»

Znamka HyperX gre pod HP

vir: HP
HP - HP od Kingstona za 425 milijonov dolarjev kupuje znamko HyperX, toda prevzel bo le del oddelka z igričarsko periferijo, medtem ko bo pomnilniško opremo Kingston obdržal.

HyperX je ena tistih znamk, pod katerimi najdemo računalniško opremo z odločno preveč vgrajenimi barvnimi diodami. Nalepka ima v bistvu za take sorte kozmetiko že kar dolgo zgodovino, saj je Kingston pričel v njenem okviru pomnilnik za navijalce prodajati že leta 2002. Od takrat se je oddelek vse bolj usmerjal v igričarsko opremo in se osamosvajal, sedaj pa je očitno napočil čas, da prav ta igričarski del matično podjetje tudi zapusti. HP bo tako za 425 milijonov ameriških dolarjev prevzel znamko HyperX in tipkovnice, miške, slušalke, podloge ter promocijsko kramo za ešport. Po drugi plati pomnilniške reči, torej DRAM, flash in SSDji, ostajajo Kingstonu, ki jih bo preimenoval, ni pa še jasno, ali bo morda izumil kakšno novo znamko. Posel naj bi bil zaključen v prvi polovici leta.

Motiv HPja je jasen: imajo že...

8 komentarjev

Strobeshnik

engadget - Strobeshnik je domiseln projekt, kako odsluženi trdi disk spremeniti v umetniško uro. Plošča na disku, ki se vrti, ima vrezane števke od 0 do 9 in dvopičje. Ko je ura vključena, se disk seveda vrti, vtis konstantne številčnice, ki kaže uro, pa daje stroboskopska luč v ozadju. To krmili posebno vezje na zadnji strani diska, ki prižiga LED-ice v ozadju in skrbi za iluzijo številčnice. Posnetek pove več kot tisoč besed.

9 komentarjev

Prenosnik za deset dolarjev?

Slashdot - Indijska vlada je napovedala, da razvija poceni prenosnik za svoje šolarje, ki bo stal 500 rupij ali približno deset dolarjev, kot odgovor na prenosnike iz programa One Laptop Per Child. S slednjim se Indijci ne razumejo preveč dobro, ker se jim zdi 100 dolarjev, ki se je s skritimi stroški povzpelo na 200 dolarjev, preveč. Prototip, ki so ga sestavili na Indian Institute of Science Bangalore, Indian Institute of Technology Chennai in podjetju Semiconductor Complex, bodo na ogled postavili 3. februarja, ko bodo zagnali Nacionalni projekt izobraževanja z informacijsko in komunkacijsko tehnologijo, in naj bi trenutno stal 20 dolarjev, a pričakujejo znižanje cen ob masovni proizvodnji. Specifikacij nano prenosnika niso razkrili, tako da najpomembnejše vprašanje ostaja, kaj lahko v prenosnik stlačimo za 10 dolarjev. Prav mnogo gotovo ne. Slashdot.

67 komentarjev

HyperThreading na drugih P4

The inquirer - Intelov paradni konj, P4 3.06 GHZ HT, je trenutno edini, ki podpira HyperThreading. Vsi zagotovo poznate HyperThreading, Intelovo tehnologijo, ki procesorju omogoča t.i. "dvojno delovanje". No, na Theinquirer poročajo, da je nekdo s P4, ki, pozor, ni bil 3.06 GHz, uspel nekako vključiti Hyperthreading. Nihče sicer ne ve, kako naj bi to storil. A že sam razmislek nas pripelje do zaključka, da je to teoretično mogoče. Že sama misel, da bi imel Intel proizvodnjo P4 3.06GHZ in ostalih P4 ločeno, je malo nenavadna. Zakaj ne bi Intel enostavno iznašel načina, kako to onemogočiti in s tem mogoče celo znižati frekvenco pocesorju? Za zdaj se bitka nadaljuje, kdo bo prvi ugotovil, kaj je ključ do uporabe HT na ostalih P4 procesorjih. Klik do celotne zgodbe.

