»

Nadzorovanje ventilatorjev

Tweak Town -

Vsi imate v ohišju dva ventilatorja, kajne -- enega v napajalniku in enega na procesorskem hladilniku. Vsaj. Če vgradimo še nekaj dodatnih ventilatorjev, se hrup grozovito poveča in gledanje DVD-jev postane muka. Ravno zaradi problema s hrupom obstajajo "kontrolerji", s katerimi uravnavamo hitrost vrtenja ventilatorjev. Ponavadi je to ploščica, katero vstavimo v prazno 5.25 ali 3.5 mesto. V bistvu je princip teh regulatorjev hitrosti potenciometer, ki je vezan pred ventilatorjem in kateremu se uporanost po želji spreminja.

V test je bilo vključenih pet različnih izdelkov, med katerimi sta bili tudi Vantecova in Thermaltakeova umetnini. Najbolje se je odrezal Vantec Nexus Fan controller,...

0 komentarjev

Vantec Nexus Multi-function Panel

Tweak Town - Na TweakTown so bili ponovno pridni, saj so nas zopet razveselili z novim testom. Tokrat so si ogledali napravico, namenjeno prav takšnim ljudem, kot smo Slo-Techovci. [;)] Vantec Nexus Multi-function Panel, kot se naprava imenuje s polnim imenom, se namreč lepo namesti v režo za 5.25 pogone ter nam omogoči lagodnejši dostop do USB ter IEEE1394 priključkov brez sklanjanja pod mizo. Pogoj je seveda, da imate omenjene tehnologije implementirane tudi na plošči; no, za povrhu pa zna zadevščina nadzorovati še vrtenje ventilatorjev. Uporabno, ni kaj. Klik!

2 komentarja

Vantec Nexus

ipKonfig - Podjetje Vantec se je odločilo, da vsem modifikatorskim norcem ponudi enega najbol "stajliš" kontrolerjev za ventilatorje. Zadevco se vstavi v prosto 5.25" režo na računalu, sledi nekaj žongliranja z kabli in že lahko nastavljamo obrate dvema ventilatorjema in nadziramo temperaturo na treh mestih v računalu. Poleg tega ima zadeva še zvočni alarm za primer, da temperatura preseže nastavljeno vrednost in pa dva USB 2.0 in en FireWire priključek. Za povrh lahko še menjamo sprednjo ploščo, tako da lahko zadevo prilagodimo barvi ohišja (seveda samo v primeru, da je vaše ohišje modro, črno ali zeleno [:D]).

Za konec te kratke predstavitve pa še povezava na dva kratka testa te napravice - en se nahaja na ipKonfigu, drugi pa na ClubOverclocker.

1 komentar

USB 2.0 rack

Club Overclocker - Tukaj je opis zadevice, ki bo, po mojem mnenju, za marsikoga uporabna. Gre za ohišje, v katerega lahko montiramo kakršenkoli 3.5" ali 5.25" pogon, vse skupaj pa prek USB 2.0 priključimo na računalnik. Uporabno, ko je do kolega treba prenesti kake velike količine podatkov ;).

0 komentarjev

Thermaltake Hardcano 2

Overclockers Cafe - Thermaltake se vsake toliko časa spomni izdelati kakšno napravico, ki me popolnoma preseneti. Tako so naredili tudi tokrat z Thermaltake Hardcanom 2. Naj vas podobnost imen Hardcano in Vulcano ne zavede, saj Hardcano ni procesorski hladilnik. Ta napravica ima na 5.25" ploščico, ki jo vgradimo na mesto za CD enote, vgrajena dva LCD zaslončka, od katerih je vsak priključen na svoj termalni senzor, katerega lahko postevimo praktično kamorkoli. Da pa ne bi prostor za zaslončkoma ostal neizkoriščen, so pri Thermaltakeu ubili dve muhi na en mah ter hkrati naredili še 5.25" nosilec za tri-in-pol-palčne trde diske, katere dodatno hladi še 4x4 centimeterski ventilator. Zanimiva napravica v vsakem primeru :D.

0 komentarjev