»

Evolucija grafičnega uporabniškega vmesnika

Slo-Tech - Na /. se je pojavila zanimiva povezava na galerijo, v kateri si lahko ogledate, kako so se skozi čas razvijali uporabniški vmesniki dveh pomembnih operacijskih sistemov, Microsoftovih Oken in jabolčnega Mac OS-a. Na voljo so posnetki zaslona vseh pomembnejših različic začenši z 1.0, pogrešamo le pregled razvoja nekaterih manj znanih, a vendar uporabljanih GUIjev za Linux, pa tudi kaj bolj eksotičnega, kot naprimer BeOS in Amiga OS. Klik.

89 komentarjev

Čas preživetja samo še 20 min

ZDNet - Sodeč po najnovejši raziskavi je povprečna življenska doba nezaščitenega računalnika povezanega na internet z operacijskim sistemom Windows 20 minut. Za primerjavo naj povem, da je pred enim letom ta doba trajala 40 minut. Glavni vzrok za tako drastično zmanjšanje časa je predvsem dejstvo, da po internetu kroži čedalje večje število črvov in virusov. 20 minut pomeni, da ima povprečen uporabnik 20 minut časa po "sveži namestitvi" operacijskega sistema Windows ter priklopom na internet, da naloži vse varnostne popravke iz Microsoftove strani, WindowsUpdate. Odstotek sistemov, ki se uspe posodobiti v 20 minutah je zelo malo, zato se s tem problemom sooča večina Windows uporabnikov, ki mora "hoditi čez minsko polje, da pride do zaklonišča". Obstaja par "trikov", kako se delno zaščititi: Izklop podpore Microsoftovemu omrežju med namestitvijo Oken (odkljukajte File and Printer Sharing for Microsoft Networks ter Client for Microsoft Networks) in/ali vklop požarnega zidu pred povezavo na...

67 komentarjev

So MS Windows končno nared za povprečne uporabnike?

Kiberpipa - Pojavlja se vedno več vprašanj, ali so Microsoftova Okna končno postala pravšnja tudi za namizja povprečnih uporabnikov?

Nekdo je odgovor poizkušal poiskati tako, da je naložil WindowsXP. Izdelek je nato temeljito preizkusil in prišel do zaključka, da kljub njegovim velikim upom Microsoftova Okna vendarle še niso uporabna za povprečne ljudi. Očitno bomo morali še naprej ostati na Linuxu...


Dodatek: za vse, ki še vedno niste ugotovili: GRE ZA JOKE

23 komentarjev

Izšel je Red Hat Linux 8.0

Linux Compatible - Red Hat je danes izdal osmo verzijo svoje linux distribucije za domačo uporabo, ter uporabo v manjših podjetjih. Nova različica prinaša izboljšan grafični vmesnik, s čimer po enostavnosti ter prijaznosti do uporabnika konkurira Microsoftovim Oknom™. Red Hatova umetnina sestoji iz šestih CDjev, od katerih so trije nujni za namestitev. Dolvleka™ in originalen članek tukaj.

10 komentarjev

Audigy in njega gonilniki

Tweak Town - Najbrž ste vsi ponosni lastniki Creativovega Audigyja samo presenečeno bevsknili, ko ste videli, da Microsoftova Okna XP ne prepoznajo zvočne kartice ter da je za namestitev gonilnikov nujno potrebna priložena zgoščenka. No, TweakTownovci so ugotovili, kako to obiti. Postopek je preprost: Ko Okna prvič vprašajo za lokacijo gonilnikov za Audigy, jim kar namestite napačen gonilnik, za Soundblaster Live, ki ga imajo Okna v svoji bazi gonilnikov. Nato iz interneta vunpotegnite nadgradnjo gonilnikov za Audigy ter datoteko enostavno zaženite. Novi gonilniki bodo nameščeni brez prvotne uporabe namestitvenega cedeja, ki ga nadgradnja tako izrecno zahteva. Kul, ane?

5 komentarjev

Lepi zvočniki

Dan's DATA - Na Dan's data so naredili test TDK-jevih zvočnikov Tremor S150. Sicer so ugotovili, da niso ravno višek tehnike, samo da so za povprečnega uporabnika povsem v redu, poleg tega je cena po njihovem mnenju ugodna (250 AUD, kar po zadnjem tečaju BS pomeni 33.000, sedaj pa se odločite, če je res ugodno).
Gre sicer za par zvočnikov in globokotonca, ki pa ga odlikuje oblika. Sicer je cel test zelo dolg in izčrpen, zato je najbolje, da ga preberete.

0 komentarjev