»

Robertson toži zaradi vsebine foruma

Lord Robertson

vir: The inquirer
The inquirer - Dasiravno na internetu vlada zelo opevana svoboda govora, ta ni brezmejna, saj se konča tam, kjer se prične svoboda drugih ljudi, in kjer se prične politika. Lord Robertson, generalni sekretar NATA, se je odločil tožiti škotski časnik Daily Herald zaradi obrekovanj in razžalitve. Vse skupaj ne bi bilo nič nevskadanjega, če jih ne bi Robertson tožil netočnih, žaljivih in klevetniških komentarjev, ki so jih spisali obiskovalci njihovega foruma na...

8 komentarjev

Hroščetrebci™ za Linux?

DesktopLinux.com - NewsFactor Network je raziskal potrebo po antivirusni programski opremi za Linux. Joe "Zonker" Brockmeier je prodajanje tovrstne programske opreme primerjal s sanjami zavarovalniških hiš -- prodajati zavarovalniške police za nekaj, kar se zgodi s tako majhno verjetnostjo, da bo zavrovalnica na koncu pobrala vsote denarja od premij, izplačila pa sploh ne bodo potrebna. Jože se zgraža tudi nad odločitvijo velecenjenega podjetja Lindows.com, Inc., ki je pred kratkim začelo prodajati antivirusno programje za Linux in zatrdilo, da se število virusov povečuje skupaj s številom novih Linuxovih namizij.

Če se bo Linux močneje uveljavil tudi na namizjih, je po avtorjevem mnenju moč pričakovati povečanje povpraševanja po Hroščetrebcih™ za Linux. Kljub temu, da Linux glede varnosti močno prekaša Windows, nikakor ni popolnoma neranljiv. V tem trenutku pa je prodaja antivirusne programske opreme za Linux povsem nesmiselna.

3 komentarji

Linux @ Xbox: Prosimo žegen

The Register - Očitno je nagrada v višini 200.000 USD za prvo ekipo, ki bo spravila Linux k delovanju na nemodificiranih Xboxih, precej vabljiva ([:\\]). Ako tej temi v preteklosti niste ravno sledili, naj vam podam kratek povzetek: neznani osebek (za katerega se je kasneje izkazalo, da je sam Gospod Lindows) je ponudil nagrado za prvo delujočo verzijo Linuxa, ki za poganjanje ne bo potrebovala (nezakonitega) posega v samo konzolo Xbox. Ta ima namreč vdelan zaščitni sistem, ki od vsakega zagnanega programa zahteva digitalni podpis, ki pa ga morajo kakopak blagosloviti pri Microsoftu. Linux se na omenjenih škatlicah uspešno poganja že kar nekaj časa, vendar je za to potreben poseg v konzolo: zamenjava čipa.

Skupina, ki je javnosti še najbolj poznana, se je odločila poslati odprto pismo Microsoftu, v katerem jih pozivajo (prosijo), naj jim dodelijo digitalni podpis in tako požegnajo njihov projekt. Dasiravno argumentom v pismu ne gre oporekati, bi sam drznil reči, da fantom ne bo uspelo. Xbox...

5 komentarjev

Da, Windowsi prinašajo dobiček ...

U.S. Securities and Exchange Commission - ... kar pa ne velja tudi za nemalo ostalega programja. Da, Microsoftu dejansko nikoli nismo očitali prenizkih cen programja -- kateregakoli. Sem bil pa danes še sam presenečen nad blazno visoko stopnjo rentabilnosti Microsoftovih programov za "široko potrošnjo", torej nam tako priljubljenega operacijskega sistema Windows ter pisarnopisniškega paketa Office. Prav tako je bila sedaj prvič javno objavljena končna bilanca stanja ter uspeha tega redmondskega giganta (seveda v okrnjeni obliki). Klik sem, pa si poglejmo nekaj zanimivosti...

Dragi bralec, trdno se primi. Odpri iskalno okence v svojem spletnem brskalniku ter poišči 'Note 9 - Segment Information' -- da, razčlemba financ po družinah. V spodnjem delu (leto 2002) poiščeva postavko 'Clients', ki predstavlja Windowse 'za množice' ter opaziva prihodke v višini $2,892 MRD, od tega kar $2,482 MRD -- dobička. Vrstico nižje so se malce slabše odrezali strežniški izdelki, 'Information Worker' (beri: razširjena družina Office ter...

7 komentarjev

Kako namestiti Linux na XBox?

Xbox Linux Project - Navdušenci, ki se ukvarjajo s prenašanjem Linuxa na XBox, so končno napisali vodič, ki obravnava ravno ta postopek. Preden se lotite vsega tega (ali ima sploh kdo od vas XBox? [:8)]), pa je dobro, da naredite varnostno kopijo XBoxovega diska, zaželeno pa je tudi čim več znanja o Linuxu. Kako prenesti distribucijo SuSE Linux 8 na konzolo, si lahko preberete tukaj, če pa ste zagovornik projektov "linux from scratch", pa si preberite to stran, kjer obravnavajo inštalacijo Debiana. Pa še zanimivost: prvi članek je bil spisan ravno na konzoli XBox.

6 komentarjev

Linux @ Xbox

MSNBC - Po tem, ko smo končno dočakali komercialne različice sistema Linux za Sonyevo konzolo Playstation 2, se nam podobne možnosti odpirajo tudi na, o ironija, Microsoftovi konzoli.

Sodeč po članku na MSNBC (smeh: stran je v delni lasti Microsofta) je študentu iz MIT uspelo razvozlati zaščito X Škatulje, s čimer bi lahko poganjal neavtorizirane igre (beri: piratizirane igre) ter sisteme (beri: "konkurenčni" Linux). Istočasno je njegov kolega odkril, da se v pomnilniku nahaja tudi serijska številka konzole, kar pa zna biti v navezi s sistemom za spletno igranje "Live" kamen spotike. Klik!

2 komentarja

Linux, Xbox & Money

Australian IT - Pingvinom je verjetno zelo znan primer, ko je IBM na zidove San Francisca, New Yorka, Chicaga ter Bostona naslikal grafite "Peace, Love & Linux" (zanimivost: nek zanesenjaški, hmm, marketingar, je reklamo naslikal celo na stopnice pred cerkvijo). Da bodo sledile odškodninske tožbe, je bilo jasno, tokrat pa vam lahko postrežem še s številkami: Chicagu 18.000 USD, San Franciscu nekje 120.000 USD, vključujoč stroške čiščenja. (poravnava sicer še ni potrjena)

Kot vsi vemo, pa se Microsoft ne uči na napakah. Dokaz, bi rekli Pingvini, leži na mizi mnogih uporabnikov računala : po Sydneyu je naslikal Xbox logote. Zagrožena kazen? I, nič manj kot 300 USD. Na logo, seveda. MS sicer ni nameraval kaziti mest, saj naj bi se po njegovih besedah barva po nekaj dneh izprala. Po nekaj tednih se to, hecno, ni zgodilo. So jih pozabili aktivirati?

Si pa moram priznati, da gre kljub vsemu za zelo zanimiv pristop k oglaševanju izdelkov. Reklamni panoji so zasedeni ter dandanes ne preveč opazni v...

4 komentarji