»

Zapornik vdrl v zapor

The Register - Zaporniki običajno bežijo iz zapora, dvainštiridesetletni Francis G. Janosko pa je vdrl vanj -- elektronsko. Janosko je bil zaprt v zaporu v Plymouthu v Massachusettsu, kjer je prek terminala, povezanega s strežnikom, zaradi hrošča lahko dostopil do baze podatkov o zaposlenih. Imena, naslove, datume rojstva, številke zdravstvenega zavarovanje in telefonske številke 1100 zaposlenih je nato kolegialno delil tudi z ostalimi jetniki. Poleg tega si je pridobil še dostop do interneta, tako da je svojo zbirko podatkov lahko dopolnil še s fotografijami paznikov, zapornikov in zračnimi posnetki zapora. Če bo obsojen za krajo identitete in namerni vdor v zaščiteni računalnik, mu grozi kazen 12 let in globa 250.000 dolarjev, poročajo.

7 komentarjev

Nizozemci bodo sprejeli zakon o obdavčenju prenosnih predvajalnikov

Slashdot - Nizozemska je po navajanju The Register-ja na dobri poti, da sprejme zakon o dodatni obdavčitvi prenosnih predvajalnikov glasbe. Tako se bo v primeru, da bo zakon sprejet, vsak predvajalnik podražil za 3,28 evra na "ukraden" GB. Ta denar pa bo šel v žep lastnikov avtorskih pravic kot nadomestilo za ukradene pravice. Najboljši ipod bo tako dražji za 180 evrov.

Podobno kot ta davek je tudi nadomestilo, ki ga naj bi ga plačevali v Sloveniji ob nakupu praznih medijev, ki se lahko uporabijo za shranjevanje avtorskih del. V Nemčiji utegne zaradi njega cena trdega diska kmalu narasti preko vseh mej, saj je nadomestilo vezano na kapaciteto nosilca in ne na kos ali ceno izdelka.

Tako glasbena industrija kuje izgube. Najprej kupimo prenosni predvajalnik, za katerega plačamo (bomo?) davek, potem rabimo kak nosilec za rezervno kopijo, za katerega spet plačamo davek, za tem po možnosti kupimo še glasbo prek spleta, kjer z nekaj smole pride do napake na strežniku in je treba transakcijo...

88 komentarjev

Prihaja nova verzija Symantecovega antivirusnega programa

ARNet - Prvega septembra bo na police prišla nova verzija tega zelo priljubljenega programa, imenovana Norton AntiVirus 2003. Ker so črvi, ki se razpošiljajo po elektronski pošti vse "pametnejši", so pri Symantecu razvili novo tehnologijo imenovano "Blokiranje črvov" (Worm Blocking) za katero so vložili celo vlogo za izdajo patenta.
Gre zgolj za novo marketinško potezo velike hiše ali se nam bližajo dnevi izkoreninjenja črvov? Presodite sami.
Klik za več informacij.

4 komentarji