Dodatek by Sergio: Zanesljivost virov novic, ki se znajdejo na The Inquirerju, se velikokrat izkaže za bolj jalovo, tako da članek jemljite z rezervo.

6 komentarjev

Nižje cene Pentiumov

X-Bit Labs - Da, tudi takšne stvari se dogajajo. Znižanja cen, namreč. No, Intel je pravkar napovedal eno izmed njih. Po poročanju X-Bit Labs naj Intel cene znižal 23. februarja za od 7 do 20 %, odvisno od modela. Toda to še ni vse. Obeta se nam še druga pocenitev. Ta naj bi se po predvidevanjih zgodila v začetku marca, ko bo Intel izdal Penitum 4 3.2 GHz. Tudi takrat naj bi bili priče nekajodstotnemu znižanju cen. Hurej!

4 komentarji

HyperThreading povsod?

X-Bit Labs - Kot smo poročali v novici o HyperThreadingu pred kratkim, ta tehnologija bo uradno podprta le v najnovejših ploščah. No, to seveda tako ne more biti in pojavilo se je podjetje, ki ponuja adapter (prilagojevalnik? [>:D]), ki omogoča uporabo Pentium4 procesorjev ter te tehnolgije tudi na starejših ploščah. Podjetje, ki si je s svojim PL-iP4 izdekom drznilo "zoperstaviti" Intelovi politiki, se imenuje PowerLeap. Kakorkoli že, ne pozabite na sledeča dejstva:
  • Ob uporabi tega adapterja boste potrebovali poseben hladilni sistem
  • Novejši Penitumi4 porabijo tudi do 70A in več elektrike, česar vse starejše plošče ne zmorejo.
Originalna novica.

2 komentarja

HyperThreading gor, HyperThreading dol

The inquirer - Intel je zopet povzročil velik dvig prahu okrog njihove HyperThreading (HT) tehnologije. Po poročanju The Inquierja naj bi majhna modifikacija procesorja (prestavitev enega pina) zadoščala, da le-ta ne bo prepoznan kot HT-compliant in tako posledično čipovje ne bo vklopilo podporo HT. Zakaj bi kdorkoli počel kaj takega? Da, v ozadju je ponovno denar. Intel upa, da si bo s takšnim izsiljevanjem pridobil dodatnih deset dolarjev z vsakim prodanim čipovjem, če bo lastnik želel uporabiti prednosti HT. Da ne omenjamo, da boste za uporabo HT potrebovali novo ploščo. Fej in fuj!

6 komentarjev

Vse o večnitenju

Tom's Hardware - HyperThreading oz. večnitenje je najnovejša tehnologija, ki jo je v svojih novih Pentiumih 4 uporabil procesorski gigant Intel. Prav o njej so pisali na Tom's Hardware. Njena prednost je predvsem hitrost, saj je princip HyperThreadinga podoben dvoprocesorskim sistemom. Za enkrat je v trgovinah s podporo večnitenju na voljo le 3.06 GHz inačica Pentiuma 4, ki s pomočjo te tehnologije dosega izjemne rezultate. V članku boste izvedeli vse prednosti in slabosti večnitenja, zato hitro k branju.

6 komentarjev

HyperThreading tudi na VIA ploščah?

več strani - HyperThreading (HT) je Intelova nova tehnologija, o kateri smo že mnogo poročali, omogoča pa, da procesor teoretično izvaja dva ukaza na enkrat. S tem naj bil procesor optimalno izkoriščen, saj delujejo tudi tranzistorji, ki pri trenutni operaciji niso potrebni. Na žalost pa je HyperThreading doslej deloval le na novih Intelovih čipovjih. Zakaj preteklik?

Hja, stvari se očitno spreminjajo, saj so na spletni strani InpactHardware preizkusili delovanje Penituma4 3.06 GHz na plošči z Viinim naborom P4X400 in presenečeno ugotovili, da procesor deluje v HT načinu. Ali to pomeni, da bodo odslej tudi vse plošče na omenjenem naboru podpirale HT? Preveden klik!
...

5 komentarjev