»

Prekinitev proizvodnje Revueja ukazal Google?

vir: engadget
TG Daily - Pred dnevi smo že poročali, da je Logitech svojemu proizvodnemu partnerju Gigabytu že v začetku decembra ukazal prekiniti proizvodnjo svojih set-top-boxev z GoogleTV, kar bo trajalo vsaj do konca januarja. Takrat smo zapisali, da je prekinitev povezana s kakovostjo samega GoogleTV-ja ter da naj bi za nadaljevanje proizvodnje Revueja Logitech čakal prenovljeno oz. popolnoma novo in v obeh primerih mnogo izboljšano različico programske opreme. Predvidevalo se je, da se je Logitech za to odločil sam, a je morda imel vmes prste kar Google.

Obenem smo namreč poročali še, da je Google Toshibi, Samsungu in LG-ju priporočal nekoliko počakati z izdelavo televizijskih sprejemnikov, ki bi GoogleTV...

1 komentar

Microsoftov Nagibni Kolešček

The Register - Monopolist na področju računalniških tipkovnic in zvočnikov kani zopet pretresti trg miškonov. Po uspešni uveljavitvi koleščka in optičnega senzorja tako menijo, da bi dandanes nepogrešljiv priboljšek -- 'scrool' kolešček' -- lahko ne le vrteli naprej in nazaj, temveč tudi nagibali na stran.

Pri tem ne gre za dodajanje nove dimenzije vrtenja, česar so se pred časom radi posluževali izdelovalci precej cenenih '4D internet mišk' z dodatnim koleščkom, ampak pravzaprav za 2 dodatna 'gumba' (ali bo delovanje strogo digitalno ali morda celo zvezno, ni znano), ki uporabniku omogoči lažje (užitkarsko) sprehajanje po zapletenih dokumentih, hitrejše brskanje po internetu (nazaj/naprej) in lažje menjavanje orožij v strelskih igrah.

Zanimiv pa je Logitechov odgovor; v nasprotju z Microsoftovm, ki bo 3. septembra na ameriško tržišče plasiral 3 nagibne izvedenke (2 brezrepni), menijo, da uporabniki pravzaprav ne potrebujejo dodatnih funkcij (tudi igričarji, ahem, naj bi ostali hladni), saj so...

20 komentarjev

Creative Inspire 6.1 6700 & Megaworks 550 THX

Strah in trepet vseh sosedov :))

vir: Nordic Hardware
Nordic Hardware - Danes ljudje vse raje poslušamo prostorski zvok, če ne že zaradi drugega pa zaradi iger, kjer nam pomagajo pri orienaticiji ali pa gledanje DVDjev, kjer tako ozvočenje postane pravi užitek. Singapurski gigant Creative je na tem področju pravi mojster. Zadnje čase pa ga podjetje Logitech s svojimi izdelki dohiteva. Ko je bil izdan Audigy 2, je Creative istočasno na trg poslal 6.1 ozvočenje z oznako Inspire 6.1 6700. Po pričakovanjih, da bo ta model nadomestil Inspire 5.1 5700, smo se nekateri zelo ušteli.

Na Nordic Hardware so si pobliže ogledali v naslovu omenjena ozvočenja. Megaworks 550 THX so namenjeni tistim, ki bi radi čim bolj tresli svojo hiši in parali živce sosedom [:D]. Na testu so preverili kvaliteto zvoka, nekaj razmerij, ki jih ponujata ozvočenji, in jim...

1 komentar

Trust 5.1

CaseModWorld - Poleg dobrega računalnika je danes nujno potrebno še kvalitetno ozvočenje, ki je pri nekaterih malo zapostavljeno. Zvočniki kot so Trust 4000P 5.1 spadajo v vrh ponudbe. Kot lahko razberemo iz imena, ima ta sistem za domači kino 5 satelitov in en globokotonec, za nadzor te zverine pa je na voljo še velika kontrolna enota, ki omogoča nastavljanje nad kar nekaj funkcijami.

9 komentarjev

Altec Lansing 2100 2.1

Tweakers Australia - Danes je na trgu toliko različnih kompletov zvočnikov, da je kar težko izbrati komplet za primerno ceno. Podjetje Altec ni tako znano v svetu zvočnikov kot npr. Creative ali pa Logitech. Vendar pa znajo dokazati, da lahko naredijo zelo kvalitetne zvočnike. Model Lansing 2100 2.1, ki so ga opisali na Tweakers Australia ni namenjen nekomu, ki bi rad zelo drage in dobre zvočnike, in bi jih bil pripravljen tudi plačal, temveč tistim, ki bi le radi imeli spodoben 2.1 sistem - 2 satelita, ter en globokotonec.

