»

Memristorji bodo zamudili

The Register - Lani smo pisali, da bomo prve memristorje v komercialnih izdelkih ugledali leta 2013. Tako sta obljubljala Hewlett-Packard in Hynix, ki družno razvijata nove elektrotehniške elemente. Memristor namreč obeta veliko. Četrti osnovni element elektrotenhike, ki je bil odkrit šele leta 2006, čeprav so njegov obstoj predpostavili že leta 1971, obljublja revolucijo na področju hranjenja podatkov. A to bo še malo počakala, saj sta Hynix in Hewlett-Packard memristorje pomaknila za leto dni v prihodnost - in to ne zaradi tehničnih razlogov.

Karakteristike memristorjev so zelo zanimive, saj izkazujejo podobno...

39 komentarjev

Bojni stroj ali odporna igračka?

Slashdot - Ste siti razbitih LCD zaslonov pri padcu prenosnika na tla in odštevanja denarcev za popravilo, če po pomoti zlijete kavo na tipkovnico? Pri podjetju Itronix imajo za vas rešitev, ki se imenuje GoBookMAX. To je prenosni računalnik, a tudi veliko več. Lahko ga vržete po tleh, vtaknete v pečico, pustite ponoči v hladilniku, potopite v bazen in še kaj. Izdelek je zelo primeren za vojake, terenske reševalne ekipe ter petletne otroke, poganja pa ga 700 megaherčni procesor.

A to še ni vse, če kupujete v imenu vladne organizacije, imamo za vas pripravljen tudi sistem CoBRA - programski paket, s katerim lahko identificirate okrog 60.000 kemikalij in bioloških "groženj", ter tako poskrbite, da bo vaša kuhinja vedno čista in svetleča. Cena,...

11 komentarjev

Compaq Evo N1020v

Hardware Zone - Compaq, kljub temu da je le še ime, še vedno proizvaja zelo kvalitente in dokaj drage izdelke. Najbolj razvito področje tega giganta je mobilnost, saj so iznajditelji mnogih uspešnih dlančnikov in prenosnikov. Eden izmed najnovejših notesnikov je Compaq Evo N1020v, v katerem tiktaka 2.4 GHz Pentium 4 procesor. Poleg njega se v majhnem ohišju najde še 40 GB trdega diska, 256 Mb DDR 266 pomnilnika in Radeon VE grafična kartica.

1 komentar

Compaqov prenosnik

Hardware Zone - Compaq je pravi računalniški gigant -- v lanskem letu ga je kupil Hewlett Packard; slovijo po dlančnikih in prenosnikih, enega izmed slednjih pa so stestirali na Hardware Zone. Pri tem modelu boste lahko izbirali med AMDjevimi procesorji in sicer od 1400+ do 2000+. Poleg tega boste v njem našli še 40 GB trdega diska in 256 MB DDR266 pomnilnika. Če imate odveč kakih 1000 ameriških dolarjev, o nakupu tega prenosnika le razmislite.

4 komentarji

Prenosnik s 3.06 GHz?

AnandTech -

Da, pravilno ste prebrali; prenosnik s procesorjem, ki tiktaka pri 3.06 GHz. No, Intel v resnici tako hitrega prenosnega procesorja sploh še ni predstavil, a to podjetja Hypersonic ni motilo. Sestavili so računalnik, ki se po velikosti uvršča med prenosnike, njegova funkcija pa je zamenjava namiznega računalnika. Trigigarečni procesor, gigabajt pomnilnika, DVD pogon ter Radeon 9000 res ni tako slabo, kajne? Klik za branje!

8 komentarjev

Compaq EvoN1015v

Tom's Hardware - Torej, na Tom's Hardware so ponovno dobili novo komponento v mrcvarjenje. Pravzaprav so dobili v roke tokrat kar zaključeno celoto -- Compaqov prenosnik. Mrcino z imenom EvoN1015v poganja AMD AthlonXP 1800+, ki mu družbo dela 256 MB RAM ter 40 GB diska. Luštna stvarca, ki so jo pretestirali po dolgem in počez, pa vas v Ameriki olajša za poldrugi tisoč zelencev. Klik!

0 komentarjev

Drugačen test prenosnika

Padec prenosnika

The Register - Videli smo že streljanje v (neuporaben) monitor, različne načine uničevanja komponent, lomljenje neuspešno pečenih ploščkov pa je tako na dnevnem redu računalničarjev. Sedaj pa si predstavljate, da ste urednik spletne strani posvečene prenosnikov in da k vam pride nekdo izmed vodilnih ljudi proizvajalca ter vam namigne, da prenosnik vržite z mize.

To se je zgodilo avtorjem češke strani Notebooky.cz, ko jim je eden izmed predstavnikov Gericoma namignil, da naj v testu prenosnika za vojaške namene le-tega nežno porinejo z mize. Ker bo seveda preživel. Ker pa jim to ni bilo dovolj,...

10 komentarjev

Test prenosnika

Hardware Zone - Kljub temu, da danes ni veliko novic (pa ne že spet, no [:D]), sem vas izbrskal še relativno svež test računalniške opreme. Na Hardware Zone so si namreč včeraj ogledali nov IBMov prenosnik, poimenovan ThinkPad X30. V njem tiktaka Intelov Pentium na 1.2 GHz, družbo pa mu dela 40 GB diska ter 256 MB pomnilnika. V kolikor vas je prenosnik zaradi dobre blagovne znamke pričel zanimati, klik!

4 komentarji

Težave v HP-Compaq združevanju

Vnunet - Kljub začetnemu entuziazmu večine lastnikov HPjevih delnic, pa je odmevno združevanje doletel nov udarec: proti združitvi bo glasovala družina Hewlett, ki si lasti 5 % delnic računalniškega giganta. Po besedah HP-ja naj ta odločitev ne bi bistveno vplivala na končni rezultat, saj naj bi ostali najvišji v omenjenem podjetju še vedno glasovali za združitev. Klik!

Dodatek: proti združitvi bo glasoval tudi sin ustanovitelja Packarda, David Packard. Sedanje možnosti za uspeh naj bi bile 50 : 50.

5 komentarjev

IBM je tožen

The Tech Report - Se spomnite, ko smo na Slo-Techu zagnali tako paniko okoli neverjetno visokega odstotka uničenih 75GXP diskov, še posebej 45 GB modela? No, sedaj, ko so v prodaji novi IC35 Ericsson modeli, smo že vsi mislili, da bo zadeva pač postala in ostala pozabljena kot ena mala zamera računalniškemu gigantu. Ni tako. IBM je namreč naredil napako ter opustil uveljavljanje garancij za ta model - pač zato, ker te linije ne proizvajajo več. Tega pa v Kaliforniji niso prenesli in tožili IBM. Hehe .

1 komentar