»

Zakaj igre stanejo $60?

Crispy Gamer - Na spletni strani Crispy Gamer so se vprašali, zakaj v ZDA skorajda katerakoli igra v katerikoli trgovini v kateremkoli delu države stane 60 dolarjev, vsaj ob izidu. Kot dokaz za to tezo so podali igre za vse tri pomembnejše konzole iz različnih žanrov in z različno dolžino zgodbe. Za $60 potrošniki namreč lahko kupijo igro, ki jo nato igrajo 100 oz. več ur, medtem ko na drugi strani nekatere igre za enako ceno ponujajo zgolj 10 oz. 20 ur preigravanja. O stvareh so zato povprašali Jesseja Divnicha, direktorja analitične družbe Electronic Entertainment Design and Research.

Najprej je 60 dolarjev, ki sestavljajo cene ene igre, razdelil na stroške in zaslužke posameznih členov v verigi. 20% oz. $12 dobijo prodajalci, ki igro fizično prodajo kupcem, $10 stane izdelava medija in njegovo razpošiljanje po svetu, 5 dolarjev pa porabijo za marketinški material, kot so posterji v trgovinah. Založniku tako ostane 30 do 35 dolarjev, iz katerih mora plačati razvijalca, svoje stroške in po...

66 komentarjev

Protivideonadzorna sončna očala

Hack A Day - Na Hack-a-day so objavili navodila za izgradnjo protivideonadzornih sončnih očal. Gre za očala, ki onemogočijo prepoznavo obraza osebe na videoposnetku kamere.

Izdelava, ki je nazorno prikazana v video posnetku je preprosta: na prednjo stran očal je potrebno namestiti dve infrardeči led diodi in vse skupaj povezati z dvema baterijama. Ko si očala nataknemo, led diodi zasvetita. Infrardeča svetloba je za človeško oko nevidna, jo pa zazna videokamera, ki na mestu obraza prikaže samo veliko belo liso.

Za nekaj evrov se tako lahko tudi sami prepričate, da je videonadzor lahko povsem neuporaben.

33 komentarjev

Wireless Networking 101 - Bodite Neožičeni

Wireless Networking 101 - Vas je že kdaj zamikalo, da bi postavili mrežo s sosedom, pa vam oče/mati ni pustil/pustila razbiti pol stene za mrežni kabel [>:D] ? Potem pa ste nekega lepega dne slišali za brezžični LAN (wireless LAN) in nikakor niste mogli najti načrta ali navodil kako to izdelati in izvesti pri vas doma? Prav za takšne ljudi je nastala tale stran. Na njej najdete veliko informacij, načrtov in navodil za uspešno postavitev brezžičnega omrežja. Zdaj pa hitro odklikajte tja!

0 komentarjev

eDimensional Wireless E-D Glasses

Overclocker's Club - Na Overclocker's Club so si ogledali novo zadevo, ki se imenuje eDimensional Wireless E-D Glasses, česar ne bomo niti poskušali prevesti v slovenščino. Marketing in imena pač. Kakorkoli že, gre za brezžična očala, ki naj bi vam v kombinaciji z ustreznim monitorjem in pravimi gonilniki pričarala resničen tridimenzionalni pogled pri igranju iger. Zadeva stane sto dolarjev in če ste pripraljeni žrtvovati dobrih petindvajset tisočakov za ugodje pri igrah, si očala le oglejte. Klik!

2 komentarja

Matičnim ploščam nikoli konca

več strani - Tako, za konec tehle popoldanskih novic vas razveselim še z ... uganili ste, testoma dveh matičnih plošč [:D].

Na IzgubljenihVezjih™ so si ogledali Soyovo umetnijo na KT400 čipovju, namenjeno Athlonom ter novim serijam grafičnih kartic s podporo AGP 8x. No, na Overclocker's Club pa so pod drobnogled vzeli ploščo na istem čipovju konkurenčnega proizvajalca, to je Asus A7V8X, o kateri so že bile novice. V kolikor vas torej mika nova plošča za vašega Athlončka ter se ne morete odločiti, odklikajte na teste.

0 komentarjev

Hladilnik za GeForce 4 Titaniume

Overclocker's Club - ThermalTake je pred kratkim predstavil svojo rešitev za hlajenje najnovejših Titaniumov. Hladilnik je narejen iz bakra, zraven pa dobimo še hladilnike za RAM, ki jih orginalne kartice nimajo. Pri ThermalTakeu zagotavljajo, da je njihov hladilnik boljši od standardnega, in da z njim lahko navijete svoje grafikulje do konca. Pri Overclocker's Club so ta hladilnik tudi preizkusili ter seveda o tem spisali članek.

0 komentarjev