»

Se izplača?

AMD3D - Torej, imam računalnik, ki mi zadovoljivo poganja vse novejše igre in programe. Imam procesor XP2600+ T-Bred, ki ga lahko navijem na čez 200 MHz vodila, sedaj pa sem od prijatelja slišal, da so novi Bartoni super, saj imajo "kar" 512KB L2 predpomnilnika in so zato veliko hitrejši od starih T-Bred Bjev. Tu se ustavimo!

Morda pa to ni res!? In res, ni! Na AMD3D so primerjali oba procesorja - XP2600+ T-Bred in XP2600+ Barton in ugotovili, da mlajši bratec pravzaprav ni nič močnejši od starejšega, večkrat pa ga celo "ostareli" T-Bred prehiti. Procesorja so primerjali v več programih in igrah, zato le odklikajte in ugotovite, da se nadgradnja ne izplača. Zamenjajte ga le, če v vašem računalu tiktaka kaj veliko starejšega.

20 komentarjev

Corsair XMS3500 vs Kingston KHX3500

vir: Bjorn3D
Bjorn3D - Zadnje čase so vse bolj priljubljeni PC3500 pomnilniški moduli. Na Slo-Techu smo sicer že pisali o Kingstonovih in Corsairjevih že omenjenih modulih.

Na Bjorn3D so pretestirali omenjena modula obeh proizvajalcev. Sicer ne preveč dolg test je vseeno pokril nekaj testov, kot so 3D Mark 2001 SE, PC Mark 2002 in pa Sandra 2002. Oba proizvajalca se seveda izkažeta kot odlična. Na testih sta se izkazala kot zelo hitra in stabilna, saj med njima skoraj ni bilo razlik. Kot pravi avtor, bi bilo bolje, da bi jih imel dlje na testu, da bi opazil tisto pravo razliko. Edino, kar že takoj govori Kingstonu v prid, je cena, ki je kar nekaj dolarjev cenejša od Corsairjevih modulov. Več o tem.

3 komentarji

AMD T-Bred B 1700+ na 2805 MHz

Slo-Tech -

Kdo sploh rabi Prometeio, če pa se da tudi z vodnim hlajenjem dosegati podobne rezultate. [:D]

Včeraj sem se malo igral in postavil ohišje na okensko polico tako da mi je skozi radiator za vodo vleklo mrzel zunanji zrak. Temperatura vode se je ustavila pri 1.2°C kar pomeni, da so ustvarjeni pogoji za malo bolj ekstremno navijanje. Cilj mi je bil ujetje frekvence na kateri bi lahko opravil vsaj najbolj popularne testne programe. Osnovna plošča je bila Epox 8K3A, procesor AMD T-Bred 1700+ JIUHB 51. teden, pomnilnik Corsairjev PC3200, napetost na procesorju 2.15V ter zadnji blok moje izdelave.

Rezultati niso nič posebnega, ker so bile pomnilniške nastavitve zelo ohlapne, grafična kartica GF4 Ti4200 64 MB, pa tudi bolj malo navita, le na 330/660 MHz (GPU/RAM). Tu je primerjalni link za 3D Mark 2001SE, tu pa za PC Mark 2002.

Še malce dokaznega gradiva:

Skupinska fotka pri 2805 MHz :)

Brrrr mrzlo

Nadaljevanje sledi, ko nam bodo vremenologi prinesli še kak bolj mrzel dan. [:)] ...

18 komentarjev

XPji tudi na KT133A?

OC Workbench - Kljub temu, da nas proizvajalci ter prodajalci prepričujejo, da potrebujemo osnovne plošče z najnovejšimi čipovji, čim hitrejše DDR pomnilnike in podobno kramo, če sploh želimo uporabiti najnovejše Athlone XP, to očitno ne drži. Po poročanju OC Workbench je tamkajšnjem administratorju brez večjih težav uspelo zbuditi SOYO K7VTA Pro KT133A z AthlonomXP 2400+ (T-Bred jedro) in nekim predpotopnim BIOSom iz sredine preteklega leta. O stabilnosti ter performansah zaenkrat ne poročajo. Klik! Isti procesor pa jim je uspelo obuditi tudi na Chaintechovi osnovni plošči z SiS 735 čipovjem, klik!

Kot vse kaže, so novi AthloniXP res združljivi z vsem živim in mrtvim ... [:D]

9 komentarjev

Več novic o T-bredu

X-Bit Labs - Če ste se začeli že sliniti ob pogledu na domnevni T-bred z oznako 2800+, ki ga je AMD razkazoval na CeBitu in se neizmerno veseliti konca meseca, ko naj bi postali T-bredi tudi dostopni v trgovinah, naj vas razočaram, da bo AMD konec meseca samo naznanil nove procesorje, medtem ko jih bomo v trgovinah videli mnogo kasneje. X-bit labsi poročajo, da bo AMD konec marca predstavil le mobilne Athlone 4, ki bodo bazirali na T-breadovemu jedru. Domnevna prodaja desktop Thoroughbredov pa je napovedana za konec pomladi, kar niti slučajno še ni tako blizu. Pred tem bo AMD v trgovine poslal še zadnjega Palomina z oznako 2200+.
T-bredi se od Palominov ne bodo razlikovali po ničemer, razen po 0.13 mikronski tehnologiji. Prva različica novega Athlona XP s 0.13 mikronskim jedrom bo nosila oznako 2400+, kasneje pa bomo videli še procesorje z oznakami 2200+ in 2000+.
Navijalska nebesa se nam tako na žalost obetajo šele konec Junija. Ah ja. ...

1 komentar

Izdelava radiatorja za vodno hlajenje

OC Mod - Ja... OC Mod ima pa nore. Nore, a uporabne. Lotili so se izdelave radiatorja za vodno hlajenje, enega najpomembnejših delov tega kompleksnega sestava, saj je prav od radiatorja odvisna temperatura vode ob ponovnem vstopu v blok. Izdelave so se lotili nekako tako: Razstaviš pravi radiator, ga daš v manjše ohišje ter vanj usmeriš dva dvanajstcentimeterska ventilatorja. Kar zanimivo. Klik, če se tudi vi spuščate v "vode" ekstremnega hlajenja.

0 komentarjev