom povezanih tehnologij in opreme, računov za storitve in telefon, pošte, kamer, bančnih izpiskov ter izpiskov kreditnih kartic.

...

54 komentarjev

Se bo internet optimiziral?

Slashdot - Vsak napreden uporabnik interneta verjetno pozna protokol TCP (Transmission Control Protocol), saj že več kot dvajset let služi kot temelj vsemu internetu. V svoji zgodovini se je vedno odnesel odlično, vendar pa je potrebno priznati, da njegova zasnova, v času ko so bile povezave še precej pod današnjimi zmožnostmi, postaja zastarela. In tako kot vedno se je tudi tu pojavil potomec, BIC-TCP (Binary Increase Congestion Transmission Control Protocol), ki so ga razvili znanstveniki na državni univerzi severne Karoline in če je verjeti njihovim besedam, bi naj BIC dosegel hitrosti, ki so šest tisočkrat večje od današnjih DSL-povezav!

Če ste mislili, da bo to pomenilo blagor za vaše deljenje datotek, se precej verjetno motite, saj bodo takšne hitrosti na voljo predvsem različnim organizacijam, ki takšne povezave tudi potrebujejo, tj. univerzam, laboratorijem ... Glavni razlog za hitrost BIC-TCP je binarno preiskovanje, ki omogoča hitro zaznavanje mrežnih kapacitet z minimalno izgubo...

9 komentarjev

Ne klikajte!

Wired News -

Ne kliknite tega linka pod nobenim pogojem! Resno.

Torej, koliko vas je vseeno kliknilo? In zakaj? V spletu naletimo na takšne povezave, ki nas svarijo pred klikom, premnogokrat. Nekatere strani vam odprejo le nešteto brskalnikovih oken, drugi vam povzročijo kakšno večjo preglavico. Zakaj nekateri kljub svarilu kliknejo na tovrstne povezave, so se spraševali na Wired v svojem članku. Kaj sili ljudi, da kljub jasno napisanemu opozorilu, klikajo takšne povezave ... Človeška radovednost pač ne pozna meja.

In, da, zdaj lahko brez skrbi kliknete tudi prvi link. Ako tega res niste storili dozdaj. [>:D]

26 komentarjev

Pentium 4 3.6 GHz

Tom's Hardware - Ja, vojna bo zagotovo krvava. Se vam zdi nenavadno, da je Intel vzporedno z AMDjevo detajlno klasifikacijo ter datumi izida družine Opteron dal Tomu na test Pentiuma 4 3600? Enivej, procesor kani Intel dati v roke javnosti šele v prvi polovici naslednjega leta, a vseeno, kliknite in se slinite, kaj ta beštija dejansko zmore. Z množilnim količnikom 27 ter zunanjo frekvenco 533 (quad-pumped 133×4), logično pusti za sabo Thunderbirde ter Thoroughbrede. Primerjali so ga v večih programih, od Quake III, 3D Marka 2000 ter 2001, preko kodiranja MP3 datotek, do Sandre 2002 ter uporabe v programih. Definitivno vredno izločanja sline iz žlez, vam povem.

A tu mora zagotovo stati moje mnenje, saj kot urednik slovenske računalniške spletne strani ne pridem do ekskluzivnih primerkov strojne opreme, ampak le-to testiram skupaj s prihodom na naš trg. Menim, da je test procesorja, ki bo na trg prišel čez pol leta, nesmiseln. Cenovni pogoji so še neznani, konkurenca še ni prišla na trg s svojimi...

7 komentarjev