»

Okna XP: kako iz njih iztisniti kar največ

Tweak Town - Okna XP so, predvsem na starejših računalnikih, lahko prav nesramno počasna. In če se tudi vam zdi, da traja celo večnost, preden kaj naredite v "XP-jih", si le oglejte članek, ki so ga spisali na Tweak Townu. V njem boste izvedeli, kako kar najbolje nastaviti namizje, okenskega raziskovalca, Internet Explorer, skratka kako kar najbolje 'sfrizirati' okna, da bodo delovala hitreje. Vredno ogleda!

3 komentarji

Tweakanje Battlefield 1942

Tweak Town - Ko prinesemo igro iz trgovine in jo naložimo na računalnik, so ponavadi vse nastavitve nastavljene na minimum, da dela na kar največ sistemih. Prav tako je tudi pri popularni igri Battlefield 1942. Na Tweak Townu jim privzete nastavitve in osnovne funkcije niso bile zadosti, zaradi česar so igro pripravili k delovanju v optimalnem načinu. V članku boste našli vse od popravkov, pa do grafičnih nastavitev.

0 komentarjev

Windows XP SE: Ne.

The Register - Ovržene so bile govorice, da naj bi bili Windows 'Longhorn' pravzaprav druga izdaja XP različice. Omenjeni naj bi kljub vsemu bil -- kot pričakovano -- neodvisen izdelek.

Brian Valentine, eden vodilnih pri Microsoftovi Windows diviziji pa je poleg tega tudi izjavil, da SE (Second Edition) oken XP ne bo: morebitni dodatki bodo pricurljali le v obliki obližev ter service packov. Klik!

0 komentarjev

Še prodaja X-boxa

Australian IT - Po Oknih XP pa še X kocka: od 15. novembra so jih prodali kar milijon in pol. Se vam zdi nizka številka? No ja, primerjajte to s sedemnajstimi milijoni Oken XP. Zanimivo razmerje.

Še hecen podatek: po podatkih NPD Group-a, je število prodanih iger na posamezno konzolo znašalo tri izvode. I, kako pa ne, ko pa so nekateri prodajalci kot pogoj za nakup X-Boxa postavili še nakup treh iger (po izbiri prodajalca, da se ve). Eh, ta statistika.

2 komentarja

Microsoftove cvetke

The inquirer - "Linux je grožnja, ki jo moramo uničiti", "640 KB je za vsakega dosti" ter "Naša Okna XP so nevdirljiva". Zadnja izjava je bila izrečena s strani Microsoftovca Brada Smitha, ki je rekel tudi, da še ni našel inačice Oken XP, iz katere naj bi hekerji odstranili nalinijsko registracijo. Ne vem, ali so samo tako butasti, ali pa le zelo prekleto slepi. V Aziji se jih namreč dobi za ceno malo dražje kavice. Klik!

0 komentarjev

MP3 v avtih

HardOCP - Verjetno se nihče ne bi branil poštenega MP3 predvajalnika v avtu, razlogov pa mi tudi ni potrebno naštevati, saj ste sami še kako dobro seznanjeni s prednostmi tega standarda. Dejansko uporabni MP3 avtoradiji so se začeli pojavljati komaj pred kratkim, marsikdo pa seveda ni čakal tako dolgo. Tu prednjačijo američani, ki so si v svoje avtomobile montirali celotne računalnike. En tak projekt lahko vidite tukaj in moram priznati, da je avtor opravil kar pošteno delo. Vseeno pa je ta "Digital Blazer" prava umetnija. Ni mi povsem jasno ali se takšni avti dejansko prodajajo v ameriki, ali pa je lastnik pravi mojster. Vsekakor vredno ogleda.

vir: HardOCP

vir: HardOCP

4 komentarji

Test Gigabyte 60XE i815EP platke

Tweak Town - Tweak Town je dobil v roke osnovno ploščo največjega proizvajalca motherboardov na svetu, Gigabytea. Platka temelji na Intelovem (malo bolj) obetavnem čipovju i815EP. Kaj je EP, porečete? Eh, isto kot i815, samo da ima en velik plus - inženirji so se končno zavedli ter odstranili grafični čip iz plošče. Torej, en čip poln hroščev manj je en velik plus za ploščo več . MB res zgleda impresivno, saj ima 6 PCI rež, eno AGP ter eno CNR režo, kar je za moje pojme pesek v oči. Test si le oglejte, saj mislim da ta plošča obeta veliko. Klik!

0 komentarjev

Epoxova i815EP plošča

Jaz - Ancient mi je poslal povezavo na Tweak Townov Epoxove 3SPA3L plošče, ki je ena izmed prvih plošč na i815E čipovju, oskubljeni (ampak nič slabši!) različici i815Eja. Platka je povsem v slogu nekaj zadnjih Epoxovih ponudb, torej kvalitetna, zanesljiva in polna overclockerskih možnosti. Fantje na Tweak Townu so bili nad njo tako navdušeni, da so ji nadeli "Editors Choice" nagrado in oceno 9/10 robotkov. Vsekako en velik SLIN !

2 komentarja

Popravljanje poškodovanih CDjev

Burning Issues - Če se vam doma svaljka cela gora poškodovanih CDjev s katerimi nimate kaj za početi dobro premislite, preden jih odvržete. Namreč, če CD ni huje poškodovan oziroma je le popraskan, se težave da odpraviti. Kako in zakaj boste izvedeli v zanimivem Burning Issuesovem članku. Ali se vam zdi zadeva zanimiva boste že vedeli sami, čeprav grem stavit, da bo marsikdo še kako vesel te novice.

4 komentarji