»

Doping testi tudi za igralce računalniških iger

Kory Friesen (levo) je prostodušno priznal, da je njegova ekipa jemala Adderall

The New York Times - Računalniške igre so resen posel, kjer se veliki denarji ne vrtijo le pri prodaji domačim igralcem, temveč tudi pri organizaciji in sodelovanju na turnirjih. Letos naj bi se na njih obrnilo skoraj četrt milijarde dolarjev, ocenjujejo analitiki pri Newzoo. Razdelili bodo za 71 milijonov dolarjev nagrad, to pa je že dovolj, da udeleženci začno posegati po nelegalnih pripravkih. Tudi e-šport čedalje bolj pesti doping.

Največji organizator turnirjev Electronic Sports League je najavil, da bodo uvedli protidopinško testiranje igralcev. K problemu dopinga bodo pristopili resno, saj bodo sodelovali s Svetovno protidopinško agencijo (WADA), ki za boj proti dopingu skrbi tudi na olimpijskih igrah in drugih velikih športnih dogodkih. Že na turnirju ESL One Cologne prihodnji mesec...

95 komentarjev

Streljanje po Counter Strike turnirju

Heise - Oblasti v Los Angelesu razmišljajo o uvedbi strožjega nadzora nad internet kafiči, saj naj bi po Counter Strike turnirju v njihovem malem mestu prišlo do streljanja. V njega je bilo vključenih kar 8 mladeničev, eden njih pa je bil ranjen v nogo. Podobne razprave potekajo tudi v Nemčiji, zaslugo za to pa ima mladenič z Erfurtske gimnazije, ki je storil samomorilski napad. Naključje -- bil je vneti igralec Counter Strika. Klik!

14 komentarjev

The Renewed Beauty Of Slo-Tech's Design

Slo-Tech - As I am wishing you a beautiful morning of the first April day, I am also here to tell you an orgasmically enthusiasting news, you all will be affected from. My name is Vivian Banks, I come from Los Angeles, CA and from today onwards I am the newly appointed editor in chief of the cutest Slovenian site, Slo-Tech. I am sorry for not mastering Slovene, but I can promise to the name of my favourite goddess, Pandora, that I shall learn it by the end of this year. Dobro jutro! 0:) So that you shall remain untroubled with my english cuteness, I have appointed two very cute translators, who are originally from Zagreb, but master your language. At least so they say. So, I hope you shall enjoy your beautiful stay as I shall try to lead this site into extasy.
----
Međtem ko vam želim prećudovito jutro prvog aprilskog dne, jaz sam tudi tukaj da vam povedam eno orgazmično entuziatično novico, od koje boste vsi afektani. Moje ime je Vivian Banks in prihajam iz Los Angelesa iz Kalifornije. Sem...

71 komentarjev

Temna in meglena slika na monitorju?

TweakHardware - Lastniki cenenih monitorjev ste najbrž že neštetokrat bentili nad slabo sliko, ki jo proizvedejo vaši vpikčevalniki. Če odštejemo konvergenco, slabo geometrijo in ostale nevšečnosti, ki se jih da v veliki večini odstraniti z ustreznim nastavljanjem, ste mogoče že marsikdaj obupali nad meglenostjo in temnostjo slike, ki se jo z gumbi na maski zaslona nikakor ni dalo odpraviti. Čeprav ste imeli gumb za svetlost obrnjen do konca, je bila slika še vedno preveč temačna za uspešno igranje iger, kot so Counter-Strike in podobne. No, če ste imeli ali še imate take probleme, potem monitorja nikar ne mečite stran, saj obstaja precej enostavna rešitev. Pod plastičnim ohišjem številnih monitorjev se namreč nahajata dva...

2 komentarja

Še par fotografij

FiringSquad - Da ne boste rekli, da nikoli nič zabavnega ne najdem! Tukaj si boste lahko ogledali, kako GeForce3 obvlada FSAA. Članek je predvsem estetske narave, ker je malo napisano in veliko poslikano. Fantje so primerjali, kako GeForce3-jev FSAA deluje v Quake3 brez, z 2x, z 3x in 4x-nim FSAA. Ker pa so fantje pridni , so enak test zagnali še v Counter Strike-u. Pa še ATI Radeon-ov FSAA so stestirali!

5 komentarjev

M$ Sidewinder Game Voice

Noodle and Sauce - Trenutno je Counter Strike najbolj popularna on-line igra in treba je izkoristiti situacijo. Izgleda, da je M$ kljub svoji ogromnosti še vedno dovolj prilagodljiv, da se hitro odziva na trg. Tako so izdali pripomoček za igranje Counter Strika in podobnih iger, posebne slušalke z mikrofonom, ki so sposobne odstranjevati šume. Zadevo so testirali tipi na Noodles and Sauce strani (WTF? [:)]) in so nad njo kar navdušeni... Najbolje bo, da si test kar ogledate in presodite sami.

0 komentarjev