Zvočniki že na prvi pogled izgledajo dokaj dobro. Njihova moč je 35 Wattov - satelita: 2 x 7 W, ter "subwoofer" 21,5 W. Kot vsak izdelek ima tudi ta pomankljivosti, zato so mu na testu...

8 komentarjev

Megatest 5.1 in 6.1 sistemov

Thermaltake - Govorim seveda o zvočniških sistemih, ki postajajo vedno močnejši in temu primerno tudi dražji. Dandanes je nekaj povsem normalnega, da si lastimo 6.1 sistem in na Tom's Hardware so si ogledali pet najboljših. Testirani so bili zvočniki podjetij kot sta Logitech in Altec Lansing, a mogoče vas bo v članku bodlo v oči to, da v test ni bilo vključenih zvočnikov podjetja Creative, ki veljajo za zelo kvalitetne. Kakšnega posebnega favorita niso odkrili, a ugotovili so, da lahko končno dodobra izkoristimo naše zvočne kartice.

1 komentar

Božični mini digitalci

Tom's Hardware - V današnjih časih so digitalni fotoaparati že nekaj zelo vsakdanjega. Postajajo vedno manjši in zmoglivejši, količini le-teh na tržišču primerno pa pada tudi razmerje cena/kvaliteta. Na Tom's Hardware so si ogledali 5 digitalcev podjetij Sony, Cannon, Minolta, Toshiba in Casio. Vsi imajo vsaj eno, nekateri pa tudi 3 megatočke. Najbolje se je obnesla Minolta, a to ima svoje posledice - bila je največja med testiranimi. Velikost je pomembna!

0 komentarjev

Hercules XPS 210 ter 510 zvočniki v navezi z Gamesurround Muse XL in Fortissimo II zvočnima karticama

Dan's DATA - Mogoče malce pozno, a vseeno. Pri Danu so se odločili stestirati Herculesove izdelke. Tako so v roke dobili dve zvočni kartici in dva seta zvočnikov. Za zvočniška sistema so ugotovili, da spadata med cenejše sisteme. Pri XPS 210 (kateri so 2.1 zvočniki), se vse komande nahajajo na wooferju, kar zna biti malce nerodno, so pa drugače privlačne črno-modre barve ;) Tudi pri XPS 510 se vse komande nahajajo na wooferju, so pa v celoti črni. Z zvokom obeh so bili navdušeni. Kar pa se tiče zvočnih kartic, bom krajši. Muse XL je ena izmed najcenejši (kvalitetnejših) zvočnih kartic na trgu, Fortissimo pa je za malce več denarja, tudi dobra kartica z "podporo" 5.1 zvočnikom. Kot grajo so omenili starost driverjev na priloženem CDju....

1 komentar

Test SOYO matične plošče

vir: Hexus
Hexus - SOYO je kar poznano ime med proizvajalci matičnih plošč, saj so že zelo zgodaj začeli v svoje izdelke vključevati tudi razne overclockerske zmogljivosti. In ljudje so bili srečni, da so lahko navijali svoje procesorje. Toda kmalu so ugotovili, da plošča ne sme biti samo zmogljiva ampak tudi lepa. SOYO-v odgovor na nove zahteve je bila Soyo SY-K7V Dragon, ki danes ni sicer zmogljivostni prvak, saj bazira na naboru KT266, vendar ponuja kar nekaj lepotnih dodatkov. Prvo, kar bodo opazili številni je lepa črna...

2 komentarja

1.500 dolarski računalniški zvočniki

Geek - Huh, se mi zdi da res moraš biti malo čuden, da daš za računalniške zvočnike 1.500$! Saj ne, da bi se jih branil, toda za ta denar se da dobiti kompleten računalnik, in to kar pošten! Na Geeku so testirali ravno take zvočnike podjetja Vergence Audio. Gre za pravo audiofilsko podjetje, ki proizvaja samo zvočnike najvišje kvalitete, toda cena se mi še vedno zdi malce pretirana. Če bi za ta denar vsaj dobili pošten 6 zvočniški sistem. Kje pa, dva visokotonca, en nizkotonec in basta. Če vas zanima ta ekstravaganva, si lahko test ogledate tukaj.

0 komentarjev