»

Huawei predstavil serijo telefonov P40

Huawei P40 Pro+

Slo-Tech - Časi za ponudnike mobilnih telefonov in še zlasti za Huawei niso najbolj rožnati. Kljub temu je drugi svetovni ponudnik danes prikazal tri modele P40, ki naj bi romali v žepe najbolj zahtevnega segmenta kupcev. Vse odlikuje solidna strojna zasnova, s poudarkom na fotoaparatu in kameri ter z njima povezanimi programskimi funkcijami. Vse poganja procesor Kirin 990, ki mu streže po 8 GB delovnega pomnilnika.

Serijo začenja osnovni model, P40 s 6,1 palčnim zaslonom in s 126 GB prostora za shranjevanje. Na zadnji strani ohišja najdemo tri objektive, širokega 17 mm, običajnega 23 mm in tele s trikratnim optičnim zumom. Glavno tipalo sicer fotografije zajema z ločljivostjo 50 megapik. P40 se napaja z akumulatorjem s kapaciteto 3800 mAh, polnjenje je samo žično in z močjo 22,5 W. Nekoliko naprednejši model je P40 Pro 6,58-palčnim zaslonom, ki se osvežuje s frekvenco 90 Hz in 256 GB diska, širokemu in običajnemu objektivu s P40 pa se pridruži še objektiv s 5x optičnim povečevanjem in...

55 komentarjev

MX700 vs. MX500

vir: Ownt
Ownt - Logitech je že pred kar nekaj časa izdal serijo MX mišakov. Proizvedli so 3 modele in sicer MX300, MX500 in MX700. Vsi mišaki so brez kroglice, vendar je le MX 700 brezžičen. Na Ownt so primerjali najboljša predstavnika te serije. Presenetljivo so boljšo oceno dali slabšemu a veliko cenejšemu modelu. Če se vam v kakšnem zaprašenem predalu valja od 10 do 20 tisočakov, o nakupu enega izmed teh dveh mišakov razmislite.

14 komentarjev

Aluminijasto ohišje Colermaster ATC-220B-VX1

Bit Technologies - Na spletni strani Bit technologies so spisali kar precej obsežen članek o tem, zgoraj omenjenem, aluminijastem ohišju. Če je videz ventilatorjev, ki so običajno v notranjosti naših predradih računalnikov pomemben, je izgled ohišja na zunaj še toliko bolj pomemben, saj ponavadi najprej vidimo ohišje od zunaj in šele za tem njegovo notranjost. No, to ohišje se vsekakor drži tega - le oglejte si sliko. Za dodatne podatke o tem ohišju, si oglejte tole.

2 komentarja

ThermalRight SK6+

OverClock Intelligence Agency - To je procesorski hladilnik vsem dobro znanega proizvajalca. Je skoraj popolnoma iz bakra, je dobrega videza (kot da je ta pomemben), a vseeno ima določene pomanjkljivosti. Napisali so namreč, da jim je montaža tega hladilnika povzročila kar nekaj preglavic. A to je le ena, skoraj nepomembna, slabost, saj se jo verjetno da odpraviti, če smo bolj spretni. Na OverClock Intelligence Agency je precej obsežen članek o tem hladilniku.

0 komentarjev

Družina MX

Tom's Hardware - Logitech je eden izmed vodilnih proizvajalcev tipkovnic in mišakov, saj njihovi izdelki slovijo kot zelo kakovostni. Tudi MX serija glodalcev ni izjema in prav to so tudi ugotovili tudi na Tom's Hardware. Spisali so precej obsežen članek o vseh treh miškah -- MX 300, MX 500 in seveda prestižu mišakov, MX 700. Kljub dokaj zasoljeni ceni, je brezžična le MX 700, tako da boste zanjo pri nas morali odšteti celo nekaj več kot 18 tisočakov. Če imate dovolj globok žep, o nakupu mišaka MX serije vsekakor premislite.

12 komentarjev

Logitechov mišak MX700

NexusHardware -

Na Nexus Hardware so si ogledali še svežo miško iz Logitecha -- MX700, ki predstavlja vrh njihove ponudbe, saj je tako optična kot brezžična, pa tudi po cenovni plati.

Z njo so bili očitno zelo zadovoljni, saj naj bi bila za 60 odstotkov natančnejša od svojih sorodnic. Oblikovana je ergonomsko, ima pa še nekaj dodatnih gumbov, ki so sicer majhni a vseeno dostopni. Dedek Mraz je sicer že mimo, a če potrebujete novo miško, premislite tudi o tej. [;)] Klik!

2 komentarja

Nakupovalni vodič 2. del

Tom's Hardware - Božič se približuje in malčkom so se že zasvetile oči, ko so zagledali kup daril v bližnji trgovini. Tudi med Slo-Tehcerji vlada tako vzdušje in da bi nam pomagali, so na Tom's Hardware spisali drugi del nakupovalnega vodiča. Tokrat je namenjen predvsem stvarem kot so tipkovnice, mišaki, programi, igre, dodatki... Če ste prešerne volje in bi radi vašemu najbližjemu (računalu seveda) podarili nekaj koristnega si članek le oglejte.

0 komentarjev

Logitech MX 300, MX 500 and MX 700

Dan's DATA - Logitech je začel s prodajo novih verzij optičnih mišk - MX 300 in MX 500, ter brezžične optične miške MX 700. Cene so nekoliko visoke - od 30 dolarjev za MX 300 in kar do 70 njih za MX 700, kakšne pa bodo cene v Sloveniji, bomo pa še videli. Na Dan's Data so si jih ogledali in jih celo razstavili, tako da če koga zanima, kakšne so te miške tudi v osrčju, si lahko test ogleda tukaj.

5 komentarjev

Nov test glodalca

3DGPU - Da, da, glodalci so zagotovo eden najpomembnejših delov naših računalnikov, saj je to del, ki ga neposredno držimo v roki. [:P]

Kakorkoli že, če si želite prihraniti boleča zapestja, si vsekakor omislite udobnega glodalca, bodisi z repom ali brez. Da bi bila ta odločitev lažja, so poskrbeli na 3D GPU, kjer so spisali test Logitech MX700 Cordless mišaka. Klik!

5 komentarjev

Kako nadgrajujejo računalnike mojstri

Dan's DATA - Za čase praznikov se je gotovo našla kakšna stran, ki je vsebovala članek o nakupu računalnika, saj ljudje v takem času dobesedno norijo po nakupih. Za praznike se je obširne prenove svojega računalnika lotil tudi Dan in spisal kar obsežen članek o vsem skupaj. V njem najdete opis vseh komponent, ki jih je uporabil. Da pa se članek ne bi sprevrgel v bahanje, kakšno strojno opremo si lahko privoščijo nekateri, ga je Dan oplemenitil s številnimi koristnimi nasveti.

2 komentarja